Luottokorttilaskun tapahtumat voidaan käsitellä Matkat-osiossa. Ensin ostoreskontraan saapuneesta luottokorttilaskusta muodostetaan linkitys matkalaskuosioon, jonka jälkeen työntekijät näkevät omat luottokorttitapahtumansa ja voivat valita kululajin ja liittää kuitin tapahtumariville. Näin käsiteltynä tapahtumat saadaan tiliöityä kirjanpitoon luottokorttilaskulle ja kirjattuja matkalaskurivejä ei makseta työntekijälle vaan ne kohdistuvat ostoreskontrassa olevaan luottokorttilaskuun.

Luottokorttilaskun tulee olla käsittelemätön, jotta se voidaan linkittää matkalaskulle. Asiatarkastettuja tai hyväksyttyjä ostolaskuja ei voida enää kohdistaa palkansaajalle.

Luottokorttilaskun linkittäminen matkahallintaan

1. Avaa luottokorttilasku ostoreskontrasta: Ostot > Ostolaskut > Avoimet ostolaskut
  2. Valitse Ostolaskun toiminnot ja Valitse matkahallinnassa näytettävät ostolaskurivit
  3. Avautuvassa näkymässä valitaan alasvetovalikosta Palkansaaja, jonka halutaan käsittelevän kyseinen luottokorttitapahtumarivi. "Ei matkalaskukäsittelyä" valinnalla voit jättää rivin kohdistamatta yksittäiselle palkansaajalle (esim. viivästyskorko). Lopuksi Tallenna kohdistukset.

Luottokorttitapahtuman käsitteleminen matkahallinnassa

Linkitetyt luottokorttilaskurivit näkyvät nyt palkansaajalla Avoimina ostolaskutapahtumina. Näkymään pääsee Matkat-valikosta, kohdasta Kohdista ostolaskurivejä matkalaskulle.

Matkan otsikko -kohdasta voit valita luodaanko tapahtumista uusi matkalasku vai haluatko kohdistaa rivit valmiiseen matkalaskuun (katso kuva, kohta 1). Kirjauslaji-valikosta valitaan tapahtumariville oikea kululaji (2). Kun kululajit on valittu, valitse haluamasi tapahtumarivit ruksaamalla valintaruutu (3) ja klikkaa Luo matkalaskurivit -painiketta (4).

Muodostunut matkalasku tai matkalasku mihin rivit lisättiin avautuu näkyville. Voit käsitellä sitä normaaliin tapaan esimerkiksi lisätä liitteitä tai muokata Laskentakohteita. Voit myös lisätä matkalaskulle normaaleja, palkansaajalle maksettavia tapahtumarivejä (esimerkiksi samaan matkaan liittyvät päivärahat). Kun matkalasku on valmis Kuittaa valitut ja matkalasku siirtyy (Asiatarkastettavaksi ja) Hyväksyttäväksi.

Matkalaskun Hyväksyminen ja maksaminen

Kun ostolaskulle linkitetty matkalaskurivi Hyväksytään, sen linkitetyt tapahtumat siirtyvät suoraan Maksettu-tilaan ja ainoastaan samalle matkalaskulle mahdollisesti lisätyt ns. tavalliset tapahtumarivit Hyväksytään, minkä jälkeen ne voidaan siirtää maksatukseen tai ottaa mukaan seuraavalle muodostettavalle palkkalaskelmalle.

Ostolaskulta näet siihen linkitetyt matkalaskutvalitsemalla Ostolaskun toiminnot ja Linkitetyt matkalaskut.