Ostot > Toimittajat > Toimittajalistaus

Näkymään pääsee, jos on vähintään lukuoikeudet toimittajien hallintaan ja lukuoikeudet ostoreskontran perustoimintoihin. Jotta toimittajien tietoja pääsee muokkaamaan, pitää olla muokkausoikeudet toimittajien hallintaan.

Vapaahaku toimittajarekisteristä

Toimittajaluettelon vapaahaulla voidaan hakea toimittajan tietoja seuraavien tietojen avulla:

• nimi
  • y-tunnus
  • toimittajakoodi
  • osoitetiedot

Toimittajan tietoja voi hakea myös kirjoittamalla pelkästään osaa toimittajan nimestä, tällöin järjestelmä hakee kaikki ne kentät, jossa tämä nimi on mainittu. Jos ei laita hakuun mitään ja painaa Hae - painiketta ohjelma hakee kaikki yrityksen toimittajat.

Linkki "Kaikki toimittajat" tuo näkyviin kaikki järjestelmään luodut toimittajat. Näkymästä voidaan päästä myös toimittajaryhmien hallintaan tai uuden toimittajan lisäämiseen.

Hakua on mahdollista tarkentaa hakukentän oikealla puolella olevasta alasvetovalikosta. Alasvetovalikosta valitaan yksi tai useampi hakutermi, jonka jälkeen listataan hakua vastaavat toimittajat. Hakuehdot tulevat mukaan hakuun, kun hakuikkuna on auki. Mikäli ikkuna on kiinni, perushaku toimii ilman erillisiä hakutekijöitä.

Laajennettu haku

Laajennetun haun avulla voidaan hakea toimittajia seuraavilla tiedoilla:

• Kommentti
  • Maa
  • Maksuehto
  • Maksukielto, eli voidaan hakea toimittajat, joilla on maksukielto.
  • Oletuslaskentakohteet
  • Oletustili
  • Osoite
  • Tila, eli onko toimittaja valittu aktiiviseksi tai passiiviseksi
  • Toimittaja, eli voi hakea toimittajan nimellä
  • Toimittajaryhmä

Haun voi myös tallettaa itselle talteen halutulla nimellä ja sitten tämä näkyy suoraan laajennetun haun vieressä. Esimerkiksi alla on haku, joka hakisi kaikki suomalaiset toimittajat

Jolloin tämän saa näkyviin jatkossa laajennetun haun viereen suoraan.

Toimittajat listataan näkymään toimittajaryhmittäin. Ensiksi listaan tulee toimittajat, joilla ei ollenkaan toimittajaryhmää.

Valitse näkyvät kentät listauksessa

Linkistä "Näytä sarakkeet" voidaan valita, mitä saraketietoja hakulistauksessa näytetään. Valinnat voi tallentaa ja ne pysyvät muistissa käyttäjän kirjautumissession ajan. Ryhmittele napista saat toimittajat haluttuun järjestykseen esimerkiksi toimittajaryhmän perusteella. Kun näkymään on tehty sarake tai ryhmittely muutoksia, saat ne näkyviin painamalla "Päivitä näkymä" -painiketta. "Palauta oletukset" -linkki palauttaa näkymän takaisin oletusarvoihin ja käyttäjän tekemät muutokset näkymään nollautuvat.

Oletuksena toimittajalistaus näyttää kerrallaan maksimissaan 500 toimittajaa per sivu ja jos yrityksessä on toimittajia enemmän voi siirtyä seuraavalle sivulle. Hakumäärän per sivu voi kuitenkin käsin kasvattaa.

Kun toimittajat on haettu listaukseen, voi nämä tallettaa Exceliin napista Tallenna -Excel tiedostona.

Valitse toiminto -painike

Painikkeella on alla olevat toiminnot:
"Muuta verokanta" -toiminnon avulla voidaan muuttaa valittujen toimittajien verokantaa, mikäli yleinen verokanta muuttuu tai se on alunperin valittu väärin.

"Päivitä toimittajaryhmä" -toiminnon avulla voidaan vaihtaa tai lisätä massana toimittajille haluttu toimittajaryhmä

"Päivitä maksuehto" - toiminnon avulla voidaan massana lisätä tai päivittää maksuehto

"Päivitä maa" -toiminnon avulla voidaan massana päivittää toimittaja maa -tieto.

"Päivitä oletuskierto" - Voidaan massana vaihtaa toimittajille jokin toinen laskun oletuskierto. Kierrot pitää olla ensin luotuna.
"Ilmoita laskutusosoitteet" -toiminnolla voidaan valituille toimittajille ilmoittaa yrityksen laskutusosoitteet. Laskutusosoiteilmoitukset voidaan joko lähettää tulostuspalvelun kautta pdf-eKirjeenä tai tulostaa paikallisesti vaikkapa sähköpostilähetystä varten.

Toimittajaryhmien hallinta

Toimittajien ryhmittelyä varten voidaan luoda erilaisia toimittajaryhmiä. Uusi ryhmä lisätään menemällä toimittajalistauksesta Toimittajaryhmät -linkistä ja tämän jälkeen Lisää uusi toimittajaryhmä -painikkeesta

Samasta näkymästä on mahdollista muokata toimittajaryhmän nimeä tai poistaa koko toimittajaryhmä. Jos toimittajaryhmä poistetaan ja ryhmään sisältää vielä toimittajia, palautuvat ne toimittajalistauksen kohtaan, jolle ei ole määritelty toimittajaryhmää.

Ennakkoperintärekisteri

Netvisor näyttää ostolaskulla, jos toimittaja ei kuulu ennakkoperintärekisteriin. Tietoja haetaan YTJ:stä. YTJ-tietopalvelun tietoja haetaan seuraavista yrityksistä ja yhteisöistä: osakeyhtiö, julkinen osakeyhtiö, asunto-osakeyhtiö, osuuskunta, vakuutusyhtiö, julkinen vakuutusyhtiö." Muista yhtiömuodon yrityksistä ei toistaiseksi saa näkyviin ennakkoperintärekisteri tietoja. Uudet yritykset haetaan YTJ:stä kerran vuorokaudessa. Olemassa olevien yritysten osalta tietoa haetaan 10 minuutin välein, mutta yritysten määrästä johtuen tieto on maksimissaan noin 2 vrk vanhaa. Ohjelma hakee ennakkoperintärekisteritiedon vaikkei tätä lue ytj:ssä, tällöin ohjelma lukee ettei yritys ole ennakkoperintärekisterissä.