Palkanlaskentaprosessiin pääset Henkilöstöhallinnon valvontanäkymästä tai Palkkalaskelmat ja -jaksot -sivulta palkkajakson päivämääristä porautumalla.

Palkat > Palkanlaskenta >Palkkalaskelmat ja -jaksot > Valitse palkkajakson päivämäärät

Prosessissa on enintään kahdeksan eri vaihetta, jotka kaikki käydään järjestyksessä palkanlaskentaprosessissa läpi.

1. Palkansaajat, joilla ei ole Palkat -palvelua
  2. Palkansaajat, joilla palkkalaskelma muodostamatta
  3. Käsittelemättömät palkkalaskelmat

4. (Hyväksynnässä olevat palkkalaskelmat)*
  5. Toimittamattomat palkkalaskelmat
  6. Maksamattomat palkkalaskelmat
  7. Palkkalaskelmat, joilla ei ole tositetta
  8. Valmiit palkkalaskelmat

SISÄLTÖ

*Hyväksynnän voi valita erikseen käyttöön palkanlaskennan asetuksista Palkat > Asetukset > Palkanlaskennan asetukset > Asetukset > Käytä palkkojen hyväksyntää

Palkanlaskentaprosessin yläosassa näkee käsiteltävän palkkajakson tiedot. Tarvittaessa palkkamallin tietoja sekä palkkajakson kirjaus- ja palkanmaksupäiviä voi muokata tässä kohdassa.

Jo muodostettujen palkkalaskelmien palkanmaksupäivää ja tositteen päiväystä voi muokata "Muuta laskelmien palkanmaksupäivää ja tositteen päiväystä" -linkin kautta. Linkin käyttäminen muuttaa tiedot muodostetuille palkkalaskelmille, mutta palkkajakson tiedoissa näkyvä Palkanmaksupäivä pysyy ennallaan.

Tallentaminen palauttaa takaisin edelliselle sivulle palkanlaskentaprosessiin.

Palkanmaksupäivän voi muokata myös Palkkalaskelman muokkausnäkymässä, Palkkalaskelman lisätiedot -välilehdellä.

1. Palkansaajat, joilla ei ole Palkat -palvelua

Palkanlaskentaprosessissa näytetään ensimmäisenä palkansaajat, joilla ei ole oikeutta palkanlaskentaan. Palkat -palvelun saa palkansaajalle käyttöön palkansaajan perustiedoista palkansaajalistauksesta. Perustietoihin voi porautua suoraan palkansaajan nimestä.

Mikäli palkansaajalla ei ole Palkat -palvelua käytössä, näytetään palkansaaja kohdassa "Palkansaajat, joilla ei ole Palkat -palvelua".

2. Palkansaajat, joilla palkkalaskelma muodostamatta

Palkanlaskentaprosessissa näytetään palkansaajat, joilla on palkkalaskelma muodostamatta.

Palkansaajan nimestä pääsee porautumaan ja tarkastamaan palkansaajan perustietoja

Sähköposti tulee palkansaajan perustiedoista, joihin pääsee palkansaajan nimestä.

Syötetty työaika -sarakkeeseen tiedot tulevat suoraan työajan kirjauksista.

3. Tarkista valittujen palkkaperusteet

Kiinteitä palkkaperusteita lukuun ottamatta, tietoja voi vielä muokata tässä vaiheessa.

Valitaan palkansaajat, joiden palkkaperusteet haluat tarkistaa. Mustasta kolmiosta saa valittua massana kaikki palkansaajat. Klikkaa Tarkista valittujen palkkaperusteet -painike.

Painikkeesta avautuu Tarkista valittujen palkkaperusteet -ikkuna.

Kiinteät palkkaperusteet

Kiinteät palkkalajit esimerkiksi Kuukausipalkka ja Tuntipalkka, jotka tulevat palkansaajan palkkaperusteista.

Palkkalaji, joilla manuaalinen laskenta

Palkkalajit, jotka voi halutessaan ottaa mukaan palkkalaskelmalle.

Palkkalaskelmien päivämäärät

Eräpäivä (lähtee pankista)

On se päivä, jolloin palkka on lähtenyt yrityksen tililtä. Eräpäivä on automaattinen palkanmaksupäivämäärän mukaan. Jos palkka maksetaan Netvisorin kautta, maksupäivä päivitetään automaattisesti tiliotteen perusteella. Jos palkka maksetaan muuten kuin Netvisorin kautta, tulee maksupäivä päivittää käsin. Palkka on yleensä lähetettävä pankkiin kaksi pankkipäivää ennen eräpäivää.

Palkanmaksupäivä (Palkansaajalla)

On se päivä, jolloin palkan tulee olla palkansaajan tilillä. Palkka on yleensä lähetettävä pankkiin kaksi pankkipäivää ennen eräpäivää. Eräpäivä määrittää velvoitteissa sen, mille kuukaudelle palkka kuuluu.

Tositteen päiväys

On se päivä, jolla palkka kirjataan kirjanpitoon. Lisäksi raportoinnissa käytetään tätä päivää oletuksena rajattaessa päivämäärävälillä.

Hyväksymättömät ajanhallinnan tiedot

Työajan kirjausnäkymään kirjatut työtunnit, joita ei ole vielä hyväksytty. Palkanlaskija voi hyväksyä tunnit tässä vaiheessa täppäämällä palkkalaskelmalle halutun tuntikirjausrivin.

Hyväksytyt ajanhallinnan tiedot

Työajan kirjausnäkymään kirjatut työtunnit.

Hyväksytyt tuntikirjauksen tiedot näkyvät tässä vaiheessa. Lähtökohtaisesti näille ei tarvitse tehdä mitään. Muokkaa-ikonista tietoja pääsee kuitenkin muokkaamaan ja vihreästä plus-merkistä tarvittaessa lisäämään kirjauslajirivejä.

Käytettäväksi tulevat samat kirjauslajit ja laskentakohteet kuin työajankirjauksessa. Tässä näkymässä ei voi kohdistaa työajantietoja yhdelle päivälle vaan ne kohdistuvat kuluvalle palkkakaudelle.

Matka- ja kulukirjaukset

Matka- ja kulukirjaukset näytetään tässä, mikäli ne ovat maksamattomina matka- ja kulukirjauksissa. Tästä voi valita halutut kulurivit maksuun palkanlaskennan yhteydessä.

Käytetyt vuosilomapäivät

Tiedot voi syöttää myös manuaalisesti ilman työajan kirjausta.

Muokattujen tietojen tallentaminen ja laskelmien muodostaminen

Kun palkkaperusteet on tarkistettu, on mahdolliset muokkaukset ensin tallennettava.

Kun tiedot on tallennettu muodostetaan palkkalaskelmat muokkausikkunan yläreunan Tallenna ja muodosta palkkalaskelmat -painikkeesta.

Toiminto muodostaa palkkalaskelmat, jotka näkyvät seuraavassa Käsittelemättömät palkkalaskelmat -vaiheessa.