Taseen ja tuloksen erotuksen etsimiseksi tulisi Netvisorissa tarkastaa, ettei tilikauden aikana yrityksellä ole erottavia tositteita (debet ja kredit puolet tositteella eivät täsmää).

Erottavien tositteiden hakuun siirrytään ensin kirjanpidon raporttien tositelistaukseen (Taloushallinto > Kirjanpito > Tositelistaus).

Syötetään tositelistauksen hakukenttään aikavälinä koko tilikausi ja valitaan hakukentässä myös täppä kohtaan "Näytä vain erottavat tositteet". Tämän jälkeen kun haetaan raportti, niin koko ajanjakson erottavat tositteet listatataan näkymään.

Mikäli tilikausi on päätetty, tulisi listauksessa näkyä ainoastaan järjestelmä muodostaman tilinpäätöstosite, jolla tilikauden voitto/tappio on kirjattu kirjanpitoon. Mikäli tilikausi on vielä avoinna, ei listauksessa tulisi näkyä yhtään tositetta. Tositelistauksessa näkyvät erottavat tositteet aiheuttavat yleisimmin tilikauden taseen ja tuloksen erotuksen. Mikäli erotusta ei löydy viimeisimmältä tilikaudelta, hae tositelistauksesta tällöin myös erottavat tositteet edellisiltä tilikausilta, sillä viralliseen taseen erotus kumuloituu myös myöhemmille tilikausille jos tilannetta ei korjata.

Jotta tositteen korjaaminen onn mahdollista, tulee ensin varmistaa että tilikausi ja ALV-kausi tositteen päivämäärältä on avoinna. Lisätiedot lukituksien avaamisesta: ALV-lukituksen ohittaminenTilikausien hallinta





Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.