Starta ett nytt ämne
A

Anonymous

Tilitoimiston jälleenlaskutus - toiveita ohjelman kehittämiseksi

10-03-2018 4:02 pm tekijä Anonymous

Ohjelmistokulujen jälleen laskutus on erinomainen ominaisuus siihen verrattuna, että laskutus jouduttaisiin tekemään käsin.

Ohjelmaa voisi kuitenkin vielä kehittää, jotta se käytännössä paremmin palvelisi tilitoimiston laskutuksessa. Ohjelmisto lähtee siitä olettamasta, että kaikki jälleen laskutetaan sellaisenaan. Näin ei kuitenkaan usein ole. Osalta asiakkaista ei veloiteta mitään ja joidenkin osalta on tehty erillissopimuksia.

Ohjelmassa on ongelmia seuraavasti

-ohjelma muodostaa aineiston jokaiselle asiakkaalle ilman rajausmahdollisuutta

-ohjelma muodostaa laskurivit niin, että yhdellä ruksauksella ei voi pois sulkea koko asiakasta

-ohjelma muodostaa laskurivit kaikille asiakkaille siitä riippumatta onko ko laskuriveistä jo muodostettu lasku (ainakin näin muistelen sen tekevän – onko niin?)

-asiakaskohtainen erillishinnoittelu ei ole mahdollista

Korjausehdotus toiminnallisuudeksi, joka jo helpottaisi laskuttajan arkea

-asiakkaan taa laitetaan laskutuskoodi, jolla määritellään se, tuleeko asiakas mukaan jälleen laskutukseen vai ei

-koodin oletusarvon (esim. 0) tulee olla laskutus joka sitten pois suljetaan muuttamalla koodia.

-muodostuvaan laskutusaineistoon lisätään asiakkaan nimen eteen ruksi, jossa yhdellä klikkauksella voi pois sulkea ko. asiakkaan menossa olevasta laskutuksesta. Mieluiten vielä niin, että myös päätasolla voidaan passivoida kaikki asiakkaat ja aktivoidaan haluttu. Käytännössä voi tulla tilanne, että laskutetaan vain yksi asiakas erikseen ja nykyvalinnoilla se on melko työlästä.

-ohjelma merkitsee asiakkaan laskutetuksi siinä vaiheessa, kun laskuehdotus on muodostettu laskuksi

-jälleen laskutus muodostaa laskutusaihion kuten nyt, mutta aktivoi (ruksaa) vain ne asiakkaat, joilla laskutuskoodi on päällä ja kenelle ei laskua vielä ole muodostettu. Jos jälleen laskutusta tehdään osissa, muodostuu käsiteltävästä ostolaskustamme jälleenlasku seuraavalla kerralla vain niille asiakkaille, kenelle laskua ei vielä tästä ostolaskusta ole muodostettu.

Ohjelmassa pitäisi kuitenkin olla valinnat, joilla voidaan tulostaa

-kaikki laskurivit - laskutetut ja laskuttamattomat - sekä aktiivisille että ei aktiivisille asiakkaille jotta voidaan varmistaa, ettei mitään jää laskuttamatta ja tähän listaukseen merkintä siitä, onko jälleenlasku muodostettu vai ei

Jos asiakkaan laskutus syystä tai toisesta joudutaan uusimaan, voidaan laskutusrivien tila muuttaa, ts. saattaa asiakkaan laskutuskanta uudelleen laskutuksen piiriin.

Erillishinnoittelu (hintaryhmä) pitäisi olla mahdollinen, koska mm. sijaistava laskuttaja ei aina tiedä, miten ja miksi jostain erillisveloituksesta on sovittu.

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar