Rajapintaresurssien käyttöoikeudet -sivu
Rajapintaliikenteen avaaminen
- Yleiset käyttöoikeudet
- Valmiit integraatiot
- Räätälöidyt integraatiot
Rajapintaliikenteen sulkeminen

Netvisorin rajapinnan yli pystyy siirtämään monipuolisesti tietoa. Tietojen siirtäminen Netvisoriin tai Netvisorista vaatii, että yrityksessä on avattu rajapintaliikenne. Rajapintaliikenne avataan sallimalla rajapintaresurssien käyttöoikeudet joko integraatiokohtaisesti tai oikeudet voi antaa käyttöön yleisellä tasolla. Yleiset tai integraatiokohtaiset oikeudet ovat ikään kuin kulkulupia, joita voi määritellä tarpeen mukaan. Rajapintaresurssien käyttöoikeuksien lisäksi rajapinnan käyttöön tarvitaan aina lisäksi yrityskohtaiset ohjelmistorajapintatunnukset, eli pelkkä rajapinnan käyttöoikeuksien antaminen ei avaa rajapintaa kaikille integraatiokumppaneillemme.

Rajapintaresurssien käyttöoikeuksien muokkaamista varten tarvitaan käyttäjähallitsijan (KH) -oikeudet, tilitoimiston pääkäyttäjän (TPK) -oikeudet tai yrityksen pääkäyttäjän oikeudet.

Ohjelmistorajapintapalvelun käyttö kuuluu Professional ja Premium -paketteihin. Netvisor Storen laajennoksia, finvoice -muotoisen laskutusaineiston tuontia sekä Älykkäitä Excel -lomakkeita voi käyttää myös Basic- ja Core pakettien kanssa.

Transaktiomaksulliset rajapintaresurssit ovat:
- Liitteellisen tositteen tuonti (accounting.nv)
- Ostolaskun tuonti (purchaseinvoice.nv)
- eScan-dokumentin tuonti (eScan.nv)
Muiden rajapintaresurssien käyttö sisältyy palvelupakettien kuukausihinnoitteluun.

Käyttöoikeuksien salliminen ei päivitä asiakasta automaattisesti Professional- tai Premium-pakettiin. Paketin päivittäminen tulee aina tehdä erikseen Storesta.

Rajapintaresurssien käyttöoikeudet -sivu

Rajapintaresurssien käyttöoikeudet -sivu on yrityksille työkalu hallita, mitä tietoja rajapinnan kautta voidaan siirtää. Sivulta näkee kaikki lisätyt käyttöoikeudet sekä kaikki käytettävissä olevat resurssit, jotka on jaettu kategorioittain.

Resurssilla tarkoitetaan rajapinnan tarjoamaa toimintoa, jolla on mahdollista viedä tietoa Netvisoriin tai tuoda tietoa Netvisorista.

Rajapintaresurssien käyttöoikeudet-näkymän löydät: Yritysvalikko > Rajapintaresurssien käyttöoikeudet.

Rajapintaresurssien käyttöoikeudet -sivu on jaettu kolmeen osaan: Intergaatiot-, Rajapintaliikenne- ja Resurssien käyttöoikeudet -paneliin. “Integraatiot”-panelissa listataan kaikki integraatiot, joille on lisätty erikseen oikeuksia tai rajauksia (alla kuvassa kohta 1). “Rajapintaresurssien käyttöoikeudet” -panelissa on listattuna kaikki käytettävät resurssit kategorioittain (2). Oikeudet voi sallia joko resurssikohtaisesti tai kategorioittain. "Rajapintaliikenne" -panelista saa suljettua rajapintaliikenteen käytön kokonaan (3).

"Integraatiot"-panelissa valitaan, sallitaanko käyttöoikeudet integraatiokohtaisesti vai sallitaanko rajapintaliikenteelle yleiset käyttöoikeudet. Paneeliin listataan kaikki integraatiot, joille on jo lisätty oikeuksia tai rajauksia. Integraatiokohtaiset oikeudet yliajavat yleisissä käyttöoikeuksissa olevat oikeudet.

Integraation nimen perässä oleva huutomerkki kolmion sisällä kertoo, että integraatiolla on vain osa resursseista sallittu tai integraation käytössä on rajallinen määrä resursseja. Jos integraatiolla on rajallinen määrä resursseja käytössä, tarvitsee näissä tapauksissa kyseinen integraatio käyttöön kaikki integraatiolla käytettävissä olevat resurssit toimiakseen oikein.
Integraation nimen perässä voi myös olla huutomerkki kahdeksankulmion sisällä. Tämä kertoo sen, että kaikki resurssit on estetty kyseisen integraation osalta eli rajapintaliikenne on suljettu.

HUOM! Kun integraatio on lisätty listaan, sitä ei voi poistaa listalta. Jos listalle lisätään vahingossa väärä integraatio, estä kyseiseltä integraatiolta kaikki resurssit.

Integraatiot on jaettu panelissa 3 eri integraatiotyypiin: Yleiset käyttöoikeudet, Valmiit integraatiot ja Räätälöidyt integraatiot.

• Yleiset käyttöoikeudet
    • Sallimalla yleiset käyttöoikeudet, oikeudet annetaan kaikille integraatioille. Voit antaa yleiset käyttöoikeudet joko resurssikohtaisesti tai osiokohtaisesti. Voit käyttää yleisiä käyttöoikeuksia, jos erillisiä resurssirajauksia integraatiokohtaisesti ei tarvita.
  • Valmiit integraatiot
    • Otsikon alla näkyvät kaikki lisätyt, valmiit integraatiot. Tässä voidaan antaa jokaiselle integraatiolle uniikit oikeudet, mitä tietoja integraatiolla on oikeus viedä ja tuoda rajapinnan kautta. Integraatiokohtaiset oikeudet yliajavat yleisissä käyttöoikeuksissa olevat oikeudet. Huomaa, jos jollekin resurssille ei anna integraatiokohtaisia oikeuksia, on sen käyttö estetty kyseessä olevalta integraatiolta vaikka se olisi yleisissä oikeuksissa sallittu.
    • Valmiit integraatiot löydät Netvisor MarketPlace:sta. Jos haluat ottaa käyttöön valmiin integraation, sinun tulee ensin olla yhteydessä integraation toteuttajaan. Voit olla yhteydessä integraation toteuttajaan Netvisor MarketPlace:n kautta. Huomaathan, että integraatioista voi tulla lisämaksuja integroitavan ohjelmiston toimittajalta.
  • Räätälöidyt integraatiot
    • Tämän otsikon alla näkyvät kaikki lisäämäsi, räätälöidyt integraatiot. Tässä voit antaa jokaiselle integraatiolle uniikit oikeudet, mitä tietoja integraatiolla on oikeus viedä ja tuoda rajapinnan kautta. Integraatiokohtaiset oikeudet yliajavat yleisissä käyttöoikeuksissa olevat oikeudet. Huomaa, jos jollekin resurssille ei anna integraatiokohtaisia oikeuksia, on sen käyttö estetty kyseessä olevalta integraatiolta vaikka se olisi yleisissä oikeuksissa sallittu.
    • Räätälöity integraatio on yrityksen oma toteutus tai ohjelmiston integraatiosta on tehty yrityksen tarpeiden mukainen versio. Tämän integraation käyttöönottoa varten tarvitset käyttöoikeusavaimen, jonka saat integraation toteuttajalta.

Rajapintaresurssien käyttöoikeudet -paneli on kategorisoitu Netvisorin osioita mukaillen. Esim. Myynnin alta löytyvät asiakastietojen resurssit, tilauksiin ja laskuihin liittyvät resurssit sekä myyjiin ja myyntisuorituksiin liittyvät resurssit.

Jokaisen resurssin kohdalla on nähtävissä resurssin tila: sallittu tai estetty, sekä info-painike. Info-painikkeesta avautuu ikkuna, jossa kerrotaan resurssin tarkoitus (alla kuvassa kohta 1). Info-painikkeesta avautuvasta ikkunasta löytyy myös linkki tekniseen resurssikuvaukseen ohjesivuillamme.
Resurssin_tiedot.jpgYleisten käyttöoikeudet -valinta näyttää myös integraatiokohtaiset oikeudet osiokohtaisissa asetuksissa. Integraatiokohtaiset oikeudet sarake näyttää monellako integraatiolla resurssi on käytettävissä (2) ja klikkaamalla sarakkeessa olevaa numeroa, näytetään resurssin tila integraatiokohtaisesti. Integraation nimeä painamalla pääset kyseisen resurssin osiokohtaisiin asetuksiin.

Integraatioiden osiokohtaisiin asetuksiin pääset myös valitsemalla haluamasi integraation vasemmalla olevasta integraatiot-paneelista.

Rajapintaliikenteen avaaminen

Rajapintaliikenne avataan sallimalla rajapintaresurssien käyttöoikeudet joko integraatiokohtaisesti tai oikeudet voi antaa käyttöön yleisellä tasolla.

Yleiset käyttöoikeudet voi sallia resurssikohtaisesti tai osiokohtaisesti. Voit avata osion klikkaamalla oikeassa reunassa olevaa painiketta “Koko osio estetty”. Tällöin painike liukuu oikealle, muuttuu siniseksi ja tekstiksi muuttuu “Osio sallittu”. Samalla myös kaikkien osion resurssien painikkeet muuttuvat siniksiksi “Sallittu”-painikkeiksi.

Valmiit integraatiot lisätään listaan hakemalla sitä nimellä. Valitse "Valmiit integraatiot" -valinta ja kirjoita alla olevaan hakukenttään integraation nimi (alla kuva). Klikkaamalla avautuvasta listasta oikean integraation nimeä pääset asettamaan kyseiselle integraatiolle käyttöoikeudet.

Integraation nimen klikkaamisen jälkeen integraation nimi ilmestyy Resurssien käyttöoikeudet -paneeliin yläpuolella olevaan palkkiin (alla kuvassa kohta 1). Koko integraatio sallitaan klikkaamalla oikeassa reunassa olevaa painiketta “Integraatio estetty” (2). Painiketta klikkaamalla, se muuttuu siniseksi ja tekstiksi muuttuu “Integraatio sallittu”. Tämä tallentaa integraation käyttöoikeudet ja integraation nimi ilmestyy myös “Integraatiot”-paneeliin “Valmiiden integraatioiden käyttöoikeudet” -otsikon alle. Jos integraatiolle halutaan sallia vain tiettyjä resursseja, paina resurssin vieressä olevaa “Estetty”-painiketta (3), jolloin painike muuttuu siniseksi ja tekstiksi muuttuu “Sallittu”.

Räätälöidyt integraatiot lisätään listaan hakemalla sitä tunnuksella eli integraation toteuttajalta saadulla käyttöoikeusavaimella. Valitse "Räätälöidyt integraatiot" -valinta, syötä alla olevaan hakukenttään käyttöoikeusavain ja paina "Hae" -painiketta. Tämän jälkeen pääset asettamaan kyseiselle integraatiolle käyttöoikeudet.

“Hae”-painikkeen klikkaamisen jälkeen, integraation nimi ilmestyy "Resurssien käyttöoikeudet" -paneeliin yläpuolella olevaan palkkiin (alla kuvassa kohta 1). Koko integraatio sallitaan klikkaamalla oikeassa reunassa olevaa painiketta “Integraatio estetty” (2). Painiketta klikkaamalla, se muuttuu siniseksi ja tekstiksi muuttuu “Integraatio sallittu”. Tämä tallentaa integraation käyttöoikeudet ja integraation nimi ilmestyy myös “Integraatiot”-paneeliin “Räätälöityjen integraatioiden käyttöoikeudet” -otsikon alle. Jos integraatiolle halutaan sallia vain tiettyjä resursseja, paina resurssin vieressä olevaa “Estetty”-painiketta (3), jolloin painike muuttuu siniseksi ja tekstiksi muuttuu “Sallittu”.

Rajapintaliikenteen sulkeminen

Koko rajapintaliikenteen voi sulkea yrityksen käytöstä avaamalla Yritysvalikosta "Rajapintaresurssien käyttöoikeudet" ja painamalla "Rajapintaliikenne" -paneelista painiketta "Estä rajapintaliikenne".

Rajapintaliikenne voidaan vaihtoehtoisesti sulkea, estämällä kaikki resurssit kaikista integraatioista. Kun kaikki resurssit on estetty, muuttuu "Estä rajapintaliikenne"-painike harmaaksi.

Yksittäisen integraation saa suljettua valitsemalla integraation nimen "Integraatiot" -paneelista ja estämällä kaikki resurssit "Resurssien käyttöoikeudet" -paneelista. Integraation nimen perään ilmestyy huutomerkki kahdeksankulmion sisällä, kun kaikki resurssit on estetty integraation osalta.