Rackbeatin myyntiprosessi perustuu ketjuun tarjous - tilaus - toimitus - lasku. Jokainen porras ei ole pakollinen, eli ketju voidaan aloittaa esimerkiksi vasta tilauksesta.

Uusi tarjous muodostetaan

Myynnit > Tarjoukset

Täältä Luo uusi -painikkeesta.

Tämän jälkeen valitaan asiakas, jolle tarjousta ollaan laatimassa. Painetaan luo ja muokkaa -painiketta, mikä avaa tarjouksen muokkausnäkymän.  Jos hakee asiakasta, on listan alla luo linkki, josta pääsee tarvittaessa luomaan asiakkaan.

Tarjousnäkymä

Tarjouksen numerointi on juoksevaa, eli tulee aina yhtä isompana, mitä ohjelmasta aiemmin löytyvä tarjous.

Tarjouksella otetaan ensin kantaa otsikkotietoihin: Minä päivänä tarjous on laadittu, mihin asti se on voimassa ja onko tarjouksella jo määritetty mahdollista toimituspäivää.

Tarjouksen otsikon ja muistiinpanojen avulla tarjousdokumenttiin voidaan lisätä vapaamuotoista lisätietotekstiä.

Tarjouksen osoitetiedot tulevat asiakaan takanta, mutta tarjous näkymästä näitä voi vielä muokata.

Asiakkaan takana voi olla lisätty muistiinpano, joka saadaan näkyviin alla olevasta kohdasta ja tämän voi tästä tarkistaa tarjouksen tekovaiheessa.

Tarjouksen tulostetta voidaan muokata hieman valitsemalla, näytetäänkö maksuehdot (sisältäen pankkitiedot) ja mahdolliset asiakkaalle luodut lisätietokentät tulosteella.

Viitteet

Viitteemme kenttään tulee oletuksena tarjouksen tekijän tiedot, mutta tämä voidaan vaihtaa.

Asiakkaan mahdollinen alennusprosenttikohdassa voidaan muuttaa halutessaan asiakkaan saamaa alennusprosenttia koko tarjouksesta. Oletusprosentti tulee asiakastiedoista asiakkaan alennusprosentti kentästä.

Huomio kenttä tulee myös asiakkaan huomio kohdasta.

Viitteenne asiakkaan viitteenne -kentästä.

Lisätiedot kohtaan voi antaa tarjoukseen liittyviä lisätietoja. Kentän maksimipituus on 80 merkkiä
Valuutta, maksuehdot sekä toimitusehdot tulevat asiakkaan takaa ja näitä voi tässä vielä vaihtaa.

ALV käsittely kohta vaikuttaa alvi prosentin määräytymiseen. Oletuksena haetaan valinta asiakkaan takanta, mutta tämän voi vaihtaa tarjouskohtaisesti.

Asettelu = Mitä dokumenttiasettelua halutaan käyttää.

Projekti = Mihin projektiin tarjous liittyy.

Liitetty pdf = Mahdollinen pdf liite tarjoukselle.

Tuoterivien lisääminen

Tuoterivin lisääminen aloitetaan tuoterivi -painikkeesta. Tarjoukselle voidaan lisätä tuoterivejä joko yksi kerrallaan tai useita valitsemalla pakettituotteen lisäys. Tuotteiden asetuksista voidaan valita, mitkä tuotteet kuuluvat tiettyyn pakettiin. Lisäksi tarjoukselle voidaan lisätä kommenttirivejä.

Tuote riviltä valitaan olemassa oleva tuote tarjoukselle. Listauksen lopusta voi luoda tuotteen, jos tätä ei ole vielä perustettu.

Tuoterivillä voidaan tuote vielä hinnoitella uudestaan, mikäli halutaan, ja samalla nähdään koko ajan kateprosentti. Samoin myös tuotteen varastotilanne on näkyvillä.

Määrä kenttään annetaan kappalemäärä, montako tuotetta tulee tarjoukselle. Hinta ja varastotiedot tulevat tuotteen takanta, näitä voi kuitenkin vielä muokata tässä kohtaa.

Kun rivit on valmiit ne näkyvät tarjouksen etusivulla. Muokkaa painikkeesta voi vielä muokata rivejä ja X-painikkeesta rivin perästä voi poistaa tuoterivin.

Rivien järjestystä voi muuttaa painamalla hiiren vasen painike pohjaan ja siirtämällä rivi haluttuun kohtaan.

Vahvista painikkeesta päästään lähettämään tarjous. Tarjous voidaan lähettää sähköpostitse. Näkymästä voidaan vielä muokata lähetystietoja ja vastaanottajan osoitetta.

Kun tarjous on lähetetty, tulee tilaksi lähetetty. Lähetysyritykset kohdasta näkee tarkemmin milloin lähetys on tapahtunut.

Tarjouksen yläreunassa on painikkeet, josta voi tulostaa tarjouksesta pdf -tiedoston. Ladata tämän pdf tiedoston koneelle tai lähettää tämän vielä tarvittaessa uudestaan asiakkaalle sähköpostitse.

Tarjouksen toiminnoista voidaan suoraan valita, hylkäsikö vai hyväksyikö asiakas tarjouksen. Poista painike poistaa tarjouksen.

Hyväksynnän jälkeen tarjous voidaan muuttaa suoraan tilaukseksi. Jos valitsee suoraan listasta laskun, niin tarjouksesta tulee suoraan lasku.