SISÄLTÖ

Palkkalajit tulee kohdistaa Tulorekisterin tulolajeihin, jotta palkkatietoilmoitus voidaan muodostaa. Kaikille ilmoitettaville palkkalajeille tulee tehdä kohdistus ennen palkkojen maksamista. Tulolajien kohdistusnäkymässä voit helposti ja nopeasti määrittää palkkalajille tulolajin ja halutessasi myös yksikön. Kohdistusnäkymään pääset näin:

Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Yrityskohtaiset palkkalajit > Toiminnot > Kohdista palkkalajeja tulolajeihin

Voit tutustua kohdennettaviin ja käytössä oleviin tulolajeihin Tulorekisterin verkkosivuilla. Netvisorin asiantuntijapalveluissa opastamme vain ohjelmistoteknisissä asioissa.

Palkkojen ilmoitustapa tulorekisteriin

Netvisorissa käytetään Tulorekisteriin ilmoitustapaa 2 eli Rahapalkkojen ilmoittamista eritellysti. Ilmoitustavalla 2 palkkatiedot muodostuvat ilmoitetuista tulolajeista eikä ilmoittajan tarvitse laskea tuloja yhteen. Netvisorista ilmoitettaessa käytetään täydentäviä tulolajeja. Tässä ilmoitustavassa käytetään 200-, 300- ja 400-tulolajikoodeja.

Kun tiedot ilmoitetaan mahdollisimman tarkasti, saavat kaikki palkkatietoja hyödyntävät tahot riittävät ansiotiedot Tulorekisteristä. Lisätietoa aiheesta löydät Tulorekisterin verkkosivuilta.

Palkkalajien kohdistaminen tulolajeihin

Valitse "Tulorekisterin tulolaji" -pudostusvalikosta tulolaji kaikille ilmoitettaville palkkalajeille ja tallenna lopuksi muutokset.

Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Yrityskohtaiset palkkalajit > Toiminnot > Kohdista palkkalajeja tulolajeihin
Joitakin palkkalajeja on jo järjestelmän toimesta kohdistettu tulolajeihin. Kaikkia palkkalajeja ei kohdisteta tulolajeihin, joten jätä niiden kohdalle tyhjä valinta.

Tulolajin voi kohdistaa myös Yrityskohtaisista palkkalajeista, muokkaamalla palkkalajin tietoja. Kohdistusnäkymä on tarkoitettu helpottamaan ja nopeuttamaan tulolajien kohdistamista.

Voit katsoa myös tulolajien kohdistamisen ohjevideon

Huomioithan, että Netvisorin palkkalajit "Maksetaan" ja "Nettopalkka" eroavat sisällöltään Tulorekisterin vastaavan nimisistä tulolajeista, joten niitä ei voi kohdistaa toisiinsa.

Palkkamallipankki

Valmiissa palkkamallipohjissa on valmiina kohdistukset tulolajeille. Tarkastathan kuitenkin, että käytät palkkalajeja samaan käyttötarkoitukseen kuin mihin se on vakiopohjaisissa palkkamalleissa luotu. Tulolajien tarkemmat kuvaukset voit tarkistaa Tulorekisterin verkkosivuilta. Ohessa linkki Communityn esimerkkiohjeistukseen tulolajien kohdistamisesta Netvisorissa Tulolajien lisääminen palkkalajeille.

Usein kysytyt kysymykset

Saanko tulolajit valmiina palkkalajeille, jos kopioin yritykseen uuden palkkamallin?

Palkkamallin kopioimisessa tuodaan palkkamallille määritellyt tulolajit vain sellaisille palkkalajeille, mitkä tuodaan yritykseen uusina. Jo olemassa oleville palkkalajeille tulolajit eivät kohdistu uuden palkkamallin kopioimisella. Tämä rajaus on tehty sen vuoksi, ettei palkkamallin kopioiminen yliaja jo palkkamallille tehtyjä tulolajien kohdistuksia.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.