Ohjelmistorapintapalvelua varten tarvitaan käyttäjäkohtaiset ohjelmistorajapintatunnukset. Tunnuksia käytetään ohjelmistointegraatioissa ja Finvoice-muotoista laskuaineistoa tuotaessa. Älykkäitä Excel –lomakkeita varten luodaan omat Excel-tunnukset.

Tässä ohjeessa käydään läpi ohjelmistorajapintatunnuksien luominen ja ohjelmistorajapintapalvelun hinnoittelu.

Ohjelmistorajapintatunnukset

Ohjelmistorajapintatunnukset ovat aina käyttäjakohtaiset ja voit luoda tunnukset vain itsellesi. Näiden tunnusten luontiin riittää, että käyttäjällä on omat kirjautumistunnukset yritykseen ja muokkausoikeus vähintään yhteen toimintoon. Yhdellä käyttäjällä voi olla useita ohjelmistorajapintatunnuksia. Luotujen ohjelmistorajapintatunnusten määrää ei ole rajoitettu eikä luoduista tunnuksista muodostu erillistä tunnuksiin sidottua veloitusta.

Ohjelmistorajapintatunnukset muodostetaan seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään Netvisoriin ja valitse yritys, johon haluat tunnukset luoda.
  2. Siirry luomaan tunnukset polkua Yritysvalikko > Ohjelmistorajapinta ja tunnisteet.
  3. Luo tunnukset sivun oikean yläreunan painikkeesta "Luo uusi rajapintatunnus"

Yrityksen rajapintakäyttäjät -kohdassa näytetään käyttäjän itse luomat käyttäjätunnisteet ja avaimet (kuva alla, kohta 1). Ohjekuvassa tunnukset on sensuroitu.

Ohjelmistorajapintatunnuksia luovutettaessa ohjelmistointegraation toteuttajalle tulee huomioida, että ohjelmistointegraation toteuttaja ja ohjelmistointegraatiota käyttävä asiakas vastaavat ohjelmistointegraation Netvisoriin siirtämistä aineistoista. Teknisesti katsoen samoja ohjelmistorajapintatunnuksia voidaan tarvittaessa käyttää useassa eri integraatioliittymässä. Suosittelemme kuitenkin käyttämään omia käyttäjäkohtaisia rajapintatunnuksia jokaista integraatioliittymää varten, jotta liikennettä pystytään seuraamaan mahdollisimman tarkasti lähinnä tietoturvan takia.

Asiakkaan tulee itse pitää kirjaa siitä mitkä tunnukset ovat minkäkin integraatioliittymän käytössä.

Sarakkeesta "Käyttötarkoitus" (kuva alla, kohta 1) näkee tunnusten käyttötarkoitukset. "Voimassaolo" -sarakkeessa (2) näytetään, onko kyseiselle tunnukselle asetettu voimassaoloaikaa. Ohjelmistorajapintatunnuksen voi poistaa käytöstä "Poista rajapintatunnus käytöstä" -sarakkeen "X" -kuvaketta painamalla (3), jolloin tunnukset muuttivat harmaiksi. Huomaathan, että poistettuja tunnuksia ei ole mahdollista palauttaa.

Ohjelmistorajapintapalvelun hinnoittelu

Ohjelmistorajapintapalvelun käyttö kuuluu Professional ja Premium -paketteihin. Netvisor Storen laajennoksia, Finvoice-laskuaineiston tuontia sekä Älykkäitä Excel -lomakkeita voi käyttää myös Basic ja Core -pakettien kanssa. Huomioithan, että ohjelmistorajapinnan päällekytkeminen ei päivitä yritystä automaattisesti pakettihinnoitteluun. Paketti ei myöskään päivity automaattisesti Professional tai Premium pakettiin, kun ohjelmistorajapinta kytketään päälle. Pakettihinnoitteluun siirtyminen ja paketin päivittäminen tulee aina tehdä erikseen Storesta.

Vanhan hinnoittelumallin mukaisesti Netvisorin ohjelmistorajapintapalvelu-osion käyttö on kuukausihinnoiteltu toiminto. Ohjelmistorajapintapalvelun kuukausihinnoittelu perustuu käyttäjäyrityksen liikevaihtoluokkaan. Netvisorin koko hinnaston löydät täältä: Hinnasto

Netvisorin hinnoittelusta löytyy lisää tietoa täältä ja siitä voi kysyä lisätietoja Netvisorin myynnistä puhelinnumerosta 010 778 3700.

Rajapintamaksun lisäksi osasta rajapinnan toiminnallisuuksista peritään siirtokohtainen transaktiomaksu. Maksullisuudesta on mainittu vielä erikseen resurssikohtaisissa ohjeissa sekä ne on listattu alle. Transaktiomaksu on asiakaskohtainen.

Transaktiomaksulliset rajapintaresurssit ovat:

• Liitteellisen tositteen tuonti (accounting.nv)
  • Ostolaskun tuonti (purchaseinvoice.nv)
  • eScan-dokumentin tuonti (eScan.nv)

Muiden rajapintaresurssien käyttö sisältyy ohjelmistorajapintapalvelun kuukausihinnoitteluun.