Laajennettu ostotilausluettelo on lisätty nykyisen ostotilausluettelon rinnalle. Listausnäkymä on rinnakkain käytettävissä nykyisen luettelon kanssa kesän yli ns. pilottikäytössä. Loppuvuonna 2021 aloitamme toimenpiteet vanhan ostotilausluettelon poistamiseksi.

Laajennettuun ostotilausluetteloon pääsee kohdasta Ostot > Avoimet ostoilaukset > Laajennettu ostotilausluettelo. Näkymä listaa kaikki ostotilaukset.

Näkymän yläreunassa näkyy kolme välilehteä, joista pääsee navigoimaan Avoimien ostotilausten, Ostotilasuluettelon sekä Laajennetun ostotilausluettelon välillä.

Perushaku
Hakukentässä voi hakea ostotilauksia tilausnumeron, viitenumeron tai toimittajan nimellä.

Perushakua on mahdollista tarkentaa hakukentän oikealla puolella olevasta alasvetovalikosta. Alasvetovalikosta valitaan yksi tai useampi hakutermi, jonka jälkeen listataan hakua vastaavat ostotilaukset. Hakuehdot tulevat mukaan hakuun, kun hakuikkuna on auki. Mikäli ikkuna on kiinni, perushaku toimii ilman erillisiä hakutekijöitä.

Laajennettu haku
Tällä toiminnallisuudella hakua voi rajata yhdellä tai useammalla hakuehdolla. Hakuehtoja voi lisätä ja poistaa "+" ja "-" -painikkeista. Haun voi tallentaa myöhempää käyttöä varten kohdasta "Tallenna muutokset". Tämän jälkeen tallennettu haku löytyy Avoimet ostotilaukset -näkymässä hakukenttien oikealla puolella (kuvassa kohta "Tallennettu testihaku").

Näytä sarakkeet
Toiminnon avulla voidaan määritellä mitä tietoja halutaan näkyviin listaukseen. Ensin valitaan tiedot ja sitten "Päivitä näkymä" -valinnalla tallennetaan valinnat. Valinnat tallentuu ja ovat ennallaan kun näkymään tullaan uudestaan.

Ryhmittele
Tämän avulla voi määritellä minkä perusteella listauksen ryhmittely tehdään tai poistaa ryhmittelyn kokonaan. Oletuksena tässä on "Käsittelyn tila".

Päivitä näkymä
Sarakkeisiin ja ryhmittelyyn tehdyt muutokset tallentuu, kun valitaan "Päivitä näkymä".

Palauta oletukset
Toiminto palauttaa oletuksena olleet asetukset ja valinnat.

Tallenna Excel- tiedostona
Listauksen voi viedä tällä toiminnolla Exceliin.

Käsittele tilauksia
Tilauksia voi käsitellä rastittamalla tilaukset, jonka jälkeen sivun alaraunassa aktivoituu toimintopainike "Käsittele x tilausta".