Palkkojen ilmoitustapa tulorekisteriin
Palkkalajien kohdistaminen tulolajeihin
Palkkamallipankki
Usein kysytyt kysymykset

Palkkalajit tulee kohdistaa tulorekisterin tulolajeihin, jotta palkkatietoilmoitus voidaan muodostaa. Kaikille ilmoitettaville palkkalajeille tulee tehdä kohdistus ennen palkkojen maksamista vuonna 2019. Tulolajien kohdistusnäkymässä voit helposti ja nopeasti määrittää palkkalajille Tulolajin ja Yksikön. Kohdistusnäkymään pääset näin:

Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Yrityskohtaiset palkkalajit > Toiminnot > Kohdista palkkalajeja tulolajeihin

Tulolajien kohdistamisesta palkkalajeille voi tiedustella suoraan Tulorekisterin verkkosivuilta. Netvisorin Asiantuntijapalveluissa opastamme vain ohjelmistoteknistä puolta.

 

Palkkojen ilmoitustapa tulorekisteriin

Netvisorissa käytetään tulorekisteriin ilmoitustapaa 2 eli Rahapalkkojen ilmoittaminen eritellysti. Ilmoitustavalla 2, palkkatiedot muodostuvat ilmoitetuista tulolajeista eikä ilmoittajan tarvitse laskea tuloja yhteen. Netvisorista ilmoitettaessa käytetään täydentäviä tulolajeja. Tässä ilmoitustavassa käytetään 200-, 300- ja 400-tulolajikoodeja.

Kun tiedot ilmoitetaan mahdollisimman tarkasti, saavat kaikki palkkatietoja hyödyntävät tahot riittävät ansiotiedot tulorekisteristä. Sillä saadaan vähennettyä palkoista tehtävien selvitysten määrää. Lisätietoa aiheesta löydät Tulorekisterin verkkosivuilta.

 

Palkkalajien kohdistaminen tulolajeihin

Valitse "Tulorekisterin tulolaji" -alasvetovalikosta tulolaji kaikille ilmoitettaville palkkalajeille ja Tallenna lopuksi muutokset. Joitakin palkkalajeja on jo järjestelmän toimesta kohdistettu tulolajeihin. Kaikkia palkkalajeja ei kohdisteta tulolajeihin, joten jätä niiden kohdalle tyhjä valinta.

Tulolajin voi kohdistaa myös Yrityskohtaisista palkkalajeista, muokkaamalla palkkalajin tietoja. Kohdistusnäkymä on tarkoitettu helpottamaan ja nopeuttamaan tulolajien kohdistamista.

Voit katsoa myös tulolajien kohdistamisen OHJEVIDEON.

Tarkemman kuvauksen kunkin tulolajin käyttötarkoituksesta löydät Tulorekisterin verkkosivuilta, dokumentista: Tulolajien ja tuloista vähennettävien erien selitteet.

Huomioithan, että Netvisorin palkkalajit "Maksetaan" ja "Nettopalkka" eroavat sisällöltään Tulorekisterin vastaavan nimisistä tulolajeista, joten niitä ei voi kohdistaa toisiinsa.

  

Palkkamallipankki

Valmiissa palkkamalleissa on 15.6.2018 alkaen ollut valmiina kohdistukset tulolajeille. Tarkasta kuitenkin, että käytät palkkalajeja samaan käyttötarkoitukseen kuin mihin se on palkkamallipankkiin luotu. Tulolajin tarkemman kuvauksen voit tarkastaa dokumentista: Tulolajien ja tuloista vähennettävien erien selitteet.

Ohessa linkki Communityn esimerkkiohjeistukseen tulolajien kohdistamisesta Netvisorissa. Tulolajien lisääminen palkkalajeille

 

Usein kysytyt kysymykset

Saanko tulolajit valmiina palkkalajeille, jos kopioin yritykseen uuden palkkamallin?

Palkkamallin kopioimisessa tuodaan palkkamallille määritellyt tulolajit vain sellaisille palkkalajeille, mitkä tuodaan yritykseen uusina. Jo olemassa oleville palkkalajeille tulolajit eivät kohdistu uuden palkkamallin kopioimisella. Tämä rajaus on tehty sen vuoksi ettei palkkamallin kopioiminen yliaja jo palkkamallille tehtyjä tulolajien kohdistuksia.

 

 

 

 Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.