(Ostot > Tilisiirrot > Avoimet ja maksetut tilisiirrot)

Tässä näkymässä on listattu lähettämättömät tilisiirrot ja verotilisiirrot sekä maksupalvelussa olevat ja maksetut tilisiirrot.

Tilisiirtonäkymä vaatii Myynti- ja ostoreskontrien oikeuksista (Yritysvalikko > Myynti- ja ostoreskontrien oikeudet) Tilisiirtojen maksajan käyttöoikeuden.

Tilisiirron maksatus

Kun haluttu tilisiirto halutaan maksaa, ruksataan sen valintaruutu ja painetaan Lähetä tilisiirto pankkiin -painiketta. Samalla kertaa voi valita useamman tilisiirron maksuun. Järjestelmä siirtyy tilisiirtojen maksatusnäkymään, josta pääsee eteenpäin painamalla Lähetä maksuun -painiketta.

Tilisiirron maksajan omissa tiedoissa kannattaa olla tallennettuna sähköpostiosoite ja/tai puhelinnumero. Näin hän saa siitä viestiä, mikäli maksu jää jostain syystä virheeseen.

Kun painetaan Lähetä maksuun -painiketta, lähtee Netvisorista maksusanoma pankkiin, joka käsittelee sen eräpäivänä.

Kun tilisiirto on lähetetty maksuun, se siirtyy Maksupalvelussa -tilaan ja kuittautuu tästä tilasta pois, kun tilisiirron maksupäivän tiliote saapuu järjestelmään. Kirjanpidon tositetta ei muodosteta automaattisesti, vaan se tulee tehdä tilisiirron käsittelyssä itse. Poikkeuksena verotilinäkymästä muodostettu verotilisiirto kuitataan maksetuksi ja siitä muodostetaan tosite automaattisesti.

Tilisiirtojen hakutoiminto ja sarakkeiden lajitteleminen

Voit hakea olemassa olevia tilisiirtoja saajan nimellä, viitteellä tai viestillä. Lisäksi voit lajitella tilisiirtonäkymää riviotsikoiden mukaisesti klikkaamalla riviotsikon nimeä.

Mikäli haluat poistaa, muokata tai kopioida tilisiirtopohjan onnistuu se klikkaamalla tilisiirto-rivin lopussa olevaa painiketta.