Palkanlaskennassa palkanlaskentaprosessin palkkajakson lukitus on varotoimi, jotta usean palkanlaskijan yrityksissä keskeneräistä palkanlaskentaa ei pääse toinen käyttäjä muuttamaan. Lukitus asettuu päälle, mikäli palkanlaskentaprosessista poistutaan käyttämättä "Poistu ja vapauta jakson lukitus" -painiketta tai käyttäjä on ollut aktiivisena palkanlaskentaprosessissa viimeisimmän neljän tunnin aikana.
Mikäli palkanlaskentaprosessi on käytössä toisella käyttäjällä, voit sulkea toisen käyttäjän avoimen prosessin "Palkkalaskelmat ja -jaksot" näkymältä kohdasta "Vapauta lukitus". Käyttöohje: Palkanlaskentaprosessi