Huom! Tässä tapauksessa oletuksena on, että asiakkaalle on tehty lasku Netvisoriin.


Myynnin perustiedoissa olevissa maksutavoissa on oletuksena käytettävissä käteinen, luottokortti ja pankkikortti. Näille jokaiselle on valittuna oma kirjanpitotili, minkä voi tarvittaessa vaihtaa.

Kun asiakas maksaa pankki- tai luottokortilla, niin asiakkaan laskulle kirjataan uusi, manuaalinen suoritus Myyntilaskun toiminnot -valikon Lisää suoritus -toiminnolla.

Suorituksen lisäyksessä Tilille-kohtaan valitaan käytettävä kortti, maksupäivä on aina se päivä, jona korttimaksu tapahtuu.

Suorituksen tallentamisen jälkeen lasku kuitataan maksetuksi ja kirjanpitoon muodostetaan MS-tosite, jolla laskun myyntisaaminen siirretään valitun maksutavan mukaiselle saamistilille, tässä tapauksessa 1711 Luottokorttisaamiset.

Kun luottokorttiyhtiö tilittää saatavat, ne voivat tulla joko viitesuorituksena, tai tilillepanona.

Mikäli tilitys tapahtuu tilillepanona, niin se käsitellään tiliotteen kautta. Ko. tapahtumarivi tiliöidään per pankki an luottokorttisaamiset ja provisio käsitellään tositteella manuaalisesti.

Mikäli tilitys tapahtuu viitesuorituksena, se käsitellään saapuneet viitesuoritukset -toiminnon kautta. Tilityksen suoritusrivin kohdalta avataan Kohdista-toiminto, valitaan käsittelytavaksi "ei kohdisteta" ja painetaan Käsittele-nappia.

Tästä syntyy kirjanpitoon MS-tosite, missä tiliöinnit ovat per pankki an myyntisaamiset, avaa ko. tosite muokattavaksi ja vaihda siihen myyntisaamistilin tilalle käyttämäsi muu saamistili, esim. luottokorttisaamiset. Provisiot käsitellään tositteella manuaalisesti
Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.