Uuden rivin lisääminen, poistaminen, muokkaaminen ja tallentaminen

Uuden rivin voi lisätä päiväkohtaisen kirjausrivin perässä olevasta vihreästä plusmerkistä (+) ja rivin voi poistaa punaisesta rastista. Jo maksettuja työtunteja ei voida poistaa. Palkansaaja voi kynä/lehtiön kuvasta palata muokkaamaan avointa riviä. Palkanlaskija pystyy muokkaamaan kaikkia maksamattomia rivejä, joiden tila on joko avoin, kuitattu tai hyväksytty. Kuitatun rivin muokkaaminen palauttaa kirjausrivin tilan avoimeksi.

Mikäli työaikariviä ei ole mahdollista lisätä tai muokata, että tarvittavat kuvakkeet puuttuvat, tarkista onko palkanlaskennan asetuksissa työajansyöttö lukitus päällä kyseisellä jaksolla.

Palkat > Asetukset > Palkanlaskennan asetukset > Asetukset > Lukitse vain työajansyöttö tai Lukitse palkanlaskenta ja työajansyöttö.

Työaikarivien lisäämiset, muokkaamiset ja sekä palkkajaksokohtaisiin kirjausriveihin tehdyt muutokset pitää muistaa tallentaa sivun alareunaan ilmestyvällä "Tallenna" -painikkeella ennen kuin vaihtaa päivämäärää, viikkoa tai kuukautta.

Esitäytä viikon tunnit

Puuttuvien rivien lisäämien kerralla koko viikolle onnistuu valitsemalla "Esitäytä viikon tunnit" -painike, joka löytyy viikkotaulukon oikeasta yläreunasta. Oletuksena tarjotaan palkkamallin asetuksissa valittua viiden työpäivän viikkotyöajasta laskettua päiväkohtaista työaikaa tai palkansaajan työsuhteen tiedoissa määriteltyä palkansaajakohtaista säännöllistä viikkotuntimäärää. "Esitäytä viikon tunnit" -painike löytyy Työajan kirjaus -sivun oikeasta yläkulmasta.

Toiminto hyödyntää oletusviikkotyömäärää palkkamallin asetuksista (esim. 37,5 h) ja ohjelma luo automaattisesti jokaiselle arkipäivälle rivin, jolla päivän tunnit tulisi täyteen (esim. 7,5 h). Toiminto on käytettävissä toistaiseksi vain, jos työaikaa syötetään tunteina.

Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Palkkamallin nimi > Muokkaa > Työajan kirjaus -välilehti > Viiden työpäivän viikkotyömäärä

Kirjauslajin asetuksissa on oltava valinta "Vaikuttaa työssäolotunteihin", jos kyseessä on tuntikirjaus, joka vaikuttaa palkansaajan säännölliseen kokonaistyöaikaan.

Palkat > Asetukset > Palkanlaskennan asetukset > Kirjauslajit

Liitteen lisääminen

25.5.2022 viikkojulkaisussa poistimme Työajan kirjauksesta mahdollisuuden lisätä kirjausriveille liitteitä. Suosittelemme jatkossa toimittamaan liiteaineistot palkanlaskentaan Netboxin kautta.

Arkipyhät

Arkipyhien osalta ei ole olemassa automaattisia asetuksia, vaan ohjelma ei toistaiseksi ymmärrä, että arkipyhinä tehdyt työtunnit pitäisi mennä suoraan liukumaan, jos ei ylitöitä makseta. Arkipyhänä tehdyt työtunnit voi kirjata yhdelle päivälle lisäämällä kaksi tuntikirjausta: Liukumasaldon korjaaminen arkipyhänä
Työaikaa voidaan myös kirjata niin, että arkipyhinä tehdyt työtunnit tallennetaan jollekin muulle kuin punaiselle päivälle ja laittaa selitteeseen mille päivälle tunnit kuuluvat.