Hoppa till huvudinnehåll

Inaktivera utökad produktadministration

Denna hjälp beskriver hur utökad produkthantering kan inaktiveras och hur denna förändring påverkar användningen av tjänsten. När utökad produkthantering (LTH) inaktiveras, visar systemet före ändringen ett varningsfönster som beskriver förändringens effekter. I fönstret ombeds användaren bekräfta meddelandet innan tjänsten slutligen inaktiveras.

Du kan inaktivera utökad produkthantering genom att byta till ett annat tjänstepaket än Premium- eller Professional-paketet för företaget. Gör så här: välj Netvisor Store och byt till ett annat tjänstepaket än Premium- eller Professional-paketet för företaget. Tjänsten stängs av omedelbart och företaget får tillgång till vanlig produkthantering.


Om det finns behov av att behålla Professional- eller Premium-paketet men inaktivera utökad produkthantering, vänligen kontakta Netvisors kundtjänst via e-post på [email protected]. En sådan situation kan till exempel vara om utökad produkthantering orsakar problem med integrationslösningen för försäljningsfakturor (om försäljningsfakturor importeras till Netvisor via en integration och enheten anges i fakturans meddelande, används inte denna enhetsuppgift från fakturans meddelande på fakturan, utan enheten hämtas från produkten i Netvisor). Vår kundtjänst ger vidare vägledning i ärendet.

Saker att beakta vid inaktivering av utökad produkthantering

Följande saker förloras när LTH inaktiveras (och tidigare skapade återställs inte, även om LTH aktiveras igen):

  1. Produktgruppshierarki

  2. Grupperingskriterier

  3. Produktbilder (gäller inte bilagor sparade bakom produkten)

  4. Produktreferenser

  5. Modellstrukturer + egenskaper och deras värden

  6. Sammanställda produktstrukturer

  7. Språköversättningar

  8. Kundspecifika priser




Vanliga frågor

Fråga: Hur inaktiveras utökad produkthantering?

Svar: Välj Netvisor Store och byt till ett annat tjänstepaket än Premium- eller Professional-paketet för företaget. Tjänsten stängs av omedelbart och företaget får tillgång till vanlig produkthantering.

Fråga: Vad händer när utökad produkthantering inaktiveras?

Svar: Systemet visar ett varningsfönster som beskriver förändringens effekter och där användaren ombeds bekräfta meddelandet. Därefter inaktiveras utökad produkthantering omedelbart och företaget får tillgång till vanlig produkthantering.

Fråga: Vilka uppgifter förloras när LTH inaktiveras?

Svar: Uppgifter som förloras är produktgruppshierarki, grupperingskriterier, produktbilder (gäller inte bilagor sparade bakom produkten), produktreferenser, modellstrukturer och egenskaper med sina värden, sammanställda produktstrukturer, språköversättningar samt kundspecifika priser.

Fråga: Kan de förlorade uppgifterna återställas om LTH aktiveras igen senare?

Svar: Tidigare skapade uppgifter kan inte återställas, även om utökad produkthantering aktiveras igen.

Nyckelord: utökad produkthantering


Denna artikel har översatts med hjälp av ett AI-baserat översättningsverktyg. Innehållet eller formuleringen i dessa instruktioner kan avvika från dem i andra instruktioner eller i programvaran.

Fick du svar på din fråga?