Myynnit - Asiakasryhmät

Asiakasryhmiä käytetään asiakkaiden ryhmittelyyn raportointia varten. Asiakasryhmien avulla voidaan myös hallinnoida asiakasryhmäkohtaisia hinnastoja.

Info

Numero = Asiakasryhmän numero.

Nimi = Asiakasryhmän nimi.

Alennus = Jos asiakasryhmälle halutaan jokaista asiakasryhmän asiakasta koskeva prosenttialennus, se määritetään tähän.

Päivitä alennus asiakkaille = Jos asiakasryhmälle on annettu prosenttialennus, tämä valinta varmistaa että se päivittyy ryhmän asiakkaille.

Tuotteet

Etsi = Etsi tietty tuote nimellä tai tuotekoodilla. Tulokset päivittyvät hinnoittelutaulukkoon hakukentän alapuolella.

Ryhmä = Valitse tuoteryhmän perusteella tuotteet hakukentän alapuoliseen hinnoittelutaulukkoon.

Lataa tiedot = Tämän avulla ladataan hinnoittelutaulukon tuotteet csv-tiedostoon. Tiedoston sarakkeet:

TuoteNumeroMyyntihinta
Tuote (Tuotekoodi)TuotekoodiLoppuhinta euroina

Tiedostoon voidaan täyttää haluttu loppuhinta, ja sen jälkeen tiedosto voidaan tuoda sisälle Rackbeatiin.

Tuo tietoja = Tämän avulla tuodaan hinnoittelutaulukko järjestelmään. Oikean pohjaan saa edellä mainitun Lataa tiedot -napin avulla. Tiedostoon annetaan loppuhinta euroina per tuote. Huom! Tässä kohdassa loppuhinta määritellään per asiakasryhmä, eli se pätee jokaisen asiakasryhmän asiakkaan kohdalla. Asiakasryhmälle määritetty loppuhinta voidaan yliajaa asiakaskohtaisella loppuhinnalla. Huomaa kuitenkin alla oleva asetus:

Päivitä hinnat asiakkaalle = Jos tämä on valittu, asiakasryhmän hinta yliajaa asiakkaalle määritetyn loppuhinnan.

Hinnoittelutaulukko:

Hinnoittelutaulukko = Taulukkoon listataan tuote, perushinta sekä mahdollinen asiakasryhmäkohtainen loppuhinta. Mikäli asiakasryhmäkohtainen hinta halutaan määritellä käyttöliittymän kautta, tähän taulukkoon annetaan euromääräinen loppuhinta per tuote. Huom! Hinta tallentuu sen jälkeen, kun käyttäjä siirtyy kentästä toiseen. Eli kun yhden rivin hinta on annettu, se tallentuu kun näytöllä kursori siirtyy toiselle riville.