Oma Netvisor on etusivu kirjanpitäjille, palkanlaskijoille, ostoreskontranhoitajille tai konsernin kirjanpitäjille omien vastattavien asiakkaidensa tapahtumiin. Toiminnon avulla tilitoimiston työ tehostuu ja laatu paranee, kun sekä avoimet tehtävät että automaation aste Netvisorissa tuodaan näkyville. Toistaiseksi Oma Netvisor toimii vain tuotantoympäristössä.

Käyttöönotto

Oma Netvisor koostuu jatkossa kuudesta eri osa-alueesta:

1. Taloushallinto
  2. Ostot
  3. Palkat
  4. Painajaistilit
  5. Verovelvoitteet
  6. Omat asiakkaat

Oma Netvisor-näkymään pääsee yläpalkista yritysvalikon vierestä:

Oma Netvisor löytyy myös oman nimen alta avautuvasta valikosta. Oman nimen alta avautuvasta valikosta löytyy lisäksi Omat asiakkaat, josta päästään valitsemaan Oma Netvisorissa näkyvät asiakkaat. Yrityksen saan lisättyä Omat Asiakkaat -näkymään, jos käyttäjällä on kyseiseen yritykseen kirjanpitäjä -rooli tai palkanlaskija -rooli, jolla voi lisätä palkka-asiakkaita.

Kun näkymään menee ensimmäistä kertaa, ohjataan valitsemaan Omat asiakkaat, jotta voidaan näyttää tarvittavat tunnusluvut niille asiakkaille, jotka ovat käyttäjän vastuulla.

Suosittelemme, että ensimmäisellä kerralla mennään suoraan Omat asiakkaat - valintaan ja valitaan asiakkaat, jonka jälkeen siirrytään Taloushallinto-näkymään yllä mainitulla tavalla.

Käyttöoikeudet

Oma Netvisor on käytössä kaikilla asiakkailla, niin tilitoimistoasiakkailla kuin suora-asiakkaillakin. Oma Netvisoria voi käyttää kirjanpitäjän oikeuksilla, ostoreskontran oikeuksilla ja palkanlaskijan oikeuksilla.

Oma Netvisorin Taloushallinto-osion käyttöön käyttäjällä tulee olla asiakkuuteen KP-rooli, Accounting-osioon kaikki oikeudet, sekä toimintokohtaisissa oikeuksissa Oma Netvisor kohdassa muokkausoikeus. Jos käyttäjällä ei ole Netvisorissa kyseisen yrityksen osalta tiedotusnäkymän oikeuksia, näytetään Oma Netvisor näkymässä kyseisen rivin kohdalla lukon kuvaa. Jos käyttäjällä ei ole oikeuksia itse lisätä tiedotusnäkymä oikeuksia asiakasyritykseen (hänellä ei ole käyttäjähallitsija -oikeutta), pitää hänen pyytää tilitoimiston pääkäyttäjää lisäämään tarvittavat oikeudet.

Ostoreskontra -oikeuksilla voi valita asiakkaan Oma Netvisoriin, jolloin asiakkuudesta näkyy ostoihin liittyvät toiminnot. Ostoreskontran käyttäjä tarvitsee muokkausoikeuden Ostoreskontran perustoimintoihin ja muokkausoikeuden Oma Netvisor-kohtaan.

Palkanlaskijat pääsevät käyttämään Oma Netvisoria palkanlaskijan oikeuksilla ja muokkausoikeudella Oma Netvisor-kohtaan.

Näkymien muokkaus

Taloushallinto, Ostot ja Palkat näkymää voi muokata käyttäjäkohtaisesti ja siirtää näkymien tietoja omaan haluttuun järjestykseen. Tämä onnistuu näkymän rivin otsikosta. Klikataan tätä hiirellä ja pidetään hiiren nappi pohjassa. Sitten otsikon voi siirtää haluamaasi kohtaan näkymässä ja rivien paikkaa vaihdella tämän avulla. Tiedot tallettuvat selaimeen, joten samalla koneella samalla selaimella käytettäessä näkymän järjestys pysyy muistissa.