Ohjelmistorajapintatunnukset ovat yksi osa Netvisorin rajapinnan tunnistautumista. Niiden avulla varmistetaan, että integraatiolla on ns. lupa käyttää yrityksen rajapintapalvelua. Tunnuksia käytetään ohjelmistointegraatioissa ja Finvoice-muotoista laskuaineistoa tuotaessa. Älykkäitä Excel –lomakkeita varten luodaan omat Excel-tunnukset Älyexel ohjeen mukaisesti, ohje löytyy täältä.

Ohjelmistorajapintatunnukset

Ohjelmistorajapintatunnukset ovat aina käyttäjakohtaiset ja voit luoda tunnukset vain itsellesi. Tunnuksia ei ole suoraan sidottu siis mihinkään yritykseen vaan käyttäjään itseensä ja hänen kauttaan niihin yrityksiin joihin käyttäjällä on oikeudet. Näiden tunnusten luontiin riittää, että käyttäjällä on omat kirjautumistunnukset yritykseen ja muokkausoikeus vähintään yhteen toimintoon. Yhdellä käyttäjällä voi olla useita ohjelmistorajapintatunnuksia. Luotujen ohjelmistorajapintatunnusten määrää ei ole rajoitettu eikä luoduista tunnuksista muodostu erillistä tunnuksiin sidottua veloitusta.

Ohjelmistorajapintatunnukset muodostetaan seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään Netvisoriin
  2. Siirry luomaan tunnukset polkua Yritysvalikko > Ohjelmistorajapintatunnukset.
  3. Luo tunnukset sivun oikean yläreunan painikkeesta "Luo uusi rajapintatunnus"
  4. Tunnus muodostuu listan ensimmäiseksi. Käyttäjätunniste ja Avain päivitetään integraation asetuksiin / toimitetaan ohjelmistokumppanille

Ohjelmistorajapintatunnukset -kohdassa näytetään käyttäjän itse luomat käyttäjätunnisteet ja avaimet (kuva yllä). Ohjekuvassa tunnukset on sensuroitu.

Ohjelmistorajapintatunnuksia luovutettaessa ohjelmistointegraation toteuttajalle tulee huomioida, että ohjelmistointegraation toteuttaja ja ohjelmistointegraatiota käyttävä asiakas vastaavat ohjelmistointegraation Netvisoriin siirtämistä aineistoista. Teknisesti katsoen samoja ohjelmistorajapintatunnuksia voidaan tarvittaessa käyttää useassa eri integraatioliittymässä. Suosittelemme kuitenkin käyttämään omia käyttäjäkohtaisia rajapintatunnuksia jokaista integraatioliittymää varten, jotta liikennettä pystytään seuraamaan mahdollisimman tarkasti lähinnä tietoturvan takia.

Asiakkaan tulee itse pitää kirjaa siitä mitkä tunnukset ovat minkäkin integraatioliittymän käytössä.

Sarakkeesta "Käyttötarkoitus" (kuva alla, kohta 1) näkee tunnusten käyttötarkoitukset. Mikäli käyttötarkoitus on Netvisor mobiilisovellus, niin näitä tunnuksia ei tule käyttää ohjelmistorajapinnan tunnistautumisessa. "Voimassaolo" -sarakkeessa (2) näytetään, onko kyseiselle tunnukselle asetettu voimassaoloaikaa. Ohjelmistorajapintatunnuksen voi poistaa käytöstä "Poista rajapintatunnus käytöstä" -sarakkeen "X" -kuvaketta painamalla (3), jolloin tunnukset muuttivat harmaiksi. Huomaathan, että poistettuja tunnuksia ei ole mahdollista palauttaa.