Tiedon siirto Netvisorin ja muiden järjestelmien välillä on asiakkaille tärkeää ja se helpottaa päivittäistä työtä. Siksi Netvisorista on rakennettu useisiin eri järjestelmiin valmiit tiedonsiirtoyhteydet ohjelmistointegraatioiden kautta. Nämä mahdollistavat monipuolisen tavan tietojen siirtoon ja ne saa helposti yrityksen käyttöön.

Lisäksi Netvisor tukee tietojen siirtoa usealla eri tavalla. Netvisoriin on mahdollista tuoda vanhasta taloushallinnon järjestelmästä eri rekistereiden tiedot kätevästi Tietojen tuonti -toiminteen kautta. Esimerkiksi kirjanpito- ja myyntilaskuaineistot voi tuoda Tietojen tuonti toiminnetta tai Älykkäitä Exceleitä hyödyntäen. Älykkäillä Excel -lomakkeilla onnistuu myös palkkalaskelma- ja työaikatietojen tuonti Netvisoriin. eScan- ja Visma Scanner -palvelun kautta voi helposti tuoda yrityksen kuitit tai paperimuotoiset ostolaskut Netvisoriin. Lisäksi Netvisorista saa ladattua tilikausiaineistot aineistokopiopalvelun kautta.

1. Ohjelmistointegraatiot

Netvisorin ja toisen ohjelmiston välillä monipuolisin tapa tietojen siirtoon on ohjelmistointegraatiot, jotka mahdollistavat kaksisuuntaisen automaattisen tiedonsiirron. Ohjelmistointegraatiot kuitenkin vaativat aina erillisen ohjelmiston, joka suorittaa tietojen siirron järjestelmien välillä. Integraatio voi mahdollistaa esim. myyntilaskujen siirtämisen toisesta ohjelmistosta Netvisoriin laskujen lähetystä varten tai laskujen suoritusten seuraamista ja kirjanpitoon kirjaamista varten.
Ohjelmistokumppanimme ovat toteuttaneet useita integraatiototeutuksia, joista löytyy kuvaukset Netvisorin MarketPlace:sta. Jos Market Placesta ei löydy sopivaa integraatiototeutusta, voi uusia toteutuksia rakentaa ohjelmointirajapintamme ohjelmistokumppani tai asiakas itse. Toteutuksen rakentamista varten tarvitaan ohjelmointitaitoinen kehittäjä, sillä Visma Solutions Oy ei tee eikä teetä integraatiototeutuksia.

Ohjelmistointegraatiot vaativat aina rajapintaresurssien sallimisen sekä käyttäjäkohtaisten ohjelmistorajapintatunnusten luomisen. Ohjelmistorajapinnan käyttö kuuluu Professional-, Premium- ja Palkat -paketteihin.

2. Tietojen tuonti

Tietojen tuonti -toiminteen käyttö on usein hyvä ratkaisu, kun asiakas on vaihtamassa taloushallinnon järjestelmän Netvisoriin ja toisesta ohjelmistosta halutaan käyttöönoton yhteydessä tuoda tiedot kertaluonteisesti. Tietojen tuonti -toiminnetta voidaan käyttää myös silloin, kun tietoa ollaan tuomassa harvakseltaan ja ohjelmistointegraation rakentaminen ei ole vähäisten siirtomäärien vuoksi järkevää. Tietojen tuonti tehdään manuaalisesti käyttäjän toimesta ja tuotava aineiston tulee olla csv-muodossa.

Tietojen tuonnin kautta on mahdollista tuoda seuraavia tietoja:

 • Asiakastietoja
 • Toimittajatietoja
 • Tuotetietoa
 • Kirjanpitoaineistoja
 • Lisäksi voidaan tuoda laskutustietoja (Finvoice 1.2) XML-muodossa:
  • Lasku/suoritustietoja

Tietojen tuonti -toiminne on muutoin maksuton, mutta laskutustietojen tuonti vaatii ohjelmistorajapintapalvelun aktivoinnin, jonka käyttö kuuluu kaikkiin paketteihin. Lue lisää artikkelista Tietojen tuonti.

3. Älykkäät Excel-lomakkeet

Netvisor on kehittänyt ulkoisesta järjestelmästä tietojen tehokkaaseen tuontiin ja käsittelyyn älykkäitä Excel-lomakkeita. Lomakkeiden äly perustuu Excel-makroihin, jotka mahdollistavat lomakkeesta riippuen erilaisia valmiita toimintoja. Kaikki lomakkeet sisältävät valmiin toiminnallisuuden tietojen tuomiseksi Netvisoriin suoraan lomakkeelta, mutta itse tuotavien tietojen syöttö lomakkeelle on manuaalista työtä. Yleisesti lomakkeiden käyttö on helppoa ja vaivatonta.

Älykkäiden Excel-lomakkeiden avulla Netvisoriin voi tuoda seuraavia tietoja:

 • Kirjanpitotiedot
 • Laskutustiedot
 • Palkkalaskelmat
 • Työaikatiedot

Tietojen tuonti tapahtuu Netvisorin ohjelmistorajapintapalvelua käyttäen, joten tuonti vaatii ohjelmistorajapintapalvelun aktivoinnin, jonka käyttö kuuluu kaikkiin paketteihin. Lue lisää artikkelista Älykkäät Excel-lomakkeet.

4. eScan ja Visma Scanner 

eScan- ja Visma Scanner -palvelut mahdollistavat kuittien sähköisten kuvien ja paperimuotoisten ostolaskujen skannaamisen Netvisoriin. Aineisto voidaan lähettää Netvisoriin sähköpostin liitetiedostona tai tuoda Visma Scanner -mobiilisovelluksella. Palvelu on tarkoitettu sekä tilitoimistojen että loppuasiakasyritysten käyttöön.

Aineistoja voi skannata taloushallintoon sähköisesti, jolloin paperikuiteista ja -tositteista voidaan luopua kokonaan ja taloushallinto arkistointeineen saadaan täysin sähköiseksi. Sähköinen aineistojen siirto vähentää myös asiakkaiden tilitoimistokäyntien tarpeen minimiin, koska aineistoja ei tarvitse enää siirtää tilitoimistoon fyysisesti.

eScan- ja Visma Scannerin tunnuksien avaamisesta ei peritä maksua ja palvelu on oletuksena käytössä kaikilla Netvisor-asiakkailla. Lähetetystä aineistosta veloitetaan transaktiomaksu 50 senttiä/tuonti tuontitavasta riippumatta. Mikäli käyttäjällä on kytkettynä Netvisorin Matkat -palvelu, kuittien skannaaminen on veloituksetonta sekä sähköpostin kautta lähetettynä, että Visma Scanner -sovelluksen kautta tuotuna. 

5. Aineistokopiopalvelu

Netvisorin aineistokopiopalvelun avulla voi ladata Netvisorista löytyvät tilikausiaineistot omalle työasemalle. Tavallisesti aineistokopiolle tulee tarve, kun Netvisor-palvelusta halutaan tilikausiaineistot muistitikulle, joko arkistointia varten tai toimitettavaksi taholle, jolla ei ole järjestelmään oikeuksia. Aineistokopiopalvelu on maksullinen toiminne, jonka veloitus muodostuu yrityksen volyymiryhmän mukaan. 

 Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.