Tässä vaiheessa muodostetaan palkoista tosite kirjanpitoon. Tositteen kirjanpidon tilit määräytyvät palkkalajeille määriteltyjen kirjanpidontilien mukaan.

Valitse käsiteltävät palkkalaskelmat ja valitse haluamasi vaihtoehto:

1) Muodosta tosite valituille

Luo kirjanpidon tositteen ja siirtää palkkalaskelman Valmiit palkkalaskelmat -vaiheeseen.

2) Ohita tositteen muodostus

Siirtää palkkalaskelman suoraan Valmiit palkkalaskelmat -vaiheeseen. Tällöin ohjelma ilmoittaa "Ei tositteita".

3) Tositteen esikatselu

Avaa tositteen tiedot esikatselu-ikkunaan, jossa tiedot voi tarkastaa vielä ennen varsinaisen kirjanpidon tositteen muodostamista. Esikatselun voi sulkea oikeasta yläkulmasta punaisesta ruksista.

4) Linkitä puuttuvat tuntikirjaukset

Toiminto on mahdollistaa sellaisten tuntikirjausten linkittämisen palkkalaskelmalle, jotka eivät ole olleet tiedossa vielä palkkoja laskettaessa. Communityssä on ohje koskien työaikatietojen linkittämistä jälkikäteen palkkalaskelmille.

Lisälaskelman muodostaminen

Palkkalaskelmarivillä on tässä vaiheessa mahdollisuus muodostaa Lisälaskelma (1) valitsemalla "Muodosta".

Tositteen päiväys

Käsiteltävien palkkalaskelmien listauksessa näytetään palkanlaskennan tositteen päiväys (2), jota pääsee tarvittaessa muokkaamaan. Samasta linkistä pääsee muokkaamaan tarvittaessa myös eräpäivää.

Tositeen päiväys on se päivä, jolla palkka kirjataan kirjanpitoon. Lisäksi raportoinnissa käytetään tätä päivää oletuksena rajattaessa päivämäärävälillä.

Rivillä näytetään myös Maksetaan-summa (3), muttei enää vertailua aiempaan palkanmaksuun.

Rivillä voi myös esikatsella muodostunutta palkkatietoilmoitusta (4), mutta palkkatietoilmoituksen tietoja ei enää pääse tässä näkymässä muokkaamaan. Palkkatietoilmoituksen korjaamisesta on oma ohjeensa.

Tiedot-otsikon muokkaa-kuvakkeesta pääset tarkastelemaan vielä palkanlaskennan tietoja, muttet enää muuttamaan niitä. Ainoastaan Jakokäyrä -välilehdelle voi tehdä vielä muutoksia ja nämä muutokset vaikuttavat muodostettavan tositteen tietoihin.