Ohjelmistorajapintatunnukset ovat yksi osa Netvisorin rajapinnan tunnistautumista. Niiden avulla varmistetaan, että integraatiolla on ns. lupa käyttää yrityksen rajapintapalvelua. Tunnuksia käytetään ohjelmistointegraatioissa ja Finvoice-muotoista laskuaineistoa tuotaessa. Älykkäitä Excel –lomakkeita varten luodaan omat Excel-tunnukset.

Tässä ohjeessa käydään läpi ohjelmistorajapintatunnuksien luominen ja ohjelmistorajapintapalvelun hinnoittelu.

Ohjelmistorajapintatunnukset

Ohjelmistorajapintatunnukset ovat aina käyttäjakohtaiset ja voit luoda tunnukset vain itsellesi. Tunnuksia ei ole suoraan sidottu siis mihinkään yritykseen vaan käyttäjään itseensä ja hänen kauttaan niihin yrityksiin joihin käyttäjällä on oikeudet. Näiden tunnusten luontiin riittää, että käyttäjällä on omat kirjautumistunnukset yritykseen ja muokkausoikeus vähintään yhteen toimintoon. Yhdellä käyttäjällä voi olla useita ohjelmistorajapintatunnuksia. Luotujen ohjelmistorajapintatunnusten määrää ei ole rajoitettu eikä luoduista tunnuksista muodostu erillistä tunnuksiin sidottua veloitusta. 

Ohjelmistorajapintatunnukset muodostetaan seuraavasti:

  1. Kirjaudu sisään Netvisoriin ja valitse yritys, johon haluat tunnukset luoda.
  2. Siirry luomaan tunnukset polkua Yritysvalikko > Ohjelmistorajapinta ja tunnisteet.
  3. Luo tunnukset sivun oikean yläreunan painikkeesta "Luo uusi rajapintatunnus"

2020-03-02_Kayttajatunnisteet.png

Yrityksen rajapintakäyttäjät -kohdassa näytetään käyttäjän itse luomat käyttäjätunnisteet ja avaimet (kuva yllä, kohta 1). Ohjekuvassa tunnukset on sensuroitu. 

Ohjelmistorajapintatunnuksia luovutettaessa ohjelmistointegraation toteuttajalle tulee huomioida, että ohjelmistointegraation toteuttaja ja ohjelmistointegraatiota käyttävä asiakas vastaavat ohjelmistointegraation Netvisoriin siirtämistä aineistoista. Teknisesti katsoen samoja ohjelmistorajapintatunnuksia voidaan tarvittaessa käyttää useassa eri integraatioliittymässä. Suosittelemme kuitenkin käyttämään omia käyttäjäkohtaisia rajapintatunnuksia jokaista integraatioliittymää varten, jotta liikennettä pystytään seuraamaan mahdollisimman tarkasti lähinnä tietoturvan takia.

Asiakkaan tulee itse pitää kirjaa siitä mitkä tunnukset ovat minkäkin integraatioliittymän käytössä.

Sarakkeesta "Käyttötarkoitus" (kuva alla, kohta 1) näkee tunnusten käyttötarkoitukset. Mikäli käyttötarkoitus on Netvisor mobiilisovellus, niin näitä tunnuksia ei tule käyttää ohjelmistorajapinnan tunnistautumisessa. "Voimassaolo" -sarakkeessa (2) näytetään, onko kyseiselle tunnukselle asetettu voimassaoloaikaa. Ohjelmistorajapintatunnuksen voi poistaa käytöstä "Poista rajapintatunnus käytöstä" -sarakkeen "X" -kuvaketta painamalla (3), jolloin tunnukset muuttivat harmaiksi. Huomaathan, että poistettuja tunnuksia ei ole mahdollista palauttaa.

2020-03-02_Kayttajatunnisteet_2.png

Ohjelmistorajapintapalvelun hinnoittelu

Ohjelmistorajapintapalvelun käyttö kuuluu Professional-, Premium- ja Palkat -paketteihin. Netvisor Storen laajennoksia, Finvoice-laskuaineiston tuontia sekä Älykkäitä Excel -lomakkeita voi käyttää myös Basic ja Core -pakettien kanssa. Huomioithan, että ohjelmistorajapinnan päällekytkeminen ei päivitä yritystä automaattisesti Professional- tai Premium- pakettiin, kun ohjelmistorajapinta kytketään päälle. Paketin päivittäminen tulee aina tehdä erikseen Storesta.

Netvisorin hinnoittelusta löytyy lisää tietoa täältä ja siitä voi kysyä lisätietoja Netvisorin myynnistä puhelinnumerosta 010 778 3700.

Rajapintamaksun lisäksi osasta rajapinnan toiminnallisuuksista peritään siirtokohtainen transaktiomaksu. Maksullisuudesta on mainittu vielä erikseen resurssikohtaisissa ohjeissa sekä ne on listattu alle. Transaktiomaksu on asiakaskohtainen.

Transaktiomaksulliset rajapintaresurssit ovat:

  • Liitteellisen tositteen tuonti (accounting.nv)
  • Ostolaskun tuonti (purchaseinvoice.nv)
  • eScan-dokumentin tuonti (eScan.nv)

Muiden rajapintaresurssien käyttö sisältyy palvelupakettien kuukausihinnoitteluun.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.