Matkalaskujen hyväksyntä tapahtuu Netvisorin tietokoneversiossa kohdassa Matkat > Hyväksy Matka- ja kululaskuja.

Jos hyväksyjä ei näe kyseisellä näkymällä hyväksyttäviä matkalaskuja, voi kyseessä olla jokin seuraavista tilanteista:

Käyttöoikeudet

Hyväksyjällä tulee olla riittävät käyttöoikeudet hyväksyä matka- ja kululaskuja. Käyttöoikeudet tulee olla asetettuna kuntoon jo ennen kuin hyväksyttävä matkalasku luodaan, jotta käyttöoikeudet ovat voimassa hyväksyntään. Matkalaskujen käsittelyä (kuittaaminen, muokkaaminen, asiatarkastaminen ja hyväksyminen) varten tarvitaan palkanlaskennan toimintokohtaisista oikeuksista muokkausoikeus kohtaan "Matkalaskujen hallinta". Lukuoikeudella saa kyllä pääsyn Avoimet matka- ja kululaskut -näkymään, mutta matkalaskuja tai kulurivejä ei voi muokata ilman muokkausoikeutta. Tämän lisäksi hyväksyjällä tulee olla myös muokkausoikeus kohtaan "Hyväksyntä". Palkanlaskennan toimintokohtaiset oikeudet määritellään kohdassa Yritysvalikko (yrityksen nimi) > Käyttäjät ja roolit > klikkaa käyttäjän nimestä > "Palkat, työaika ja matkat" kohdan "toimintokohtaiset oikeudet":

Näitä käyttöoikeuksia ei voi antaa itselleen. Käyttöohje käyttöoikeuksien lisäämiseen löytyy tästä. Toimintokohtaisten oikeuksien lisäksi käyttäjällä tulee olla jompikumpi seuraavista:

Käyttöoikeudet päivittyvät vasta kun käyttäjä kirjautuu uudestaan Netvisoriin!

Hierarkiatason tarkistaminen

Mikäli hyväksyjällä on määritelty käyttöoikeudet kuntoon, mutta hyväksyttävää matkalaskua ei löydy hyväksyntänäkymästä, tulee yrityshierarkiatasot tarkistaa:

• matkalaskun tehneen henkilön tulee olla sellaisella yrityshiearkiatasolla, johon hyväksyjällä on yrityshierarkiassa hyväksymisoikeus
  • hyväksyjän yrityshierarkiatason hyväksyntäoikeus on vähintään sillä tasolla, joka on valittuna matkalaskun tekijän oletushierarkiatasoksi

Muita syitä

• Mikäli matkalaskua ei ole sen luonnin jälkeen kuitattu, ei se näy vielä hyväksyttävänä
  • Mikäli yrityksellä on käytössä matkalaskujen vapaaehtoinen lisävaihe "asiatarkastus" ja laskua ei ole vielä asiatarkastettu, ei se näy hyväksyttävänä
  • Käyttöoikeuksia on päivitelty matka- tai kululaskun luomisen jälkeen, eivätkä muutokset vaikuta takautuvasti
  • Matkalasku on jo hyväksytty ja se on joko viety maksatukseen, odottamaan käsittelyä seuraavalla palkkalaskelmalla tai se on jo maksettu