Tositeselailun kautta voi etsiä minkä tahansa halutun tositteen ja avata sen muokkausta varten. Valinta löytyy "Tositekohtaiset toiminnot" -valikon alta kohdasta "Avaa muokkaustilaan". Jotta muokkaus on mahdollista, tosite ei saa olla lukitulla kaudella. Mikäli tosite on lukitulla kaudelle, niin pitää käydä ensin tekemässä ALV-lukituksen ohitus tilikausien hallinnasta.

Netvisorissa kirjanpidon tositteen voi syöttää joko brutto- tai nettoperusteisesti. (1) Tallennuksen jälkeen tosite on kuitenkin aina nettoperusteinen. Muokkaustilassa Automaattinen vastakirjausehdotus ja ALV-laskenta on oletuksena pois päältä, joten se pitää aktivoida mikäli haluaa järjestelmän hoitavan laskemisen. (2) 

Tositteelta voidaan myös hakea haluttuja rivejä hakusanoilla. (3) Tämän tarkoituksena on helpottaa kirjauksien etsimistä tositteilta, jossa vientien määrät ovat suuria.

Huom! Mikäli automaattilaskenta jättää ylimääräisen sentin heiton arvonlisäverosaamisen/velan kohdalle, tätä ei kannata muokata vaan tarkistaa, että Debet/Kredit-kohta täsmää. Arvolisän laskennan kohdalla mahdolliset sentin heitot siirretään pyöristysero-tilille arvonlisälaskennan yhteydessä. Muutaman sentin heitot ei haittaa.

Jos tositteella on paljon vientejä rivitetään nämä useammalle sivulle. Pääsette liikkumaan sivulta toiselle tositteen yläreunassa olevasta valinnasta. Nettoperusteisen tositteen muokkaus bruttoperusteisesti
Mikäli jo tallennettua tositetta halutaan muokata bruttoperusteisesti, niin perusteen vaihto onnistuu valitsemalla "Brutto" painikkeesta "Brutto/Netto". Mikäli lukuja on jo ehditty muokkaamaan, niin järjestelmä kysyy muokattujen lukujen osalta onko summat annettu brutto- vai nettosummina ja tekee tarvittavat muutokset valinnan perusteella.

 Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.