Yleistä
Kaksisuuntainen rajapintapalvelu
Integraation käyttöönotto Netvisorissa

Yleistä

Ohjelmistointegraatiot ovat monipuolisin tapa tietojen siirtoon eri ohjelmistojen välillä. Ne mahdollistavat kaksisuuntaisen automaattisen tiedonsiirron. Ohjelmistointegraatiot vaativat aina erillisen ohjelmiston, joka suorittaa tietojen siirron järjestelmien välillä. Ohjelmistointegraatiot vaativat aina rajapintaresurssien sallimisen sekä yrityksen Netvisor-käyttäjän ohjelmistorajapintatunnusten luomisen. Ohjelmistorajapinnan käyttö kuuluu Professional-, Premium- ja Palkat -paketteihin. Hinnoittelusta löytyy tarkemmin tietoa täältä.

Ohjelmistokumppanimme ovat toteuttaneet useita integraatiototeutuksia, joista löytyy kuvaukset Netvisorin MarketPlace:sta. Jos MarketPlacesta ei löydy valmista integraatiototeutusta, voi uusia toteutuksia rakentaa ohjelmointirajapintamme rajoissa. Toteutuksen rakentamista varten tarvitaan ohjelmointitaitoinen kehittäjä, sillä Visma Solutions Oy ei tee eikä teetä integraatiototeutuksia. Jos olet itse kiinnostunut rakentamaan integraation Netvisoriin, löydät rajapintadokumentaation ja muun infon integraation toteutusta varten täältä.

Kaksisuuntainen rajapintapalvelu

Kaksisuuntainen ohjelmistorajapintapalvelu mahdollistaa asiakkaan järjestelmän liittämisen Netvisoriin modernilla tavalla.

Liittymä soveltuu pienien ja suurien järjestelmien liittämiseksi. Järjestelmään voidaan tuoda liittymän kautta Netvisorin tukemia tietoja:

• Myyntilaskuja
  • Ostolaskuja
  • Ostotilauksia
  • Tuotteita
  • Asiakkaita
  • Kirjanpidon tositteita
  • Maksutoimeksiantoja
  • Palkanlaskennan palkkaperusteita
  • Työaikatietoja
  • Matkalaskuja

Järjestelmästä voidaan noutaa liittymän kautta tietoja:

• Suorituksia
  • Pankkitapahtumia
  • Asiakkaita
  • Ostotilauksia
  • Tuotteita
  • Laskuja ja laskujen saldoja
  • Kirjanpidon tietoja (laskentakohteittain)

Järjestelmään voidaan liittää rajapinnan avulla esim. seuraavia järjestelmiä:

• Verkkokauppoja
  • Toiminnanohjausjärjestelmiä
  • Kellokortti- / työajankirjausjärjestelmiä
  • Laskutusjärjestelmiä
  • Projektinhallinnan järjestelmiä

Valmiin integraation käyttöönotto Netvisorissa

1. Integraatiokumppanin valitseminen MarketPlacesta

Jotta integraatio tuottaisi parhaan mahdollisen hyödyn, on sopivan integraatiokumppanin valitseminen tärkeää. MarketPlace-sivultamme löytyy erilaisia valmiita integraatioita jaoteltuna kategorioittain. MarketPlace tarjoaa valmiita ratkaisuja useisiin alan isoihin palveluntarjoajiin. MarketPlacesta löytyy muun muuassa BI-puolen ratkaisuja, perintäpalveluita sekä ratkaisuja myyntilaskujen tuontiin verkkokaupasta.

Ensimmäisenä vaiheena oikean integraatiokumppanin valitsemiseen olisikin tarpeen hahmottelu ja vaatimusten määrittely. Tämän jälkeen Marketplacesta voi etsiä valmiita toteutuksia. Jokaisen yrityslinkin takaa löytyy lyhyt kuvaus integraatiosta ja sen avulla siirrettävistä tiedoista. Kun sopiva integraatio tai muutama vaihtoehto löytyy, olkaa rohkeasti suoraan yhteydessä itse palveluntarjoajaan ja kyselkää lisätietoja palvelusta ja sen hinnoittelusta. Rajapinnat ovat integraatiokumppaneidemme ylläpitämiä ja he itse määrittelevät palvelun sisällön ja hinnan.

2.  Ohjelmistorajapinnan käyttö kuuluu Netvisorissa Professional-, Premium- ja Palkat -paketteihin. Tarvittaessa palvelupakettia voi muuttaa Netvisor Storessa.

3. Ohjelmistorajapintatunnukset

Integraation käyttöönottoa varten tulee Netvisorissa luoda ohjelmistorajapintatunnukset. Nämä voi luoda kohdassa Yritysvalikko > Ohjelmistorajapintatunnukset klikkaamalla sivun oikean yläreunan painikketta "Luo uusi rajapintatunnus". Luotu käyttäjätunniste ja avain toimitetaan integraation toteuttajalle tai lisätään itse integraatioasetuksiin. Tarkemmat ohjeet tunnusten luomisesta löytyvät sivulta Ohjelmistorajapintatunnukset.

4. Rajapintaresurssien salliminen

Integraatiolle tulee myös käydä sallimassa rajapintaresurssien käyttöoikeudet kohdassa Yritysvalikko > Rajapintaresurssien käyttöoikeudet. Tarkemmat ohjeet rajapintaresurssien käyttöoikeuksien sallimisesta löytyvät ohjeesta Rajapintaresurssien käyttöoikeuksien salliminen ja poistaminen.