(Ostot > Tilisiirrot > Avoimet ja maksetut tilisiirrot)

Tässä näkymässä on listattu lähettämättömät tilisiirrot, verotilisiirrot ja mahdolliset ulkoiset tilisiirrot, sekä maksupalvelussa olevat ja maksetut tilisiirrot.

Näkymään pääsy riippuu toimintokohtaisissa oikeuksissa olevasta tilisiirto oikeudesta.

• Ei oikeutta: käyttäjä ei pääse Avoimet ja maksetut tilisiirrot -näkymään, eikä myöskään voi luoda uusia tilisiirtoja
  • Selausoikeus: käyttäjä pääsee Avoimet ja maksetut tilisiirrot -näkymään, mutta ei pysty luomaan uusia tilisiirtoja eikä muokkaamaan olemassa olevia. Tämä oikeus voidaan antaa mm. tilintarkastajille ko. näkymään pääsemiseksi
  • Muokkausoikeus: käyttäjä pääsee Avoimet ja maksetut tilisiirrot -näkymään, pystyy luomaan uusia tilisiirtoja sekä muokkaamaan olemassa olevia tilisiirtoja

Tilisiirtojen maksatus vaatii Myynti- ja ostoreskontrien oikeuksista (Yritysvalikko > Myynti- ja ostoreskontrien oikeudet) Tilisiirtojen maksajan käyttöoikeuden sekä toimintokohtaisista oikeuksista muokkausoikeuden maksatus -kohtaan.

Mikäli käyttäjällä ei ole Myynti- ja ostoreskontrien oikeuksissa "Tilisiirtojen maksaja" -oikeutta, niin tällöin käyttäjä näkee vain itse luomansa tilisiirrot Avoimet ja maksetut tilisiirrot -näkymässä. Jos käyttäjällä on tilisiirtojen vahvistus oikeudet, hän näkee muidenkin henkilöiden tilisiirrot.

Tilisiirtonäkymässä voidaan hakea hakusanalla tilisiirtoja, hakuehtona voi käyttää saajan nimeä, viitettä tai mahdollista viestiä.

Rajaa tilalla: Näkymää voidaan rajata avoimilla tilisiirroilla ja alasvetovalikosta saadaan mukaan myös maksetut tilisiirrot.

Näytä vain itse luodut: Voidaan valita näytetäänkö kaikki tilisiirrot vai pelkästään itseluodut. Näytä "kaikki" on valittavissa, kun käyttäjällä on kirjanpitäjä -rooli, tilintarkastaja-rooli tai reskontraoikeuksissa tilisiirtojen maksaja- tai tilisiirtojen hyväksyjä oikeudet. Eli tällöin saa ruksin pois kohdasta näytä vain itse luodut.

Tilisiirtojen poisto

Tilisiirtoja voi poistaa massana, mikä näitä ei haluta maksaa. Yksittäisen tilisiirron voi myös poistaa rivin perästä painamalla kuvaketta ja poista.

Tilisiirron maksatus
Kun haluttu tilisiirto halutaan maksaa, ruksataan sen valintaruutu ja painetaan Vie maksuun -painiketta. Samalla kertaa voi valita useamman tilisiirron maksuun. Järjestelmä siirtyy tilisiirtojen maksatusnäkymään, josta pääsee eteenpäin painamalla Vie maksuun -painiketta. Jos tilisiirron eräpäivä oli menneisyydessä, maksatusvaiheessa siihen tulee oletuksena maksupäivä. Sama logiikka toimii myös ulkoisten tilisiirtojen osalta.

Tilisiirron maksajan omissa tiedoissa kannattaa olla tallennettuna sähköpostiosoite ja/tai puhelinnumero. Näin hän saa siitä viestiä, mikäli maksu jää jostain syystä virheeseen.

Kun painetaan Lähetä maksuun -painiketta, lähtee Netvisorista maksusanoma pankkiin, joka käsittelee sen eräpäivänä.

Kun tilisiirto on lähetetty maksuun, se siirtyy Maksupalvelussa -tilaan ja kuittautuu tästä tilasta pois, kun tilisiirron maksupäivän tiliote saapuu järjestelmään. Kirjanpidon tositetta ei muodosteta automaattisesti, vaan se tulee tehdä tilisiirron käsittelyssä itse. Poikkeuksena verotilinäkymästä muodostettu verotilisiirto kuitataan maksetuksi ja siitä muodostetaan tosite automaattisesti.

Tilisiirtojen hakutoiminto ja sarakkeiden lajitteleminen

Voit hakea olemassa olevia tilisiirtoja saajan nimellä, viitteellä tai viestillä. Lisäksi voit lajitella tilisiirtonäkymää riviotsikoiden mukaisesti klikkaamalla riviotsikon nimeä.

Mikäli haluat poistaa, muokata tai kopioida tilisiirtopohjan onnistuu se klikkaamalla tilisiirto-rivin lopussa olevaa painiketta.