ValueFramen ostolaskurivien siirtoliittymällä voi siirtää Netvisoriin saapuneiden ostolaskujen kulu- tai jälleenlaskutustiedot kätevästi ValueFramen projekteille.

Ennen kuin ostolaskurivejä voidaan siirtää järjestelmien välillä, on Netvisor-ValueFrame -yhteys otettava käyttöön molemmissa järjestelmissä. Käyttöönotto on tehtävä vaikka yrityksellä on jo käytössä myyntilaskujen siirto ValueFramesta Netvisoriin.

Käyttöönotto aloitetaan valitsemalla Laajennokset > ValueFrame > Käyttöönotto ja asetukset. Ennen käyttöönottoa tulee Netvisorissa olla luotuna ohjelmistorajapintatunnukset. Ohjeet ohjelmistorajapintatunnusten luomiseen löytyvät ohjesivuilta: Ohjelmistorajapintatunnukset.

Itse ostolaskurivien siirtoliittymän käyttöönotossa on kolme vaihetta:

1. Tallenna ohjelmistorajapintatunnukset ValueFrameen. "Käyttöönotto ja asetukset" -sivulla näkyvät sen käyttäjän Netvisorin ohjelmistorajapintatunnukset, joka on tekemässä käyttöönottoa (katso kuva alla, kohta 1). Toimita ohjelmistorajapintatunnukset myös ValueFramen tukeen integraation käyttöönottamiseksi. Mikäli ValueFramen integraatio on otettu käyttöön jo aiemmin, esimerkiksi myyntilaskujen siirtämistä varten, ei tunnuksia tarvitse välittää uudelleen.
  2. Valitse laskentakohdeotsikko, jonka alle projektit tuodaan ValueFramesta. Varmista ValueFramesta, että osaprojektit siirtyvät integraation kautta Netvisoriin laskentakohteiksi. Valitse pudotusvalikosta Netvisorin laskentakohdeotsikko (2), jonka alle ValueFramen osaprojektit tuodaan. Ostolaskurivejä siirrettäessä rivitiedot kohdistetaan ValueFramen osaprojektiin tämän laskentakohteen perusteella.
  3. Valitse siirron oletusasetukset. Lisäksi asetuksissa voi valita ostolaskurivien oletusasetukset (3). Tällöin jälleenlaskutustietoja ei tarvitse erikseen lisätä jokaiselle riville siirtoliittymässä ja tämän jälkeen rivejä voidaan vielä massakäsitellä.
  4. "ValueFramen oletustuote" -kohtaan valitaan tuote, jota käytetään oletuksena siirrettävillä ostolaskuriveillä (katso kuva yllä, kohta 4). Oletustuote etsitään joko kirjoittamalla tuotteen nimi kenttään tai valitsemalla tuote suurennuslasista avautuvasta pudotusvalikosta.

"Kulujen oletussiirtotapa" -valinnalla määritetään oletusasetus ostolaskurivien kulutietojen siirtotavasta ValueFrameen (5). "Vain kulut" -valinnalla tiedot siirretään ValueFrameen ainoastaan työn kulujen seurantaa varten. "Läpilaskuta" -valinta siirtää ostolaskurivin mukaan kokonaishinnan ValueFrameen läpilaskutusta varten. Tämän lisäksi voidaan laskea jälleenmyyntihinta hintakertoimella ennen tietojen siirtoa ValueFrameen valitsemalla "Hintakerroin" -valinta. Valinnalla lasketaan ostolaskurivin kokonaishinta syötetyn kertoimen mukaan, kerroin voidaan antaa neljän desimaalin tarkuudella.

"ValueFrameen siirrettävä oletuskuvaus" -valinnalla määritetään, mitä tietoja ostolaskun ja ostolaskurivin tiedoista lisätään oletuksena siirrettävän kulurivin kuvaukseksi siirtonäkymään ja ValueFrameen (6). ValueFramessa näytettävä kuvaus muodostetaan valituista vaihtoehdoista: "ValueFramen tuotenimestä" (Tuotteen nimi), "Ostolaskurivin tuotenimestä, "Riviselitteestä" ja/tai "Laskun tiedoista".

5. Rajapintaresurssien salliminen. Netvisor kytkee automaattisesti päälle ValueFramen tarvitsemat resurssit.

Kun kaikki vaiheet on käyty läpi, vahvistetaan käyttöönotto tehdyksi sivun alareunaan "Aloita käyttö" -painikkeella (7). Käyttöönoton jälkeen voi kohdasta "1. Tallenna ohjelmistorajapintatunnukset ValueFrameen" varmistaa, että ValueFrame-integraatio on päällä.