Henkilötietojen hallinnoija (HH) -roolilla voi hallita palkansaajien tietoja Palkanlaskija (P)-roolia rajoitetummin. Rooli sopii käyttäjille, joiden tulee päästä luomaan uusia palkansaajia, sekä tarkastelemaan että muokkaamaan rajatun palkansaajaryhmän tietoja. Tällä roolilla ei ole pääsyä palkanlaskentaprosessiin, tai palkansaajien palkkaperusteisiin/palkkalaskelmiin.

Palkanlaskennan profiili (eli toimintokohtaiset oikeudet) määräävät ensisijaisesti sen, mille sivuille käyttäjällä on luku- tai muokkausoikeus. Ilman toimintokohtaisia oikeuksia HH-roolilla itsessään ei siis tee mitään, vaan roolia voidaan täydentää palkanlaskennan toimintokohtaisilla oikeuksilla ja yrityshierarkian hyväksymisoikeuksilla.

HH-rooli vaatii rinnalleen yrityshierarkiasta hyväksyntäoikeudet siihen tasoon, kenen tietoja käyttäjä saa hallinnoida.
Huom! Kaikki palkansaajalistaukselle tallennetut palkansaajat ja heidän perustiedot näkyvät HH-roolilla palkansaajalistaus-näkymällä, vaikka muita käyttöoikeuksia tai yrityshierarkian hyväksymisoikeutta ei olisi annettu.

SISÄLTÖ

Palkat -valikon näkymät

Henkilötietojen hallinnoija -rooli ei vaikuta siihen mitä sivuja palkat -menuvalikossa näkyy. Valikon näkymät rakennetaan vain toimintokohtaisten oikeuksien mukaan. "Kaikki oikeudet" -profiililla + HH-roolilla, sekä yrityshierarkian hyväksymisoikeudella pääsee:

• Uusi palkansaaja
  • Palkansaajalistaus
  • Henkilöstöhallinnon valvontanäkymä
  • Lomakalenteri
  • Lomalaskennan asetukset > Lomaoikeuden hallinta
  • Palkka- ja matkaennakot
  • Työaikaraportit
  • Työajan kirjaus
  • Työajan hyväksyntä
  • Avoimet matka- ja kululaskut
  • Hyväksy matka- ja kululaskuja

Roolin asettaminen

HH-roolin (henkilötietojen hallinnoija) asettaminen tapahtuu "Käyttäjät ja roolit" -listaukselta. Näkymälle pääsee yrityksen pääkäyttäjä, jolla on KH-rooli (käyttäjähallitsija) tai tilitoimiston pääkäyttäjä, jolla on TPK-rooli (tilitoimiston pääkäyttäjä). Itselleen oikeutta ei voi antaa. Tarvittaessa rooli voidaan asettaa Netvisor tuen toimesta.

Roolin lisäämisen jälkeen tarkista vielä palkanlaskennan toimintokohtaiset oikeudet, ja yrityshierarkian hyväksyntäoikeus haluttuun tasoon.