Käyttääksesi Netvisorin palkanlaskentaa, työajankirjauksia, matka- ja kululaskuja sekä eScan kuittiskanneria tulee ensin suorittaa ohjelman opastama käyttöönotto. Käyttöönotossa määritellään kaikki välttämättömät tiedot laskennan taustalle.

Palkanlaskennan käyttöönotosta on luotu ohjevideoita, videot löytyvät täältä.

SISÄLTÖ

Käyttöönotto storesta

Palkanlaskennan ja/tai Matkat -palvelun käyttöönotto tapahtuu store -kuvakkeesta. Kuvake löytyy Netvisor-käyttöliittymän oikeasta yläreunasta. Store -toiminnon klikkaaminen ohjaa Netvisor storeen. Netvisor-palvelupaketit -välilehdeltä aktivoidaan halutut palvelut käyttöön. Ostoksia voi tehdä käyttäjä, joka on Netvisor-ympäristön pääkäyttäjä tai käyttäjällä on Käyttäjähallitsija-rooli tai Tilitoimiston pääkäyttäjä-rooli. Huomaathan, että mikäli vaihdat Netvisor-sopimuksen palvelupakettiin, ei aiempaa sopimusta voi saada enää takaisin voimaan. Uudet sopimukset avataan aina palvelupakettiin.

Mikäli yrityksellä on käytössä jokin Netvisor-palvelupaketeista (Basic, Core, Professional, Premium) on "Palkanlaskenta ja työajankirjaus" sekä "Matka- ja kululaskut" lisäpalveluita. Lisäpalvelut löytyvät, kun rullaa "Tutustu valikoimaan" näkymällä alaspäin kohtaan "Lisäpalvelut". Tarvittavat lisäpalvelut aktivoidaan "Ota käyttöön" -painikkeella. Lisäpalveluiden aktivointi ei vielä muodosta laskutusperustetta.

Netvisor Palkat -paketti on myös mahdollista ottaa käyttöön. Paketti sopii yritykselle, jossa Netvisorissa lasketaan ainoastaan palkat, kirjataan työaikaa sekä käsitellään matka- ja kululaskuja, eikä kirjanpidon osiolle ei ole tarvetta. Tämän paketin käyttöönoton myötä mahdollinen aiemmin käytössä ollut Netvisor-palvelupaketti (Basic, Core, Professional, Premium) poistuu käytöstä. Netvisor Palkat -paketin käyttöönotto aktivoi laskutusperusteen.

Käyttöönoton vaiheet

Kun halutut palvelut on aktivoitu storesta, voidaan siirtyä käyttöönoton seuraavaan vaiheeseen kohtaan Palkat > Asetukset > Käyttöönotto. Käyttöönottoa tekevälle käyttäjälle tarvitaan Palkanlaskija-rooli (P), sekä muokkausoikeus kaikkiin palkanlaskennan sekä taloushallinnon toimintokohtaisiin oikeuksiin. Käyttöönotto aloitetaan valitsemalla minkä palvelun käyttöönotto halutaan suorittaa ja tämän jälkeen klikataan toimintoa "Aloita valittujen palvelujen käyttöönotto".

Palkat käyttöönoton vaiheet on jaettu seuraaviin osioihin: palkanlaskenta, työaika ja lomalaskenta. Vaiheet tehdään yksi kerrallaan, kun vaihe on tehty, kuitataan se tehdyksi. Käyttöönoton päätteeksi klikataan toimintoa "Aloita käyttö".

Matkat käyttöönoton vaiheet on jaettu seuraaviin osioihin; henkilöstö ja matkat. Vaiheet tehdään yksi kerrallaan, kun vaihe on tehty, kuitataan se tehdyksi. Käyttöönoton päätteeksi klikataan toimintoa "Aloita käyttö".