Starta ett nytt ämne
A

Anonymous

Tilikauden päätös voisi myös aktivoida uuden tilikauden.

05-04-2018 7:25 pm tekijä Anonymous

Tilikausien hallinnassa ohjelma päättää tilikauden ja lukitsee sen.  Päätetty tilikausi jää kuitenkin aktiiviseksi ja uusi tilikausi pitää aktivoida erikseen. Teemmekö jotain väärin? Eikö olisi tarkoituksenmukaisesta, että uusi tilikausi aktivoituu samalla kun vanha suljetaan ?

Päätämme yleensä tietyt tasetilit, mm. jaetut osingot, yksityistilit yms. tilinpäätöksen yhteydessä omaan pääomaan, jolloin taseessa näkyy vain kulloisenkin tilikauden saldo. Koska kuitenkin em. tilit on tarpeen esittää tilinpäätöksessä omina saldoinaan, käy yleensä niin, että tilikausi päätetään, jotta tilinpäätös ja veroilmoitus saadaan tehtyä. TIlikausi avataan uudelleen, jotta saadaan em. tilinpäätöskirjaukset tehtyä ja tilikausi päätetään uudelleen.  Menettely ei ole varmaan oikein eikä kai aina edes mahdollistakaan.  Miten tilikausien vaihde on suunniteltu tehtäväksi ilman, että vuosien välillä jumpataan tällä tavoin?

Voi  olla, että seuraavalla tilikaudella on päätetty ALV'n takia jo parikin kuukautta.  Olisiko mahdollista, että em. tilinpäätöskirjaukset voisi tehdä nykyistä hieman sujuvammin.

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar