Myyntilaskuluetteloon pääset seuraavan toiminnon kautta: Myynti > Laskutus > Myyntilaskuluettelo. Luetteloon pääset siirtymään myös esimerkiksi myyntireskontranäkymän kautta valitsemalla Myyntilaskuluettelo- välilehden.

"Perushaku"
Myyntilaskuluettelo-näkymässä voit hakea myyntilaskuja laskunumeron, viitenumeron, asiakkaan nimen tai Y-tunnuksen perusteella. Mikäli mitään hakuehtoja ei anneta, listataan kaikki laskut.

Perushakua on mahdollista tarkentaa hakukentän oikealla puolella olevasta alasvetovalikosta. Alasvetovalikosta valitaan yksi tai useampi hakutermi, jonka jälkeen listataan hakua vastaavat myyntilaskut. Hakuehdot tulevat mukaan hakuun, kun hakuikkuna on auki. Mikäli ikkuna on kiinni, perushaku toimii ilman erillisiä hakutekijöitä. "Laajennettu haku"
Kyseinen toiminnallisuus löytyy myyntireskontran, asiakaslistauksen ja varastoraporttien yhteydestä. Haun perusteella voidaan hakea haluttuja tietoja, tai hakuyhdistelmiä. 

"+" ja "-"- painikkeista saadaan lisää kenttiä hakuun. Laajennettua hakua käyttäen voi siis lisätä useita eri hakuehtoja ja hakea näiden avulla halutut laskut.

"Poista hakuehdot": Poistaa kaikki tiedot kyseisestä hausta.
"Tyhjennä hakuehdot": Tyhjentää hakutiedot, mutta jättää hakukentät näkyville.
"Tallenna muutokset": Haku voidaan tallentaa myöhempää käyttöä varten. Tällöin kyseiselle haulle tulee antaa nimi. Tämän avulla voidaan saada suoraan haettua usein toistuva hakuehto laskuluettelosta.

Yllä tehty oma hakuehto nimellä "Haluttu hakutulos". Tämä tulee  näkyviin laajennetun haun perään, josta tämä on helppo hakea. 

Kun halutut hakuehdot (esimerkiksi asiakkaan nimen perusteella) on annettu ja haetaan myyntilaskuluettelo, avautuu seuraava näkymä:

"Näytä sarakkeet", "Ryhmittele", "Päivitä näkymä" ja "Palauta oletukset"- toiminnot toimivat samalla tapaa kuin myyntireskontranäkymässä. Voit siis järjestellä ja ryhmitellä laskuja haluamallasi tavalla tai palauttaa oletusasetukset. 

Halutessaan hakutuloksen voi viedä Exceliin "Tallenna Excel- tiedostona"- painikkeesta, joka löytyy näkymän oikeasta yläkulmasta.

"Laskun toiminnot"- painikkeesta voit käsitellä useampaa laskua kerrallaan. "Tulosta laskuina" -toiminto mahdollistaa esim. erääntyneen laskun tulostamisen ns. alkuperäisenä laskuna.
Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.