Starta ett nytt ämne
T

Teija Marttila

Visma

Eri numerosarjojen käyttö myyntilaskuilla

18-09-2018 12:13 pm tekijä Teija Marttila

(Julkaistu: 10-04-2017)

 

Kun Netvisorin rinnalla käytetään toista ohjelmistoa myyntilaskujen muodostamiseen, tulee usein vastaan tilanne, jossa laskunumerosarjojen tulee erota Netvisorissa käsin tehtävien laskujen numeroinnista. Näissä tilanteissa suosittelemme käytettäväksi erillisiä numerosarjoja niin että ulkoisesta ohjelmistosta siirrettävät laskut kirjautuvat omaan numerosarjaansa ja Netvisorissa käsin tehdyt omaansa.

 

Käytännössä numerosarjat erotetaan niin, että otetaan omat numeroavaruudet Netvisorissa manuaalisesti luotaville myyntilaskuille ja ulkoisesta järjestelmästä saapuville. Tässä tulee huomioida, että ulkoisesta järjestelmästä Netvisoriin tulevien myyntilaskujen tulee noudattaa aina pienempää numeroavaruutta kuin Netvisorin manuaalisesti syötettävien laskujen numeroavaruus on.

 

Tällöin kun ulkoisesta järjestelmästä saapuu myyntilasku, kirjautuu lasku ulkoisen järjestelmän omaa numerointia noudattaen, esim. sadasta alkavalla numeroinnilla. Netvisorissa puolestaan tehdään käsin myyntilasku, jolle manuaalisesti aloitetaan numerosarja, esim. 1000000. Tämä onnistuu helposti vaihtamalla laskunnumero laskua kirjatessa. Kun seuraavan kerran tehdään myyntilasku manuaalisesti Netvisoriin, valikoi Netvisor automaattisesti laskunumeron 1000001. Eli Netvisor valitsee aina suurimman vapaan numeron myyntilaskulle. Tästä syystä ulkoisesta järjestelmästä tulevien myyntilaskujen tulee noudattaa pienempää numeroavaruutta.

 

Lisäksi tulee huolehtia, että numeroavaruudet ovat tarpeeksi suuret toisiinsa nähden, jotta ulkoisen järjestelmän myyntilaskuilla on varaa kasvaa eivätkä pääse saavuttamaan Netvisorin numerointia. Muutoin numerosarjat kohtaavat ja tämä aiheuttaa duplikaattiongelmia. Huomioitavaa on myös, että tätä tapaa käyttäen tulee ulkoisesta järjestelmästä tulevilla laskuilla olla jo sanomalla valmiina laskunnumero. Muutoin laskunnumero poimitaan virheellisesti Netvisorin omasta numerosarjasta.

 

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar