Tässä vaiheessa palkkalaskelmat siirretään maksatusnäkymään tai maksut käsitellään jonkun toisen ohjelman kautta ja merkitään maksetuksi. Palkkalaskelmat eivät siirry henkilön tietojen taakse ennen kuin palkat on joko oikeasti siirretty maksuun pankkiin asti tai valittu "Merkitse valitut maksetuksi".

Jos havaitset virheitä vielä tässä vaiheessa, valitse sininen nuoli Palauta, jolloin palkkalaskelma palautuu Käsittelemättömät palkkalaskelmat -vaiheeseen ja pääset tekemään haluamasi muokkaukset. Prosessi etenee valitsemalla jommankumman maksatustavan.

SISÄLTÖ

Käyttöoikeudet

Jotta palkkalaskelman voi siirtää maksatukseen tulee Palkanlaskennan Toimintokohtaisissa oikeuksissa olla "Muokkausoikeus" kohtaan Palkanlaskenta > Maksatus ja lisäksi tulee olla Reskontraoikeuksissa valittuna kohta Ostolaskujen maksaja.

Siirrä maksatukseen

Palkat siirtyvät Maksa palkkoja -sivulle Palkat > Palkanlaskenta > Maksa palkkoja

Virhetilanteet

Mikäli maksettavien palkkojen palkkatietoilmoituksissa on virheitä tai huomioitavaa, huomauttaa ohjelma siitä ennen maksua. Mikäli palkkatietoilmoituksia koskevat virheet korjataan ennen palkkojen maksua, muodostuvat myös palkkatietoilmoitukset oikein. Voit maksaa palkat, vaikka palkkatietoilmoituksissa olisikin virheitä.

Maksatukseen siirto ei onnistu, jos tilinumero on virheellinen.

HUOM! Palkat eivät vielä ole vielä tässä vaiheessa maksussa, vaan ne on erikseen käytävä hyväksymässä palkanmaksunäkymästä maksatukseen.

Merkitse valitut maksetuksi

Jos palkat maksetaan jostain muusta järjestelmästä kuin Netvisorista, voidaan käyttää valintaa "Merkitse valitut maksetuiksi". Myös tässä vaiheessa ohjelma huomauttaa, mikäli palkkatietoilmoituksilla on virheitä. Voit kuitenkin merkitä palkkalaskelmat maksetuiksi, vaikka palkkatietoilmoituksilla olisikin virheitä.

Ohjelma tulkitsee palkat maksetuiksi ja lähettää palkkatietoilmoitukset tulorekisteriin, kun valitset painikkeen "Merkitse maksetuiksi ja lähetä ilmoitus tulorekisteriin". Voit tarvittaessa muuttaa Palkanmaksupäivää vielä tässä vaiheessa. Voit myös vain merkitä palkat maksetuiksi ja jättää palkkatietoilmoituksen lähettämättä painamalla linnunnokkaa alaspäin ja valitsemalla "Merkitse maksetuiksi, mutta älä lähetä ilmoitusta".