Matka- ja kululaskut löytyvät valikosta kohdasta

Matkat > Matka- ja kululaskut > Avoimet matka- ja kululaskut

Matka- ja kulukirjaukset

Sivulla näytetään matkalaskut tilan mukaisesti ryhmiteltyinä. Matkalaskulle pääse matkalaskun otsikosta.

Mikäli matka- ja kululaskujen kierrossa on otettu palkanlaskennan asetuksista mukaan Asiatarkastus, on tästä vielä oma otsikko ennen hyväksyntää.

Kuittaamattomat matkalaskut

Otsikon alla näkyvät ne matka- ja kululaskut, jotka sisältävät keskeneräisiä kulurivejä.

Asiatarkastamattomat (valinnainen)

Otsikon alla näkyvät matka- ja kululaskut, jotka on kuitattu, mutta ei vielä asiatarkastettu.

Hyväksymättömät matkalaskut

Kun matka- ja kululaskurivi on kuitattu, siirtyvät ne odottamaan hyväksyntää.

Matkalaskun hyväksynnässä on kaksi vaihtoehtoa: Hyväksy valitut tai Hyväksy ja siirrä valitut maksatukseen.

Hyväksy valitut

Matka- ja kulurivit siirtyvät vaiheeseen Maksamattomat matkalaskut otsikon alle. Matka- ja kulurivit maksetaan tällöin palkkalaskelman muodostamisen yhteydessä.

Hyväksy ja siirrä valitut maksatukseen

Matka- ja kulurivit siirtyvät Maksatusta odottavat matkalaskut otsikon alle. Matkalaskut maksetaan tällöin Maksa matka- ja kululaskuja valikosta.

Maksamattomat matkalaskut

Hyväksynnän jälkeen matka- ja kulurivit jäävät odottamaan, kunnes ne maksetaan palkanlaskennan yhteydessä.

Maksatusta odottavat matkalaskut

Matka- ja kululaskut löytyvät Matkat > Matka- ja kululaskut > Maksa matka- ja kululaskuja, josta ne siirretään pankkiin maksuun suoraan tilisiirtona.

Lisää uusi matkalasku

Voit luoda uuden matkalaskun. Uuden matkalaskun voi luoda myös matkalaskulistauksesta. Sivun yläreunassa on linkki uuden matkalaskun luomista varten.

Omien tai suorien alaisten matkalaskujen rajaukset

Näytä vain omat matkalaskut -linkki rajaa näkyville vain ne matkalaskut, joissa käyttäjä itse on osallisena (osallistuja tai matkalaskun luoja). Tarkennetun haun kautta voidaan myös hakea itseä koskevia matkalaskuja, jotka on jo maksettu.

Maksetut matkalaskut: Tarkennettu haku

Maksetut matkalaskut saa esille tarkennetun haun kautta. Valitaan hakuun Näytä maksetut.

Hakutoiminnot

Perushaku
Hakutoiminnolla voidaan nopeasti rajata matkalaskuja annetun hakusanan perusteella. Hakusanalla haetaan vastaavuutta matkalaskun nimestä ja osallistujista.

Tarkennettu haku

Näkyviä matkalaskuja voi rajata hakusanalla tai ottaa käyttöön tarkennetun haun (Tarkennettu haku -linkki sivun oikeassa yläreunassa).

Hakutulokset

Haun jälkeen matkalaskuja ei enää ryhmitellä tilan mukaan, vaan kaikki näytetään saman Hakutulokset-otsikon alla. Takaisin Avoimet matka- ja kululaskunäkymään pääsee valitsemalla Matka- ja kulukirjaukset -välilehteä.

Kohdistamattomat ostolaskurivit

Matka- ja kululaskulistauksen toisella välilehdillä tapahtuu Luottokorttitapahtumien kohdistaminen matkalaskulle, sekä matkalaskurivien kohdistaminen matkalaskulle.

Käyttöoikeudet

Käyttöoikeudet, roolit ja asiatarkastus ja hyväksyntäoikeudet vaikuttavat siihen mitä matkalaskuja listauksessa nähdään ja mihin käyttäjä saa porautua.

Lue lisää: Käyttöoikeudet: Matkalaskujen asiatarkastus ja hyväksyntä

Matka- ja kululaskulistaukseen ja matkalaskujen hallintaan tarvitaan toimintokohtaisissa oikeuksissa muokkausoikeudet matkalaskujen hallintaan. Profiilit, joissa tarvittava oikeus valmiina: Hyväksyjä, Kaikki oikeudet, Palkansaaja, Yrityksen johto.