Käytön aloitus

Kun yritys aloittaa Netvisorin käytön ja alkusaldot on saatu syötettyä halutulla tavalla, niin usein seuraavaksi vastaan tulee ensimmäisen ALV-laskelman tekeminen.

Tilannetta helpottaa, mikäli alkusaldojen syöttämisen jälkeen käydään asettamassa ALV-lukitus manuaalisesti haluttuun kohtaan. Asetus tehdään kohdassa Taloushallinto > Tilinpäätös > Tilikausien hallinta > Lukitukset -widget > ALV-lukitus -kenttä:Yllä olevassa kuvassa lukitus asetetaan tilikauden vaihteeseen, eikä kyseistä päivämäärää ennen voi enää tehdä kirjauksia. Ensimmäinen kausi, jona ALV-laskelma voidaan kirjata, on 1/2021.

Kausiveroilmoituksen ilmoitusjakso tulee huomioida aloitettaessa ALV-laskentaa järjestelmässä. Ilmoitusjakso määritellään Taloushallinto > Asetukset > Kirjanpidon asetukset > Kirjanpidon ja velvoitteiden asetukset:Kuukausi-ilmoittaminen: Jokainen ALV-kuukausi lasketaan ja lukitaan, ilmoittaminen tehdään kuukausittain. ALV lukittuu kyseisen kuukauden viimeiselle päivälle.

Kvartaali-ilmoittaminen: Jokainen ALV-kuukausi lasketaan ja lukitaan, ilmoittaminen aktivoituu vain kvartaalin viimeiselle kuukaudelle.

Vuosi-ilmoittaminen: Jokainen ALV-kuukausi lasketaan ja lukitaan, ilmoittaminen aktivoituu vuoden viimeiselle kuukaudelle.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.