M

Minna Seistilä

Visma

Sähköauto on työntekijälle edullisempi luontoisetu

14-12-2020 2:33 pm tekijä Minna Seistilä

Vuosille 2021-2025 voimaantuleva sääntely vähentää täyssähköisen työsuhdeauton verotusarvoa 170 euroa. Edellytyksenä on ettei auto tuota lainkaan hiilidioksidipäästäjä eli tämä muutos ei koske esimerkiksi hybridi- tai kaasuautoja. Lisäksi auton pitää olla ensirekisteröity Suomeen vuonna 2020 tai sen jälkeen.

 

170 euron vähennys tehdään verohallinnon luontaisetupäätöksen mukaan lasketusta kuukausittaisesta verotusarvosta. Etu koskee molempia luontoisetujen laskentatapoja sekä niin vapaata autoetua kuin auton käyttöetuakin. 

 

Samalla ajanjaksolla 2021—2025 työnantaja voi tarjota sähköauton latausedun työntekijäilleen verovapaasti. Veroton etu koskee täyssähköautoja ja ladattavia hybridiautoja. Sillä ei ole merkitystä onko kyseessä työntekijän itsensä omistama auto vai luontaisetuauto. Autoa voi ladata joko työpaikalla tai julkisilla latauspisteillä. Mikäli työnantaja kustantaa työntekijälle kotilatauslaitteen, se katsotaan auton lisävarusteeksi ja se tulee ottaa huomioon auton luontoisetuarvoa laskettaessa.

 

Sähköauton käsittely eroaa myös siinä, ettei käyttövoimana käytettävän sähkön tarjoaminen työnantajan kustannuksella muuta työntekijän autoetua vapaaksi autoeduksi. Kyseessä on edelleen auton käyttöetu, jos työntekijä maksaa itse muut auton ylläpitokulut.

 

 

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar