Jos yrityksellä on käytössä palkkojen hyväksyntätoiminto, on prosessissa uusi hyväksyntävaihe, johon palkat siirretään ennen kuin laskelmat jatkavat tulostukseen. Tässä vaiheessa voit myös esikatsella palkkojen pdf-tulosteita valitsemalla käsiteltävät palkkalaskelmat ja painamalla Valittujen esikatselu -painiketta. Myös hyväksyjällä on hyväksyntänäkymässä mahdollista nähdä tiedot pdf-muodossa.

Kun palkkalaskelma on muokattu ja käsitelty valmiiksi, siirrytään seuraavaan vaiheeseen valitsemalla Merkitse valitut käsitellyksi ja siirrä hyväksyntään.

Palkat voi siirtää hyväksyntään valitsemalla laskelmat ja painamalla "Merkitse valitut käsitellyksi ja siirrä hyväksyntään" -painiketta. Laskelmat siirtyvät seuraavaan "Hyväksynnässä olevat palkkalaskelmat" -vaiheeseen ja näkyvät vaiheessa ollessaan palkkojen hyväksyntänäkymässä.

Jos valituista laskelmista, jokin on ilman asianmukaista hyväksyjää tulee tästä erillinen ilmoitus.

Tässä tilanteessa tulee tarkistaa että yrityshierarkia ja sen oikeudet on rakennettu oikein, jotta oikea henkilö pääsee palkat hyväksymään. Saman ilmoituksen saa, jos hyväksyntäoikeudet ovat kunnossa, mutta kenelläkään (E-roolin omaavalla henkilöllä) ei ole muokkausoikeutta palkkojen hyväksyntäsivulle. Lue tarkemmat ohjeet palkkojen hyväksynnän käyttöönotosta.

Hyväksynnässä hylätyt palkkalaskelmat

Jos palkkojen hyväksyntä on käytössä, on käsittelemättömillä laskelmilla Tila-sarake, jossa kerrotaan onko laskelma käsittelemätön vai hylätty.

Jos laskelma on käynyt hyväksynnässä mutta hylätty, se palautuu takaisin käsittelemättömäksi ja sen tilaksi päivittyy tällöin hylätty.

Hyväksynnässä olevat palkkalaskelmat

Jos palkkojen hyväksyntä on käytössä, näkyvät hyväksyntään siirretyt laskelmat omassa vaiheessaan.

Laskelmia ei voi viedä eteenpäin palkanlaskentaprosessinäkymässä, vaan hyväksyntään siirrettyjen palkkojen hyväksyminen tai hylkääminen tapahtuu palkkojen hyväksyntä näkymästä.

Laskelman voi palauttaa hyväksynnästä rivin lopussa olevasta sinisestä nuolesta.