Jos yritys ei ole alv-velvollinen, niin alv:n käsittely saadaan pois kirjanpidon perustiedoista:

Huomioithan, että ko. valinta lopettaa kaiken alv-käsittelyn ohjelmassa, vain 0% tapahtumia on mahdollista syöttää. Jos yrityksellä/yhdistyksellä on yksikin arvonlisäverollinen tapahtuma per tilikausi, yo. valintaa ei tule tehdä.

Tämän lisäksi kannattaa käydä muokkaamassa tililuetteloa alv-tunnisteiden oletusasetusten osalta (Taloushallinto > kirjanpidon perustiedot > tililuettelo).

Muutetaan tilin ALV-käsittelyksi Ei ALV-käsittelyä. Lopuksi painetaan Tallenna -painiketta.

Toimittajat

Toimittajarekisterin toimittajille on syytä merkitä oletus alv-prosentiksi 0%.

Tuotteet

Tuoterekisterin tuotteille voidaan myös merkitä alv-kannaksi 0%.