Verkkolaskujen lähettäminen ulkomaille onnistuu Netvisorista samoin kuin mille tahansa muullekin operaattorille, jos vastaanottajalla on käytössä Peppol-osoite. Laskun lähettäjän ei tarvitse olla rekisteröitynyt PEPPOL-verkostoon lähettämistä varten.

Peppol-osoite on muotoa "etuliite":"tunnistenumero" ja Operaattori: “PEPPOL”.

Lisäksi asiakaskortille laitetaan täppä kohtaan "Ohita verkkolaskuosoitteen tarkistus tietoja tallennettaessa".  


Mikäli vastaanottaja vaatii laskun EU-standardin mukaisessa muodossa, tulee täpätä myös kohta “EU-standardin mukainen verkkolasku”. EU-standardin mukaisesta laskutuksesta lisää tässä ohjeessa: EU-standardin mukaiset verkkolaskut

Etuliite vaihtelee eri maiden ja organisaatioiden välillä. Tunnistenumero taas voi olla esim. Y-tunnus, VAT-numero tai GLN-numero. Etuliitteitä ja tunnistenumeroita voi hakea täältä: https://docs.peppol.eu/edelivery/codelists/

  • Suomessa etuliite on 0216 ja tunnistenumero on yrityksen OVT-tunnus
  • Mikäli tunnisteena käytetään GLN-numeroa on käytettävä etuliite 0088. Tämä numero ei vaihdu maan mukaan vaan on aina sama.
  • Norjassa käytetään etuliitteitä 9908, 9909, 0192

Tästä linkistä voidaan hakea yritysten Peppol -verkkolaskuosoitteita: https://directory.peppol.eu/public 

UKK

Mikä on Peppol?

PEPPOL (Pan European Public eProcurement On-Line) on Eurooppalainen verkosto sähköisten dokumenttien välittämiseen. EU:n tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaikki julkiset hankinnat voidaan hoitaa sähköisesti tarjouspyynnöistä laskutukseen yhtenäisten menettelytapojen mukaisesti ja PEPPOL on tärkeä askel kohti tätä tavoitetta.

Lisää tietoa PEPPOL hankkeesta löydät englanniksi https://peppol.eu/what-is-peppol/

Missä formaatissa laskut ovat?

Kaikki PEPPOL:n kautta kulkevat laskut kulkevat PEPPOL BIS -formaatissa. Kun lasku lähetetään Netvisorista, lasku konvertoidaan PEPPOL BIS -formaattiin.
Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.