Palkanlaskennan raporttien kautta on mahdollista raportoida palkkatapahtumia erilaisilla lajitteluilla ja hakuehdoilla. Oletuksena raporteista avautuu ensimmäisenä Palkkalajitilasto -raportti, joka näyttää kaikki palkkatapahtumat yhteensä palkkalajeittain. Samat tiedot näytetään eri perusteella järjestettyinä Palkanlaskennan raporttien muilla välilehdillä. Palkanlaskennan raporteissa näytetään kaikki muodostetut palkkatapahtumarivit, riippumatta niiden tilasta eli tätä kautta saadaan raportoitua myös keskeneräisten palkkalaskelmien tapahtumia. Palkanlaskennan raporttien kautta on mahdollista muodostaa myös palkkatodistus.

Raportin muodostaminen

Palkanlaskennan raportit löytyvät täältä: Palkat > Raportit > Palkanlaskennan raportit. Raportille on mahdollista antaa monia eri hakuehtoja.

Raportin muoto

Raportin muoto -valikosta valitaan missä muodossa tiedot esitetään. Valitusta muodosta huolimatta kaikki eri muotoilujen välilehdet näytetään raportin muodostamisen jälkeen. Valinta vaikuttaa siihen, mille välilehdelle sinut raportilla ohjataan.

• Palkkalajitilasto
  • Palkkalajitilasto henkilöittäin
  • Henkilötilasto palkkajaksoittain
  • Palkkajaksotilasto
  • Laskentakohdetilasto
  • Palkkatodistus

Jakso

Jakso -valinnalla määritellään minkä päivämäärätiedon perusteella tiedot haetaan. Tietoja voidaan hakea tositteen päiväyksen, palkkajakson loppupäivän tai palkanmaksupäivän mukaan. Ajanjakson alasvetovalikosta voidaan valita tietty kuukausi tai koko tilikausi. Alemmalla päivämäärärajauksella voidaan määrittää halutun aikajakson pituus vapaasti joko kirjoittamalla haluttu päivämääräväli tai valitsemalla päivät kalenterinäkymästä.

Palkkamalli

Palkkamalli-valinnalla määritellään raportille näytettäväksi vain tietyn palkkamallin tiedot.

Palkansaaja

Palkansaaja-valinnalla määritellään raportille vain tietyn palkansaajan tiedot.

Palkkalaji

Palkkalaji-valinnalla voidaan valita raportille vain tietyn palkkalajin tiedot. Palkkalajivalikossa näytetään kaikki yrityskohtaisissa palkkalajeissa näkyvät palkkalajit. Oletuksena raportilla näkyvä palkkalajit, joilla on valinta "Näytetään raporteilla". Hakuun on mahdollisuus valita "Näytä myös ei-raportoitavat palkkalajit". Voit valita hakuruudusta useamman palkkalajin klikkaamalla valinta ruudun aktiiviseksi.

Laskentakohteet

Laskentakohteet- valinnalla voidaan valita mille laskentakohteille kohdistetut tiedot raportoidaan.

Voit valita hakuruudusta useamman laskentakohteen, kun pidät Ctrl-näppäintä pohjassa samalla kun valitset hiiren osoittimella haluamasi rivit.

Kun hakuehdot on valittu, klikataan "Näytä raportti" -painiketta.

Avautuvalta raportilta nähdään kaikki raporttimuodot omilla välilehdillään hakuehtojen mukaisesti. Raportilla näytetään aina, valitusta "Raportin muodosta" huolimatta, kaikki viisi eri vaihtoehtoa.

• Palkkalajitilasto
  • Palkkalajitilasto henkilöittäin
  • Henkilötilasto palkkajaksoittain
  • Palkkajaksotilasto
  • Laskentakohdetilasto

Raportin pikalinkin tallentaminen

Palkanlaskennan raporteissa on mahdollistettu tallentaa haluamastaan raportista pikalinkki, joten voit hyödyntää aina halumaasi raporttipohjaa, johon saat vaihdettua ajanjakson.

Mikäli haluat tallentaa pikalinkkeihin raporttipohjan, täytäthän ensin raportin hakuehdot, jonka jälkeen klikkaa alhaalta ”Tallenna pikalinkki”

Tallentamisen jälkeen luomasi raporttipohja löytyy Palkanlaskennan raporttien ”Pikalinkit” välilehdeltä. Näkymältä pystyt avaamaan halutun raporttipohjan tai poistamaan tämän tarvittaessa

Avatessasi pikalinkeistä raportin pystyt määrittelemään päivämäärävalinnassa haluamasi jakson, josta raportti muodostetaan

Palkkatodistus

Palkkatodistukselle tulostuu tiedot kolmelta eri aikajaksolta:

• Haetulta aikajaksolta
  • Hakuehdon päättymispäivästä katsottuna viimeiset 6 kk
  • Hakuehdon päättymispäivämäärän mukaisen kalenterivuoden ansiot

Palkkatodistukselle tulostuvat kaikki palkanlaskennassa käytetyt palkkalajit. Palkkatodistuksen yläosassa näkyvät samat tiedot kuin palkansaajan palkkalaskelman pdf-tulosteessa. Palkkatodistuksella näkyviä palkkalajeja ei voi muokata tai piilottaa näkyvistä.

Käyttöoikeudet

Palkanlaskennan raportit -toimino edellyttää seuraavia käyttöoikeuksia:

• Palkanlaskijan (P) -roolin sekä toimintokohtaisista oikeuksista muokkausoikeus kohtaan "raportointi"

tai

• Esihenkilö (E) -roolin, toimintokohtaisista oikeuksista muokkausoikeus kohtaan "raportointi" ja yrityshierarkian hyväksyntäoikeus palkansaajiin, joiden tietoja halutaan tarkastella.