Löydät yrityksesi laskutusosoitteet Yritysvalikko > Laskutusosoitteet sivulta. Tässä näkymässä voit tulostaa laskutusosoitetiedotteen itse tai lähettää sen PDF eKirje -tulostuspalvelun tai sähköpostin kautta toimittajillesi.

Netvisorin palvelulaskutuksen osoitetietojen päivittämisestä on oma ohje täällä.

Maventan verkkolaskuosoite tulostuu Netvisorin muodostamalle laskutusosoitetiedotteelle aina ensimmäiseksi, pankkiverkon osoitteet tulostuvat tämän jälkeen. Laskutusosoitteissa näkyvät pankin verkkolaskutusosoitteet määritellään pankkitilien hallinnassa. Aiheesta lisää: Pankkitilien hallinta

Mikäli et halua käyttää Netvisorin muodostamaa laskutusosoitetiedotetta, voit tehdä tiedotteen myös itse. Ohjeen lopussa oleva esimerkkipohja tulee konvertoida .pdf-muotoon ennen sen tuomista Netvisoriin.

Skannauspalvelun palautusosoite

Skannauspalvelun palautusosoitteissa ilmoitettuihin osoitteisiin reititetään skannaukseen kuulumattomat materiaalit. Skannauspalvelun palautusosoitteeksi tulee asettaa sähköposti, jota joku pääsee lukemaan. Yrityksen omaa skannauspalveluosoitetta ei voi lisätä palauteosoitteeksi, koska muuten sama lasku voisi kiertää skannauspalvelun kautta loputtomasti. Osoitteeksi voi lisätä yhden sähköpostiosoitteen. Jos osoitetta muuttaa, tämä päivittyy Maventaan seuraavan yön aikana. Lisää skannauspalvelusta: Ostolaskujen vastaanotto skannauspalvelun kautta

Skannauspalveluun kuulumaton materiaali:

• postiosoitteeseen reititetään skannausosoitteeseen toimitetut postipaketit
  • sähköpostiosoitteeseen (max. 1 osoite) on mahdollista saada tiedoksi ostoreskontraan kuulumaton, mutta skannattavissa oleva materiaali, mm:
    • Tilaukset
    • Sopimukset
    • Ilmoitukset
    • Maksumuistutukset
    • Maksuhuomautukset
    • Perintäkirjeet

Laskutusosoitetiedotteen lähettäminen toimittajille

Jos haluat lähettää tiedotteet itse, niin klikkaa "Tulosta tiedote" -painiketta. Tämän jälkeen sinulle avautuu Netvisorin muodostama vakiomuotoinen laskutusosoitetiedote pdf-muodossa. Voit tallentaa tiedotteen omalle koneellesi tai tulostaa tiedotteet itse. Tämän voi tehdä oikeuksien puolesta, kunhan on vähintään lukuoikeudet kohtaan perustietojen hallinta.

Mikäli haluat lähettää toimittajillesi itse tekemäsi laskutusosoitetiedotteen tai Netvisorin muodostaman tiedotteen PDF eKirje -tulostuspalvelun kautta, sinun tulee painaa painiketta "Lähetä tiedote toimittajille". Jos lähetät oman laskutusosoitetiedotteen, niin huomioithan, että tulostuspalveluun lähetettävissä PDF-tiedostoissa ei saa olla upottamattomia fontteja. Suosittelemme skannaamaan tulostuspalveluun lähetettävät liitteet kuvamuodossa. Tulostuspalvelun tällä hetkellä korkein tuettu PDF-versio on 1.7. PDF:ssä pitäisi olla fontit mukana (Type1-, Type3-, CID- ja järjestelmäfontteja tulee välttää, koska ne johtavat toisinaan virheisiin tai ennakoimattomiin lopputuloksiin tulosteissa), siinä ei saisi olla läpinäkyvyyksiä, PDF:n koon tulee olla maltillinen (ei mielellään yli 1 Mt/sivu ainakaan), päällekkäin olevia grafiikoita tulee välttää ja esimerkiksi eps-kuvissa ohjauspisteitä ei tule olla liiallisuuksiin asti.

Värillisen aineiston osalta suosittelemme väritulostusta: mustavalkotulostuksessa värilliset liitteet toisinaan hylkäytyvät. On myös mahdollista lähettää tiedote toimittajille sähköpostitse. Tällöin toimittajan takana on oltava sähköpostiosoite yhteystiedot ja sähköpostiosoite -kohdassa.

Voit käyttää laskutusosoitetiedotteena myös tämän ohjeen lopussa olevaa ilmoituspohjaa, jossa on kerrottu, miten laskutusosoitteet muodostetaan.

PDF eKirje -kanavan käyttö, sekä sähköpostilähetys vaatii, että Myynti-osio on käytössä. Lisäksi toimittajan takana on oltava oikeat osoitetiedot.

Oikeuksien suhteen laskutusosoitteen lähettäminen vaatii vähintään lukuoikeuden perustietojen hallintaan sekä lukuoikeuden ostoreskontran perustoimintoihin. Mikäli toimittajien tietoja pitää muokata, pitää olla muokkaus -oikeudet toimittajien hallintaan.

Hae haluamasi toimittajat (katso kuva alla, kohta 1), tai listaa kaikki toimittajat klikkaamalla pelkkää hae ilman hakuehtoja. Valitse toimittajat klikkaamalla ruksi toimittajarivin alussa olevaan ruutuun (2). Jos haluat lähettää tiedotteen kaikille yrityksesi toimittajille, saat valittua kaikki toimittajat klikkaamalla tietoa otsikkoriviltä (3).

Kun olet valinnut haluamasi toimittajat, selaa sivun alalaitaan ja klikkaa Ilmoita laskutusosoitteet -painiketta (4). Jos haluat lähettää tiedotteet Itellan PDF eKirje -tulostuspalvelun kautta, klikkaa Lähetä PDF eKirje, tai valitse lähetystavaksi sähköposti. Jos haluat tulostaa tiedotteet itse, klikkaa Tulosta paikallisesti.

Jos haluat lähettää oman laskutusosoitetiedotteen toimittajillesi, valitse käytettäväksi tiedotemalliksi Yrityksesi oma tiedote. Haettuasi oman laskutusosoitetiedotteen tallenna se ja lähetä tai tulosta tiedotteet. Jos käyttää Netvisorin oletusmallia, voi valita lomakkeen kieleksi suomen, englannin tai ruotsin.

Jos käyttää sähköpostilähetystä, niin lähetysnäkymää voi antaa viestin sisällön, otsikon lähettäjän nimen ja sähköpostin. Tämä tieto menee kaikille samassa lähetysprosessissa oleville toimittajille.

Viestin sisältö menee oletuksena ns. yhteen pötköön. Jos haluaa rivittää viestin, pitäisi tässä käyttää apuna rivin perässä HTML -merkintää <br>

Alla esimerkki:

Maventan verkkolaskuosoitteen näkyminen

Verkkolaskuosoitteet -otsikon alla Maventan verkkolaskuosoitteen sijaan voi olla ilmoitus "Maventa-verkkolaskuyhteyden avaus on kesken.". Tämä johtuu siitä, että Maventan pankkiverkkoyhteyden avaus on vielä kesken. Maventan osoite tulee näkyviin, kun pankkiverkkoyhteyden avaus on suoritettu loppuun.

Mikäli näkymässä lukee, että "Maventa tiliä ei voida avata olemassa olevan tilin johdosta." Tämä tarkoittaa sitä, että yritys on ennestään käyttänyt Maventaa jossain toisessa ohjelmistossa. Tämä ilmoitus ei poistu itsestään, vaan tällöin pitää olla tukeen yhteydessä, jotta Maventatili voidaan siirtää Netvisoriin. Tämä vaatii toimia sekä Netvisorin, että Maventan tuesta.

Laskutusosoitetiedotepohja

docx