(Taloushallinto > Kirjanpidon asetukset > Kirjanpidon ja velvoitteiden asetukset > Tositteiden uudelleenumerointi)

Toiminnolla voidaan tarvittaessa numeroida uudelleen kirjanpidon tositteet halutulta tositelajilta ja päivämääräväliltä eli uudelleen numerointi onnistuu massana. Muutos tallentuu tositteen historiatietoon. Uudelleennumerointi asettaa tositteet aikajärjestykseen ja aloittaa numeroinnin joukon pienimmästä numerosta.

Netvisorissa olevat linkitykset säilyvät vaikka numerointia muuttaa. Muutetusta tositenumerosta tallentuu tieto tositteen lokitietoihin.

Uudelleennumerointia käytettäessä tulee kohdekauden olla vapaa lukituksista. Eli Uudelleen numerointi vaatii, että tilikauden on oltava auki ja ALV -lukitusta ei saa olla päällä sillä ajanjaksolla mihin muutos halutaan tehdä. Jos tehdään koko tilikauden tositteiden uudelleen numerointi kerralla, alv-lukituksen voi siirtää manuaalisesti Muokkaa-painikkeen kautta esimerkiksi edellisen tilikauden loppuun. Huomioithan ettet tee alv-lukituksen manuaalisen siirron aikana kirjanpitoon alveihin vaikuttavia muutoksia.

Tee uudelleennumerointi viimeistään tilinpäätöstä koostaessasi!

Aikajakson ja tositelajin valinta
Valitaan aikajakso tai syötetään se vapaasti ja valitaan tositelaji, jolta tositteet halutaan uudelleennumeroida. Jatka-painikkeella päästään toiminnon vahvistamiseen.

Vahvistaminen
Sivulla nähdään edellä tehdyt valinnat, sekä uudelleennumeroitavien tositteiden määrä. Toiminto voidaan vahvistaa (Kyllä) tai perua (En).

Vahvistamisen jälkeen näytetään ilmoitus tehdyistä muutoksista.