Keva eläkeyhtiön käyttöönotto Netvisorissa

Samassa yrityksessä voi olla sekä Keva-vakuutettuja että muissa työeläkelaitoksissa vakuutettuja palkansaajia. Tieto palkansaajan työeläkeyhtiöstä tulee palkkatietoilmoitukselle sen perusteella mikä vakuutusyhtiö on valittuna sillä tilityspisteellä, johon palkansaaja on liitetty. Tilityspisteitä hallitaan kohdassa Palkat > Palkanlaskenta > Velvoitteet > Tilitykset > Hallitse tilityspisteitä.

Palkanlaskennan asetuksissa kohdassa Palkat > Asetukset > Palkanlaskennan asetukset voidaan määrittää tieto, että yrityksen työeläkevakuuttajana on Keva.

Ruudun "Yrityksen työeläkevakuuttaja on Keva" täppääminen tuo alle "Kevan aliorganisaation tunniste" -kentän, johon syötetään numeerinen luku. Maksajan aliorganisaatio on entinen "ilmoittajatunnus". Näiden tietojen tallentamisen jälkeen mahdollistuvat seuraavat toiminnot:

  • Tilityspisteelle tulee valittavaksi Kevan vakuutusyhtiöt "Työeläkelaitoksen yhtiötunnusten" pudotusvalikkoon
  • Keva Ammattiluokan pääsee asettamaan palkansaajan työsuhdetietoihin
  • Keva Työsuhteen rekisteröinnin pääsee asettamaan palkansaajan työsuhdetietoihin

Keva-eläkevakuutetun palkansaajan Netvisorista tulorekisteriin ilmoitettavat tiedot

Maksajan aliorganisaatiotunnisteen lisäksi tulorekisteriin välittyy myös seuraavat tiedot:

  • Työeläkelaitoksen yhtiötunnus 
  • Työeläkelaitoksen eläkejärjestelynumero, jotka määritellään tilityspisteen perustiedoissa. 
Eläkejärjestelynumeron tulee olla 11 merkkiä pitkä. Jos merkkimäärä on lyhyempi kuin 11 merkkiä, lisää puuttuva määrä nollia väliviivan jälkeen esim. 46-00123456. Eläkejärjestelynumeron alkuosan tulee vastata valittua Työeläkelaitoksen yhtiötunnusta.

 

  • Ammattiluokka
  • Keva Palvelussuhteen rekisteröinti (= entinen palvelussuhteen laji), jotka määritellään palkansaajan työsuhteen hallintaan kohtaan Palkat > Henkilöstö > Palkansaajalistaus > klikkaa palkansaajan nimestä > Työsuhteet -välilehti > kynä/lehtiö -kuvake rivin perästä > aukeaa Työsuhteen hallinta

Näkymässä on sekä Ammattiluokka että Keva Ammattiluokan koodi (yllä oleva kuva). Kun kyseessä on Kevassa työeläkevakuutettu palkansaaja, lisätään "Keva Ammattiluokan koodi" numeerisena lukuna. "Ammattiluokka" -kenttään voidaan syöttää Tilastokeskuksen ammattiluokituksen (TK10) mukainen ammattiluokka.

  • Palvelussuhteen voimassaolo

Palkansaajan työsuhteen hallinnassa voidaan antaa palvelussuhteen voimassaolon aikaväli kenttiin "Alkamispäivä" ja "Päättymispäivä".

  • Palvelussuhteen päättymisen syy

Työsuhteelle voi antaa päättymisen syyn kun päättymispäivä on ensin annettu. Syykoodisto on Kevan mukainen.

 

 Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.