Korkolaskujen luominen aloitetaan seuraavasti: Myynti > Korko ja perintä > Korkolaskujen muodostus.

Huom. Korkolaskua ei voi luoda laskusta, jolla on kirjattuna ylisuoritusta, eli laskun loppusumma on negatiivinen.

Tämän jälkeen avautuu näkymä, jossa määritetään ne asiakkaat ja laskut, joilta korkolaskut halutaan muodostaa:

• Päivämäärä: Korkolaskun päivämäärä.
  • Asiakasryhmä ja asiakkaat: asiakkaat, joille korkolaskut halutaan muodostaa. Asiakasryhmän valinta rajaa asiakkaita.
  • Laskut: Voidaan rajata mistä laskunumerosta - mihin laskunumeroon korkolaskutus tehtäisiin.
  • Perintäkulu: kulu, joka lisätään jokaiselle asiakaskohtaiselle laskulle. Ohjelma ehdottaa oletusperintäkulua, joka voidaan asettaa myynnin perustiedoissa.
  • Minimisumma: alaraja, jonka alle jääviä korkoja laskuista ei oteta mukaan korkoehdotukseen.
  • Toleranssipäivät: päivät, jotka määrittävät ajan, jonka jälkeen eräpäivän umpeutumisesta korkoa aletaan laskemaan.
  • Kirjaus: mikäli laskua lähetettäessä halutaan estää korkolaskun kirjautuminen kirjanpitoon, valitaan vaihtoehto "Ei kirjata". Mikäli on valittu ei kirjata, ei korkolaskulle saa tositetta jälkikäteen muuten kuin tekemällä se kokonaan manuaalisesti uuden tositteen muodostamisen kautta.
  • Korkolaskut: jos halutaan muodostaa korkolaskuja myös jo muodostetuista korkolaskuista, voidaan tämä tehdä valitsemalla vaihtoehto "Ota korkolaskut mukaan ehdotukseen".

Hakuehtojen määrittämisen jälkeen korkoehdotus muodostetaan "Laske" -painiketta painamalla.

Korkolaskut laaditaan aina asiakkaittain. Korkoehdotuksessa näytetään kaikki ne asiakkaat ja laskut, joista on kertynyt korkoa annettujen hakuehtojen mukaisesti. Valintaruutujen avulla voi valita lopullisesti ne laskut, joista korkolaskut muodostuvat. "Päivitä" -painikkeella laskujen loppusummat lasketaan uudelleen näiden valintojen mukaisesti. Netvisor käyttää koronlaskennassa 360 korkopäivää vuoden osalta.

Korkoehdotuksen lopussa on nähtävissä myös korkolukituksessa olevat asiakkaat ja laskut, jotka ilman lukitusta olisivat olleet mukana laskujen muodostuksessa. Näistä korkolukituksessa olevista laskuista ei siis muodosteta korkolaskuja.
Painamalla "Hyväksy ja muodosta korkolaskut" -painiketta, korkoehdotus tallennetaan ja sen pohjalta muodostetaan korkolaskut. Tämän jälkeen käyttäjä siirretään myyntireskontranäkymään, josta laskut voidaan lähettää edelleen asiakkaille.
Laskuille, joista korkolaskut muodostettiin, asetetaan korkoehdotuksella asetettu päivämäärä. Näiltä laskuilta ei enää jatkossa muodosteta korkoa kuin tästä määritellystä päivästä eteenpäin.

Kysymys: Ottaako Netvisor huomioon sen, jos laskulle tulee osasuoritus, niin ottaako korkolaskutus tämän huomioon?

Vastaus: Ottaa, eli osasuoritus vähentää korkolaskun summaa verrattuna siiihen, että laskulla ei olisi ollenkaan suoritusta.

Muodotettu korkolasku on poistettu:

Kun muodostettu korkolasku on poistettu saa sen uudelleen näin:

Mennään myyntilaskulle, josta korkolasku on muodostettu, valitaan Lisätiedot

Avautuvasta näkymästä nollataan aiempi korkoajo, päivämäärä kentän voi jättää tyhjäksi:

Tämän jälkeen pääsee muodostamaan uuden korkolaskun.