Taloushallinto-näkymä koostuu kahdesta osiosta - Omat asiakkaat ja Sujuvampi arki.

Omat asiakkaat (taloushallinto)

Omat asiakkaat - osioon on koottu kuukauden katkoon liittyviä tunnuslukuja tai ikoneita ilmoittamaan, onko jotain tekemättä. Tunnusluvuista pääsee porautumaan kyseisen asiakkaan tietoihin, otsikon mukaiseen toimintoon.

Näkymä näyttää oletuksena tilanteen kolme kuukautta takautuvasti. Päivämääriä voi itse vaihtaa. Päivämäärä rajaus vaikuttaa yllä olevaan taloushallinto näkymään. Sujuvampi arki (Taloushallinto) näyttää aina tilanteen yrityksen avauksesta tähän päivään asti.

Tiedot päivittyvät Oma Netvisor näkymään automaattisesti 15 minuutin välein. Mikäli käyttäjä kuitenkin itse tekee muutoksia tietyn yrityksen alla, niin kyseisen yrityksen tiedot päivittyvät Oma Netvisor näkymään ajantasaisesti. Mikäli jonkin tietyn yrityksen tiedot halutaan saada päivittymään heti, niin käyttäjän tulee kirjautua kyseiseen yritykseen ja tämän jälkeen palata Oma Netvisor-näkymään, jolloin kyseisen yrityksen tiedot päivittyvät ajantasaisesti.

Näkymässä on alla olevia tietoja:

Luokittelu

Tämän avulla voit rajata asiakkaita, miten usein näille tehdään toimintoja. Eli katsotaanko esim. tiliotetta päivittäin vai onko kyseessä asiakas, jossa esimerkiksi ilmoitetaan kvartaaleittain tai tehdään kirjanpito kerran vuodessa.

Viimeisin lukittu kausi

Näytetään viimeinen lukittu ALV-kausi. Viimeisen lukitun kauden perässä näytetään varoituskolmio -ikoni mikäli:

• ALV-ilmoituksen voi tehdä
  • ALV-laskelma on tekemättä
  • Kausiveroilmoitusta ei ole muodostettu
  • Kausiveroilmoitusta ei ole lähetetty

Kun kausiveroilmoituksen lähetyspäivä lähestyy tai ilmoitus on myöhässä, näytetään stop merkki -ikoni. Menemällä hiirellä ikonin päälle näytetään ilmoituksen sisältö.

Linkki ohjaa siihen toimintoon, mikä on tekemättä esim., mikäli ALV-laskelma on tehty, mutta kausiveroilmoitusta ei ole muodostettu, ohjataan kausiveroilmoituksen tekemiseen. Viimeisin lukittu alv kausi kenttä ei päivity päivämäärä -rajauksen vaihdolla kuten muut kohdat, vaan tämä näyttää aina viimeisimmän lukitun alv kauden, riippumatta päivämäärärajauksesta. Samoiten mahdolliset huomiot ei päivity päivämäärärajauksen vaihdolla tässä kentässä, vaan siinä näkyy aina nykytilanne.

Näkymien huomautus logiikka:

• Mikäli ALV-ilmoitus on lähetetty ja maksettu ennen eräpäivää (12. päivä), näytetään vihreää ok-ikonia

• Oranssi varoituskolmio näytetään 8 päivää ennen eräpäivää (5. päivä)

• Punainen huutomerkki näytetään, mikäli eräpäivä on jo mennyt

• Esimerkkinä huhtikuun alv-ilmoitus, joka pitää lähettää ja maksaa viimeistään 12.6.

• 5.6. Näytetään oranssi varoituskolmio

• 12.6. ALV-ilmoitus on lähetetty ja maksettu, näytetään vihreä ok-ikoni

• 13.6. Punainen huutomerkki

EU-yhteenvetoilmoitus

Tarkastellaan, löytyykö myyntiriveiltä EU-ALV-koodillisia (EUMY, EUPM) rivejä. Mikäli ei löydy, näytetään tarkistusmerkki -ikoni. Mikäli löytyy, näytetään varoituskolmio -ikoni. Tätä näkymää katsotaan 3 kk ajalta riippumatta näkymän päivämäärärajauksesta. Menemällä hiirellä ikonin päälle, kerrotaan mikä on EU-yhteenvetoilmoituksen tila:

• onko tekemättä
  • Kuinka monta päivää lähettämiseen
  • Onko lähettämättä
  • Onko myöhässä

Kohdistamattomat viitesuoritukset

Mikäli asiakkaalla on kohdistamattomia viitesuorituksia, näytetään näiden kappalemäärä ja jos kaikki on kunnossa, näytetään 0 kpl.

Tiliotteet

Tarkastellaan tiliotteiden ja tiliotetta vastaavan kirjanpidontilin saldoa kyseiseltä ajanjaksolta. Mikäli saldot täsmää, näytetään tarkistusmerkki -ikoni, mikäli on eroa näytetään varoituskolmio -ikoni.

HUOM! Nordean lähettämät ns. 0-tiliotteet on otettu huomioon ja niitä ei huomioida tarkastelussa

Mikäli saldot täsmää, eikä ole eroja, näytetään vihreä OK - kuvake. Jos saldoissa on eroa, näytetään oranssi huutomerkki.

Tarkastamattomat tiliöinnit

Tarkastellaan tositteita, jotka on lisätty tai muutettu, mutta ei ole hyväksytty. Näytetään tositteiden kappalemäärä.

Täsmäytykset: Myyntireskontra ja ostoreskontra

Tarkastellaan myyntireskontran ja ostoreskontran täsmäytysnäkymän eroja.  Mikäli kaikki täsmää näytetään tarkistusmerkki -ikoni. Mikäli on eroa, näytetään varoituskolmio -ikoni. Jos näkymän hakuajan sisällä on yksikin päivä, jolloin on erotusta, tästä näytetään varoituskolmio, vaikka erotus olisi hakuajan viimeisenä päivänä kunnossa.

Erottavat tositteet

Tarkastellaan niitä tositteita, joiden debit / kredit eroaa. Mikäli eroja löytyy, näytetään kappalemäärä.

Kirjatun ja laskennallisen ALV-summan ero

Tarkastellaan tositteita, joiden kirjatun ja laskennallisen ALV-summa eroaa toisistaan. Mikäli eroja löytyy, näytetään euro- ja kappalemäärä

Sujuvampi arki (taloushallinto)

Sujuvampi arki - osioon on koottu erilaisia automaatio- ja muita tunnuslukuja, joiden tarkoituksena on helpottaa ja nopeuttaa ns. rutiinityöskentelyä tehostamalla automaation käyttöä. Näkymä näyttää tilanteen yrityksen avaushetkestä tähän päivään asti.

Keskimääräinen kauden katko: Näytetään rullaavan 12 kk keskimääräinen kauden katkon aika

Sähköiset tiliotteet / tili /: Vertaa tuleeko tiliote sähköisenä verrattuna kaikkiin yrityksen pankkitileihin.

Manuaalisesti käsitellyt kohdistamattomat viitesuoritukset: Viitesuoritusten määrä, jotka käsitelty manuaalisesti. Jos arvo on tyhjä, ei yritykseen ole tullut suoritusta.

Tiliöintisäännöt: Summa tiliöintisäännöistä

Manuaalisesti tehdyt tositteet: Tositteiden määrä, jotka käsitelty käsin

Järjestelmän muodostamat tositteet: Automaation avulla muodostetut tositteet

ALV-ilmoitus lähetetty Netvisorista: Viimeisen 12 kk aikana lähetettyjen alv-ilmoituksien prosentuaalinen määrä

ALV maksettu Netvisorista: Viimeisen 12 kk aikana maksettujen alv:n prosentuaalinen määrä