Jotta voit muokata tositetta, pitää sinulla olla vähintään kirjanpidon toimintokohtaisissa oikeuksissa muokkausoikeus kirjanpidon perustoimintoihin, luku- tai muokkausoikeudet perusraportointiin sekä kirjanpidon raporttihakuehdot kohtiin. Oikeudet perusraportointiin ja raporttihakuehtoihin vaaditaan siksi, jotta voit hakea tositteen muokattavaksi tositelistauksen kautta. 

Tositeselailun kautta voi etsiä minkä tahansa halutun tositteen ja avata sen muokkausta varten. Valinta löytyy "Tositekohtaiset toiminnot" -valikon alta kohdasta "Avaa muokkaustilaan". Jotta muokkaus on mahdollista, tosite ei saa olla lukitulla ALV-kaudella tai tilikaudella. Mikäli tosite on lukitulla kaudella, niin pitää käydä ensin tekemässä ALV-lukituksen ohitus tai tilikauden avaaminen tilikausien hallinnasta.

Netvisorissa kirjanpidon tositteen voi syöttää joko brutto- tai nettoperusteisesti, valinta tehdään kenttään "ALV-peruste". (1) Tallennuksen jälkeen tosite on kuitenkin aina nettoperusteinen. Muokkaustilassa Automaattinen vastakirjausehdotus ja ALV-laskenta on oletuksena pois päältä, joten se pitää aktivoida mikäli haluaa järjestelmän hoitavan laskemisen. (2) 

Tositteelta voidaan myös hakea haluttuja rivejä hakusanoilla. (3) Tämän tarkoituksena on helpottaa kirjauksien etsimistä tositteilta, jossa vientien määrät ovat suuria.

Huom! Mikäli automaattilaskenta jättää ylimääräisen sentin heiton arvonlisäverosaamisen/velan kohdalle, tätä ei kannata muokata vaan tarkistaa, että Debet/Kredit puolet täsmäävät keskenään. Arvonlisäverolaskennan kohdalla mahdolliset sentin erot siirretään pyöristyserotilille arvonlisäveron laskettamisen yhteydessä. Muutaman sentin heitot eivät haittaa, vaan ovat tavanomaisesta laskennasta johtuvia.

Jos tositteella on paljon vientejä, rivitetään nämä useammalle sivulle. Pääsette liikkumaan sivulta toiselle tositteen yläreunassa olevasta nuoli-valinnasta. Nettoperusteisen tositteen muokkaus bruttoperusteisesti
Mikäli jo tallennettua tositetta halutaan muokata bruttoperusteisesti, niin perusteen vaihto onnistuu valitsemalla "Brutto" ALV-perustekentästä. Mikäli lukuja on jo ehditty muokkaamaan, niin järjestelmä kysyy muokattujen lukujen osalta onko summat annettu brutto- vai nettosummina ja tekee tarvittavat muutokset valinnan perusteella.

Huom! Mikäli tositteen muokkaustilassa esiintyy hitautta tai näkymä takkuilee, voi tämä johtua selaimen lisäosana toimivasta password manager -sovelluksesta, esim. Microsoft Edgellä Keeper-sovellus. Tällaisessa tilanteessa voi password managerin ottaa pois päältä selaimen asetuksista tositteen muokkauksen ajaksi.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.