Laura Kaija

Visma

Verokortin tila - Kysymys teille

02-06-2021 12:45 pm tekijä Laura Kaija

Hei.

 

Suunnittelemme verokorteille omaa listausta. Listauksesta näkisi palkansaajan verokortin ja verokortin tilan. (Lisäksi tuleva sähköinen nouto tulisi tähän näkymään).

 

Verokortin tila. Meidän ajatus on, että näytetään uutena tietona selkeästi, että löytyykö palkansaajalle verokorttia tulevaa palkanmaksupäivää varten. Päivämäärä saadaan kunkin palkkamallin oletuspalkanmaksupäivästä. Tämä uusi tieto ei siis kerro, onko verokortti voimassa kuluvalla hetkellä, vaan tarvitaanko palkansaajalle uusi verokortti vai ei. Tuo tila on hyödyllinen varsinkin vuoden vaihteessa ja aina uusia palkansaajia lisättäessä.

 

Miltä tuollainen uudenlainen tila kuulostaisi? Todella kätevältä? Oudolta? Hyödylliseltä? Hämmentävältä? Alla esimerkkikuva. 

 

Esimerkkikuva verokorttilistauksestaEsimerkkikuva verokorttilistauksesta


Esimerkkikuvassa kuukausipalkan oletuspalkanmaksupäivä on 31. päivä ja tuntipalkkalaisten 15. Päivä. Ainolla ja Tanhulla on tammikuun loppuun asti voimassa olevat verokortit. Helmikuulle ei ole verokortteja. Ainon palkanmaksupäivä on vasta tulossa kuun lopussa, mutta Tahun tammikuun palkanmaksupäivä meni jo. Hänen osalta käydään jo tarkistamaan tulevaa palkanmaksupäivää, joka on 15.2. Tanhulta ei löydy verokorttia, joka olisi tuolloin voimassa, joten hänen kohdalla tila on punainen (vaikka hänellä on nyt voimassa oleva verokortti).

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar