Tuotantotilaus voidaan luoda vain, jos myyntitilauksen riveillä esiintyy päätuotteita, joille on määritetty tuoterakenne.

Näkymään pääsee Varasto > Tuotanto

Tuotantotilauksella voidaan valmistaa tuotetta varastoon tarvittavista tuotekomponenteista.

Uusi tuotantotilaus voidaan luoda Luo uusi -painikkeesta.

Muistiinpano = Esimerkiksi mahdolliset tilauskohtaiset työohjeet.

Odotettu valmistuminen = Milloin tavaroiden pitäisi olla valmiina.

Työntekijä = Henkilö, jolta odotetaan tavaroiden valmistamista.

Mallipohja = Tulosteiden asettelu, voi vaikuttaa työmääräimen tietoihin.

Valmista lisäksi = Jos halutaan valmistaa enemmän kuin myyntitilauksella on myyty, tähän kerrotaan prosentti, jota käytetään tuotantotilauksen kappalemäärän laskemiseen.

Määrä = Montako kappaletta halutaan valmistaa. Määrä * Valmista lisäksi kentän arvo määrittää Valmistettu määrä -kentän luvun, eli sen montako kappaletta tuotantotilauksella halutaan tuottaa.

Kun näkymään on syötetty tiedot tuoterakenteen sisältävän tuotteen osalta ja annettu määrä montako tätä valmistettaisiin määrä kenttään, tullaan seuraavaan näkymään.

Näkymä näyttää voiko tuotteen valmistaa vai puuttuuko jotain tuotetta. Tässä alla olevassa esimerkissä puuttuu yksi tuote Tuoterakenteen valmistamiseen.

Kun puuttuva tuote on lisätty varastoon, voidaan tuotantotilaus valmistaa. Tällöin painetaan kirjaa valmistuskirjaus -painiketta.
Avautuu alla oleva näkymä. Tässä määritellään montako kappaletta tätä "koostetuotetta" valmistetaan ja mihin varastoon. Valmistuspäivä siirtää koostetuotteen varastoon kyseiselle päivälle.

Tuotantotilaus näkymän yläreunassa on nämä valinnat

Yksinkertainen pdf näyttää koostetuotteesta pelkän valmistuvan koostetuotteen.

Yksityiskohtainen pdf näyttää koostetuotteen ja mistä tuotteista tämä valmistetaan ja näiden tuotteiden varastosijainnin.

Toiminnot painikkeesta voi luoda uuden ostotilauksen, uuden tuotantotilauksen tai kopioida olemassa oleva tuotantotilaus.