Myyntilaskuluetteloon pääset seuraavan toiminnon kautta: Myynti > Laskutus > Myyntilaskuluettelo. Luetteloon pääset siirtymään myös esimerkiksi myyntireskontranäkymän kautta valitsemalla Myyntilaskuluettelo- välilehden.

Myyntilaskuluettelon avaamalla avautuu hakunäkymä, jossa voit hakea myyntilaskuja laskunumeron, viitenumeron, asiakkaan nimen tai Y-tunnuksen perusteella.

"Hae"- painike listaa laskut, ja mikäli mitään hakuehtoja ei anneta, listataan kaikki laskut.

"Laajennettu haku"
Kyseinen toiminnallisuus löytyy myyntireskontran, asiakaslistauksen ja varastoraporttien yhteydestä. Haun perusteella voidaan hakea haluttuja tietoja, tai hakuyhdistelmiä. 

"+" ja "-"- painikkeista saadaan lisää kenttiä hakuun. Laajennettua hakua käyttäen voi siis lisätä useita eri hakuehtoja ja hakea näiden avulla halutut laskut.

"Poista hakuehdot": Poistaa kaikki tiedot kyseisestä hausta.
"Tyhjennä hakuehdot": Tyhjentää hakutiedot, mutta jättää hakukentät näkyville.
"Tallenna muutokset": Haku voidaan tallentaa myöhempää käyttöä varten. Tällöin kyseiselle haulle tulee antaa nimi. Tämän avulla voidaan saada suoraan haettua usein toistuva hakuehto laskuluettelosta.

Yllä tehty oma hakuehto nimellä "Haluttu hakutulos". Tämä tulee  näkyviin laajennetun haun perään, josta tämä on helppo hakea. 

Kun halutut hakuehdot (esimerkiksi asiakkaan nimen perusteella) on annettu ja haetaan myyntilaskuluettelo, avautuu seuraava näkymä:

"Näytä sarakkeet", "Ryhmittele", "Päivitä näkymä" ja "Palauta oletukset"- toiminnot toimivat samalla tapaa kuin myyntireskontranäkymässä. Voit siis järjestellä ja ryhmitellä laskuja haluamallasi tavalla tai palauttaa oletusasetukset. 

Halutessaan hakutuloksen voi viedä Exceliin "Tallenna Excel- tiedostona"- painikkeesta, joka löytyy näkymän oikeasta yläkulmasta.

"Laskun toiminnot"- painikkeesta voit käsitellä useampaa laskua kerrallaan. "Tulosta laskuina" -toiminto mahdollistaa esim. erääntyneen laskun tulostamisen ns. alkuperäisenä laskuna.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.