Raportin muodostaminen
Toimintopainikkeet ja käyttövinkkejä
Käyttöoikeudet
Usein kysyttyä

Palkkalista on raportti, jossa näytetään palkkatiedot lajiteltuina maksupäivittäin, palkkamalleittain ja palkansaajittain. Palkkatietoja ei näytetä palkkalajikohtaisesti vaan Palkkalista ryhmittäin. Raportilla näytetään vain Maksettu-tilassa olevien palkkalaskelmien tiedot.

Raportin muodostaminen

Pääset raportille näin: Palkat > Raportit > Palkkalistat

1. Valitse aikaväli jolta raportin tiedot haluat. Päivämäärät ovat maksupäiviä.
    2. "Hae maksupäivät"

Toimintopainikkeet ja käyttövinkkejä

Palkkalistan tiedot voidaan järjestää aikajärjestykseen nousevasti tai laskevasti. Löydät valinnan "Järjestä"-valikosta (katso kuva alla, kohta 1). Oletuksena tiedot ovat vanhimmasta uusimpaan. Raportilla näytettävät sarakkeet voidaan valita "Näytä sarakkeet" -valikosta (2). Jaottelu noudattaa palkkalajien asetuksissa olevaa "Palkkalistan ryhmä" -tietoa. Toimintopainikkeilla Palkkalista voidaan myös tallentaa pdf-muodossa (3) tai viedä Exceliin (4).

Sarakeotsikkoa klikkaamalla näet mitkä palkkalajit ovat "Yrityskohtaisissa palkkalajeissa" liitettynä kyseiseen Palkkalistan-ryhmään.

Sarakkeisiin, jotka koostuvat useasta eri palkkalajista, muodostuu linkki (katso kuva alla, kohta 1), josta porautumalla näet eriteltynä palkkalajit, joista summa koostuu (2).

Käyttöoikeudet

Palkkalista-näkymään vaaditaan Palkanlaskija (P)-rooli sekä Palkanlaskennan Toimintokohtaisista oikeuksista muokkausoikeus kohtaan Palkanlaskenta > Raportointi

Usein kysyttyä

Miksi palkkalaji ei näy Palkkalistalla?
Miksi palkkalistalla näkyy ylimääräisiä palkkalajeja?

Palkkalistalla näytettävät palkkalajit määräytyvät palkkalajilla olevan "Palkkalistan ryhmä" -tiedon perusteella. Suurin osa palkkalajeista ohjautuu Palkkalistaan Rahapalkan kautta, joten Rahapalkkaan liitetyillä palkkalajilla esim. Tuntityöansio, ei kuulu olla erillistä ohjausta "Palkkalistan ryhmään". Mikäli Tuntityöansio-palkkalajille annetaan ohjaus "Palkkalistan ryhmä" : "Rahapalkka", näkyy summa tuplana Palkkalistalla, kohdassa "Palkkatiedot" > "Rahapalkka".

Suoraan Bruttopalkkaan kiinnitetyillä palkkalajeilla esim. Asuntoetu, tulee olla palkkalajikohtainen ohjaus "Palkkalistan ryhmään". Esimerkiksi Asuntoetu-palkkalajilla olla ohjaus "Palkkalistan ryhmä" : "Luontoisedut".

Vähentävillä palkkalajeilla esim. Ay-jäsenmaksu, tulee myös olla palkkalajikohtainen ohjaus "Palkkalistan ryhmään". Esimerkiksi Ay-jäsenmaksun tulee olla ohjaus "Palkkalistan ryhmä" : "Muut vähennykset".

Asetuksia voit muokata näin: Palkat > Palkanlaskenta> Palkkamallien hallinta > Yrityskohtaiset palkkalajit > klikkaa palkkalajin nimestä > vaihda "Palkkalistan ryhmä" -kohtaan oikea vaihtoehto alasvetovalikosta > "Tallenna".