Saraketietojen rajaaminen
Muut toiminnot
Palkansaajalistauksen käyttötapoja
Palkansaajien massakäsittely
Usein kysytyt kysymykset

Palkansaajalistauksessa näytetään oletuksena palkansaajat, joilla on voimassa oleva työsuhde. Mikäli uutta palkansaajaa ei näytetä palkansaajalistauksesta, valitse "Näytä listauksessa" ja "Palkansaajat, joilla ei voimassaolevaa työsuhdetta", saa näkyviin palkansaajat, joilla on työsuhde päättynyt tai alkamassa.

Palkansaajalistauksella näytetään palkansaajien tiedot annettujen hakurajausten mukaan. Näkymässä voidaan hallinnoida palkansaajien tietoja massakäsittelyllä. Yksittäisen palkansaajan tietoihin pääsee porautumaan palkansaajan nimestä. Hakukriteerit ja sarakevalinnat ovat käyttäjän määriteltävissä, jolloin listausta voidaan käyttää moneen eri tarkoitukseen. Listauksen tiedot voidaan myös siirtää Excel-muotoon. Pääset palkansaajalistaukseen Palkat-valikosta Henkilöstö-otsakkeen alta, kohdasta Palkansaajalistaus.

Saraketietojen rajaaminen

Palkansaajalistaus-näkymän yläpalkissa on rajaustyökaluja, joilla voit määritellä listauksella näytettävät tiedot. Tekemäsi valinnat säilyvät listauksella, vaikka kirjautuisit ulos yrityksestä. Tarvittaessa saat palautettua oletusvalinnat takaisin "Palauta oletukset" -toiminnolla (ks. kuva alla, kohta 7).

• Tiivistä/Laajenna-painikkeella saat tiivistettyä Palkansaajalistauksen näkyviin vain Palkkamallien otsikoina (ks. kuva yllä, kohta 1). Vastaavasti saat samalla toiminnolla näkymän laajennettua takaisin niin että siinä näkyvät kaikki palkansaajat
  • Näytä sarakkeet -valikosta voit valita näkyviin haluamasi tiedot palkansaajista (2). Valikosta löytyy kaikki Palkansaajan perustietoihin tallennetut tiedot, työsuhdetiedot sekä yrityshierarkian asetukset.
  • Ryhmittely-valinnalla voit muokata palkansaajien järjestystä listauksella (3). Esimerkiksi valinnalla "Ei ryhmittelyä" kaikki palkansaajat näytetään aakkosjärjestyksessä.
  • Näytä listauksessa -valikolla palkansaajia voidaan rajata työsuhteen nykytilan perusteella (4). Oletuksena näytetään vain "Palkansaajat, joilla voimassaoleva työsuhde". Mutta voit halutessasi valita listalle myös "Palkansaajat, joilla ei voimassaolevaa työsuhdetta".
  • Rajaa hakusanalla -toiminnolla voit rajata näytettäviä tietoja tietyn hakusanan perusteella (5).
  • Päivitä näkymä -painiketta tulee aina klikata, jotta näkymä päivittyy vastaamaan annettuja hakukriteerejä (6).
  • Palauta oletukset -valinnalla saat palautettua tekemäsi hakuehdot takaisin oletusvalinnoiksi (7).

Kun teet muutoksia hakuehtoihin, muista aina klikata "Päivitä näkymä" -painiketta, jotta näkymä päivittyy.

Muut toiminnot

Palkansaajatoiminnot-valikosta voit siirtyä muihin palkansaajien tietoja koskeviin toimintoihin (ks. kuva alla, kohta 1).

Tallenna Excel-tiedostona -toiminnolla voit viedä palkansaajalistauksen Excel-muotoon (2). Excel-listaus näyttää vain näkymään rajattujen palkansaajien tiedot, mutta näytettävät sarakkeet viedään kaikki Exceliin riippumatta tehdyistä rajausvalinnoista.

Palkansaajalistauksen käyttötapoja

Palkansaajalistauksessa on paljon automatiikkaa joka auttaa palkansaajatietojen hallinnoinnissa. Listaus osaa esimerkiksi ilmoittaa tietojen ristiriitaisuuksista. Alla on listattuna muutama käyttövinkki, jotta voit hyödyntää Palkansaajalistausta mahdollisimman laajasti.

• Rivit voidaan järjestää nousevaan tai laskevaan järjestykseen klikkaamalla sarakeotsikkoa (katso kuva alla, kohta 1). Jos tiedot on ryhmitelty, tapahtuu järjestäminen ryhmittelyjen sisällä.
  • Ryhmiteltäessä taulukon tiedot, näkyy ryhmittelytieto vaaleansinisellä pohjalla. Riviä klikkaamalla rivin alla olevat palkansaajat saa piilotettua tai tuotua esille (2).
  • Palkansaajalle Yrityshierarkiassa määritellyt Asiatarkastus- ja Hyväksymisoikeudet näytetään Käyttöoikeudet-sarakkeissa. Klikkaamalla tilaa näet hierarkiatiedon ja voit Muokata hierarkiatietoa (3).
  • Palkansaajakohtaisten palveluiden voimassaolon näkee Palkansaajalistauksesta (4). Mikäli tieto näytetään värillä korostettuna, näet tiedon ilmoituksen syystä viemällä hiiren osoittimen tekstin päälle. Listaus vertaa esimerkiksi palkansaajan työsuhteen kestoa valittuihin palveluihin.

• Verokorttien voimassaolon näkee Palkansaajalistauksella (5). Tieto ilmoitetaan punaisella, mikäli verokortti puuttuu tai voimassaolo on päättynyt. Tammikuussa tieto ilmoitetaan oranssilla, jos uutta verokorttia ei vielä ole tallennettu. Sarakkeesta pääset porautumaan Verokortit-näkymään.

• Turvalinkkien voimassaolon näkee Palkansaajalistauksella (6). Tieto ilmoitetaan oranssilla jos turvalinkki on vanhentumassa (3 pv). Tieto näytetään punaisella, mikäli turvalinkki on vanhentunut. Viemällä hiiren osoittimen tekstin päälle, näet voimassaoloajan päivämäärät.

Palkansaajien massakäsittely

Palkansaajalistauksessa voit käsitellä palkansaajien tietoja tehokkaalla massakäsittelytoiminnolla. Toimintopainike löytyy vasemmasta alakulmasta "Käsittele x valittua". Painike aktivoituu kun valitset palkansaajan. Lue lisää Palkansaajien massakäsittelystä.

Käyttöoikeudet

Palkansaajalistaus-näkymään vaaditaan Palkanlaskennan Toimintokohtaisista oikeuksista luku- tai muokkausoikeus kohtaan Henkilörekisteri > Palkansaajien hallinta

Palkanlaskija-roolilla näkee Palkansaajalistauksessa kaikki palkansaajat. Myös Henkilötietojen hallinnoija -roolilla näkee Palkansaajalistauksessa poikkeuksellisesti kaikki palkansaajat, vaikka muualla rooli noudattaa Yrityshierarkiaa. Esihenkilö-rooli kunnioittaa myös tässä näkymässä Yrityshierarkioita, joten käyttäjä näkee vain ne palkansaajat, joihin hänellä on asiatarkastus- tai hyväksyntäoikeus. Palkansaaja-profiililla oleva käyttäjä näkee listauksessa vain omat tietonsa.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi palkansaaja on kadonnut palkansaajalistaukselta?

Palkansaajalistauksella näytetään oletuksena vain ne palkansaajat, joilla on voimassaoleva työsuhde. Jos palkansaaja ei näy listalla, niin laajenna hakukriteerejä "Näytä listauksessa" -valikosta täppäämällä myös kohta "Palkansaajat, joilla ei voimassaolevaa työsuhdetta"