Vuosiloman ansaintavuosi alkaa 1.4 ja päättyy seuraavana vuonna, 31.3. Tältä ajalta ansaitut vuosilomat pidetään ja maksetaan 1.5 alkavalla lomakaudella, ellei toisin yrityksessä ole sovittu. Ansaituista lomista ja loma-ajan palkasta, sekä lomarahasta voi nyt tallentaa lomapalkkalaskelman palkansaajatietoihin. Henkilön tietoihin voi myös määritellä kyseisen lomavuoden lomapalkan ja -rahan hinnan niissäkin tilanteissa, kun aiempia lomavuoden ansioita ei löydy Netvisorista, tai henkilön lomalaskentatapa muuttuu lomavuoden vaihtuessa.

SISÄLTÖ

Lomavuoden päättäminen

Laske kaikki maaliskuun päiviin kohdistuvat palkat valmiiksi. Lasketa ja tarkista maaliskuun lomakertymät kohdassa: Palkat > Lomat > Lomien hallinta > Lomakertymät

Älä tässä vaiheessa vielä muodosta tositetta.

Valitse kohta "Lomavuosien hinnat ja lomapalkkalaskelmat" ja valitse käsiteltävät henkilöt ja paina vasemmasta alakulmasta

"Esikatsele ja muodosta lomapalkkalaskelmat".

Mikäli lomapalkkalaskelmissa on virheitä, voit sulkea esikatselun ja tehdä tarvittavat korjaukset lomien hallinnasta. Korjausten jälkeen voit avata esikatselun uudestaan. Mikäli laskelmia on paljon, voi latauksessa kestää hiukan kauemmin. Latausten edistymistä voit seurata latausikkunalla.

Jos keskeytät esikatselun lataamisen, pääset Jatka-painikkeelta katsomaan ne lomapalkkalaskelmat, jotka ehtivät muodostua ennen keskeytystä.

Voit edetä valitsemalla "Jatka seuraavaan vaiheeseen".

Valitse lomalaskentasääntö.

Tässä vaiheessa voit ottaa kantaa siihen, että miten palkansaajien loma-asetukset tallentuvat Lomavuosien hinnat ja lomapalkkalaskelmat -näkymälle. Tämä vaikuttaa siihen, millä hinnalla palkansaajan lomat tulevat maksuun kyseisellä lomavuodella. Käyttöohje: Lomavuosien hinnat ja lomapalkkalaskelmat

Mikäli laskentasäännöksi valitaan "Käyttäjän syöttämä arvo", niin palkansaajalle tulee tallentaa sekä kiinteä vuosilomapäivän, että lomarahapäivän hinta.

Kun palkansaajalle on valittu laskentasäännöksi "Käyttäjän syöttämä arvo", on vuosilomapäivän hinta kiinteä, eikä lomapalkkalaskelmalle tule näkyviin vuosilomalaskennan kaavaa.

Asetusten tallentamisen ja lomapalkkalaskelmien muodostamisen jälkeen palataan Lomavuosien hinnat ja lomapalkkalaskelmat -näkymään, jossa on näkyvillä valitut asetukset.

Lomapalkkalaskelma

Lomapalkkalaskelma näkyy Lomavuosien hinnat ja lomapalkkalaskelmat -välilehdellä palkansaajan kohdalla, oikeassa reunassa

Lomapalkkalaskelmia voi muodostaa useampia, ja nämä jäävät sivulle näkyviin, ellei niitä erikseen poista avaamalla laskelman linkistä ja valitsemalla "Poista".

Palkansaajalle näkyy vain viimeisin lomapalkkalaskelma. Valmiit lomapalkkalaskelmat näkyvät palkansaajille selainversiossa, palkkalaskelmat-sivulla.

Lomakertymien pyöristys ja jaksotusmuutos

Mikäli yrityksellä on käytössä lomapäiväkertymien pyöristys, lisätään tästä syntyneet lomapäivät, lomapalkka ja lomaraha näkyviin seuraavan kuukauden jaksotusmuutoksiin. Hyväksymällä jaksotusmuutoksen saat pyöristyksestä muodostuneet päivät ja eurot lisättyä lomapalkkavelkaan sekä kirjattua jaksotuksen kirjanpitoon. Tällöin lomapalkkavelka sisältää vain kokonaisia lomapäiviä. Lomapäivien pyöristys on oletuksena kaikissa yrityksissä päällä, voit tarkistaa ja muuttaa asetuksen Palkanlaskennan asetukset-sivulla kohdasta: Palkat > Asetukset > Palkanlaskennan asetukset

Tämän jälkeen voit muodostaa lomajaksotusten tositteen.

Lomavuoden päätöksen peruminen

Mikäli huomaat virheen, voit perua lomavuoden päätöksen yksittäiseltä tai useammalta henkilöltä.

Lomavuoden päätöksen voi perua seuraavalla tavalla:

1. Poista muodostetut lomapalkkalaskelmat avaamalla  ja valitsemalla "Poista". Huomioithan, että lomapalkkalaskelman poistaminen ei nollaa mitään asetuksia ta muodostuneita jaksotusmuutoksia.
  2. Nollaa loma-asetukset Lomavuoden hinnat ja lomapalkkalaskelma -näkymästä. Poista valinta kaikilta lomalaskentatavoilta ja tallenna, jolloin tallentuneet asetukset ja hinnat poistuvat. Tämän jälkeen näkymässä lukee "Käytetään palkansaajan nykyisiä lomalaskentatapoja".
  3. Huomioi pyöristykset.  Mikäli pyöritys on ollut käytössä, loppusumma ja jaksotusmuutokset sisältävät pyöristykset. Voit nollata pyöristykset Lomapalkkavelka-näkymästä.

Näiden toimenpiteiden jälkeen voit aloittaa alusta ja muodostaa lomapalkkalaskelman.