Laskut muodostetaan Rackbeatissä, josta ne siirtyvät integraatiolla Netvisoriin lähetystä ja reskontraprosessia varten.

Lasku voidaan luoda yhdestä tai useammasta tilauksesta, tai lasku voidaan kirjoittaa käsin ilman tilauksia.

Lasku siirtyy Netvisoriin sitten kun se on kirjattu Rackbeatissä valmiiksi.

Näkymään pääsee Myynnit > Laskut
Rackbeatin myyntiprosessi perustuu ketjuun tarjous - tilaus - toimitus - lasku. Jokainen porras ei ole pakollinen, eli ketju voidaan aloittaa tarvittaessa suoraan laskusta.

Jos tilaus on keräilty ja vahvistettu ja lähetetty Netvisoriin laskuna, ei erillistä laskua enää tehdä.

Mutta jos aloitetaan kokonaan laskun teosta, valitaan ylhäältä Luo uusi

Valitaan asiakas, kenelle lasku tehdään.

Laskun numerointi on juoksevaa, eli tulee aina yhtä isompana, mitä ohjelmasta aiemmin löytyvä lasku.

Laskulla otetaan ensin kantaa otsikkotietoihin: Minä päivänä lasku on laadittu.

Laskun otsikon ja muistiinpanojen avulla laskudokumenttiin voidaan lisätä vapaamuotoista lisätietotekstiä.

Laskun osoitetiedot tulevat asiakkaan takaa, mutta lasku näkymästä näitä voi vielä muokata.

Asiakkaan takana voi olla lisätty muistiinpano, joka saadaan näkyviin alla olevasta kohdasta ja tämän voi tästä tarkistaa laskun tekovaiheessa.

Viitteet

Viitteemme kenttään tulee oletuksena laskun tekijän tiedot, mutta tämä voidaan vaihtaa.

Asiakkaan mahdollinen alennusprosenttikohdassa voidaan muuttaa halutessaan asiakkaan saamaa alennusprosenttia koko laskusta. Oletusprosentti tulee asiakastiedoista asiakkaan alennusprosentti kentästä.

Huomio kenttä tulee myös asiakkaan huomio kohdasta.

Viitteenne asiakkaan viitteenne -kentästä.

Lisätiedot kohtaan voi antaa laskuun liittyviä lisätietoja. Kentän maksimipituus on 80 merkkiä
Valuutta, maksuehdot sekä toimitusehdot tulevat asiakkaan takaa ja näitä voi tässä vielä vaihtaa.

ALV käsittely kohta vaikuttaa ALV prosentin määräytymiseen.

Asettelu = Mitä dokumenttiasettelua halutaan käyttää.

Projekti = Mihin projektiin lasku liittyy.

Liitetty pdf = Mahdollinen pdf liite laskulle.

Tuoterivien lisääminen

Tuoterivin lisääminen aloitetaan tuoterivi -painikkeesta. Laskulle voidaan lisätä tuoterivejä joko yksi kerrallaan tai useita valitsemalla pakettituotteen lisäys. Tuotteiden asetuksista voidaan valita, mitkä tuotteet kuuluvat tiettyyn pakettiin. Lisäksi laskulle voidaan lisätä kommenttirivejä.

Valitaan haluttu tuote ja annetaan sille haluttu määrä. Yksikkö ja hinnat tulevat tuotteen takaa, mutta niitä voidaan vielä muokata tässä. Varasto näkymästä valitaan, tuote halutusta varastosta ja tämä näyttää sen saldon. Lopuksi tallennetaan tiedot tai tallenna ja uusi painikkeesta voi syöttää toisen tuoterivin laskulle.

Jos lisää pakettituotteen laskulle, tämä lisää siihen pakettiin kuuluvat tuotteet laskulle.

Alla näkyy laskurivit, joissa on mukana yksi kommenttirivi. Rivien paikkaa voi vielä vaihtaa ennen laskun lähetystä ja jokaista riviä voi muokata tai poistaa rivin perästä ... kuvakkeesta.
Lataa painikkeesta voidaan ladata lasku Exceliin csv -tiedostona.

Näytä pdf painikkeesta nähdään esikatseluna laskun kuva pdf muodossa.
Kun lasku on valmis, painetaan lähetä Netvisoriin.

Näkymästä voidaan valita, lähetetäänkö lasku myös sähköpostilla asiakkaalle suoraan Rackbeatistä. Luo lähetys muodostaa laskulle toimituksen automaattisesti.

Mikäli luo lähetys on valittuna, voidaan valita merkitäänkö lasku valmiiksi. ja käytetäänkö laskun päivää siinä, milloin tuotteet lähtevät varastosta. Muuten käytetään toimituspäivää.

Jos lähetystä ei valinnut mukaan niin Netvisoriin lähetyksen jälkeen lasku on lähetetty mutta valmis lähetettäväksi. Tästä laskulle tehdään lähete. Tarkemmat ohjeet löytyvät lähete ohjeesta.

Kun lasku on lähetetty Netvisoriin ja tälle on tehty lähete, menee tämä lasku Rackbeatissä arkistoitu tilaan.

Nämä näkyvät laskulistassa, kun valitsee arkistoitu kohtaan arkistoitu.

Hyvityslaskun teko & laskun kopiointi

Muodostetulle laskulle voi muodostaa hyvityslaskun laskurivin perästä ... painikkeesta. Samasta kohtaa voi myös katsoa laskua ja muodostaa laskulle kopion.

Hyvityslaskun teko tekee laskusta niin sanotun koko hyvityksen. Eli samat summat negatiivisella määrällä, mitä oli alkuperäisellä laskulla positiivisena. Riviä voi muokata jos haluaa tehdä laskusta osahyvityksen.

Hyvityslasku lähetetään Netvisoriin. Hyvityslaskun kohdistus pitää tehdä Netvisorin puolella.