(Ostot > Tilisiirrot > Uusi tilisiirto)


Jotta voi muodostaa tilisiirtoja, pitää toimintokohtaisissa oikeuksissa olla muokkausoikeudet tilisiirtoihin. Tämä oikeus sisältyy automaattisesti profiileihin, kaikki oikeudet, yrityskäyttäjä, reskontrakäyttäjä ja ostoreskontrakäyttäjä. 

 

Tilisiirtoja on mahdollista tehdä ainoastaan Sepa alueen pankkitilille, jonka valuutta on euro. Sepa alueen ulkopuolinen maksaminen onnistuu ostolaskun kautta. Tilisiirroissa tilinumero pitää olla IBAN -muotoinen. Mikäli halutaan tehdä valuuttamaksu, on se käsiteltävä ostolaskuna. Kotimaan tilisiirtoa muodostettaessa ovat tähdellä merkityt kentät pakollisia ja tilisiirrossa on oltava mukana joko viitenumero tai viesti. Molempia on myös mahdollista käyttää, kun valitaan kohta "Viesti + viite". HUOM! Ulkomaan tilisiirroissa tähdellä merkittyjen kenttien lisäksi myös osoite on pakollinen.

Viitteeseen voi syöttää RF-viitteen. Toistaiseksi Netvisor ei tue pikamaksua tilisiirrossa, eikä myöskään ostolaskulla.

Tilisiirtojen maksimimerkkimäärät kenttäkohtaisesti ovat:

Viesti pankkikohtaisesti Danske Bank max. 75 merkkiä, OP 140 merkkiä, Samlinkin pankit (säästöpankkiryhmä (sis. Nooa Pankin), POP Pankki -ryhmä, Handelsbanken Suomi ) 35 merkkiä, Nordea 140 merkkiä ja Aktia 140 merkkiä. Netvisor sallii viestikenttään 140 -merkkiä
Saajan nimi max. 100 merkkiä
Osoite max. 70 merkkiä
Postitoimipaikka max. 50 merkkiä
Postinumero max. 8 merkkiä
Saajan tilinumero (IBAN) max. 35 merkkiä
Saajan BIC-koodi max. 20 merkkiä

Jotta tilisiirtoja voi maksaa, tulee käyttäjällä olla asetettuna toimintokohtaisissa oikeuksissa kohdassa "Maksatus" muokkausoikeudet.  

ja Myynti- ja ostoreskontran oikeuksissa täppä kohdassa "Tilisiirtojen maksaja". Mikäli käyttäjällä ei ole Myynti- ja ostoreskontrien oikeuksissa "Tilisiirtojen maksaja" -oikeutta, niin tällöin käyttäjä näkee vain itse luomansa tilisiirrot Avoimet ja maksetut tilisiirrot -näkymässä. 


Tilisiirron viestikentässä ei tule käyttää erikoismerkkejä, eikä enter -painiketta, nämä voivat aiheuttaa virheen sanoman käsittelyssä pankin puolella. Viestikentän pituus Netvisorissa on rajattu 140 -merkkiin.

 

Maksutilinumero tulee automaattisesti valituksi, jos yrityksessä on vain yksi pankkitili, muuten maksutili pitää valita alasvetovalikosta Tililtä -kohdasta. 

Eräpäiväksi tule oletuksena tilisiirron tekopäivä, mutta sen voi vaihtaa ennen tilisiirron tallentamista.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.